Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Αυριανίστικο ... μπουρδούκλωμα

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Πάνω στον πανικό συμβαίνουν αυτά... Ειδικά όταν πας να αντιγράψεις τα ΠΑΣΟΚικά κόλπα, στα οποία διέπρεψε η «Αυριανή», λογικό είναι να μπουρδουκλώνεσαι. Αυτό παθαίνουν τα «ριμέικ».

Αφού πρώτα δημοσίευσαν λοιπόν εκεί στην Εφ.Συν την «επιστολή» του «99χρονου» με γραφικό χαρακτήρα 20άρη!... τώρα επικαλούνται τη «δημοσιογραφική δεοντολογία».

* * *

Δεν φτάνει δηλαδή που πιάστηκαν «με τη γίδα στην πλάτη», δείχνοντας και στους πλέον δύσπιστους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε να βάλει τα ...μεγάλα μέσα μπας και «επαναπατρίσει» αριστερούς και αγωνιστές ψηφοφόρους που του γυρνάνε την πλάτη, τώρα το ρίχνουν στο τσάμικο: «Τι να κάναμε, να μην δημοσιεύαμε την επιστολή του αναγνώστη;» λένε, επικαλούμενοι το γεγονός ότι «τσέκαραν» την ύπαρξη του υπογράφοντος.

Οπως υπαρκτή είναι και η φούρια τους, αφού η επιστολή τον έκανε «μέλος της ΕΠΟΝ» από το 1940, πριν ακόμα ιδρυθεί η ηρωική οργάνωση (Φλεβάρης του 1943). Τον ενέταξε μάλιστα και στον «εφεδρικό ΕΛΑΣ» από τις «αρχές του '42» πριν ακόμα συγκροτηθεί και το συγκεκριμένο σώμα...

Εκ προμελέτης

 

 

Με κάθε ευκαιρία, ο Κυρ. Μητσοτάκης και στελέχη της κυβέρνησης δηλώνουν ότι στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση, προτεραιότητά τους είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16, εμφανίζοντας λίγο - πολύ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως «φάρμακο διά πάσαν νόσον»: Από την αναγνώριση των πτυχίων των καλλιτεχνών, ως τη «θεραπεία των παθογενειών» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως λένε.

Στο «εκ προμελέτης έγκλημα» ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει βέβαια παρών. Μετά τις δηλώσεις στελεχών του, που σκόπιμα καλλιεργούν θολούρα για τις θέσεις του, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε προχτές ότι «αν υπήρχε η δυνατότητα να υπάρχουν εδώ μη κρατικά πανεπιστήμια τύπου Harvard, είμαι έτοιμος να το συζητήσω».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιες δηλώσεις. Από το 2008, έναν χρόνο μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας για την υπεράσπιση του άρθρου 16, διαβεβαίωνε ότι «δεν είμαστε εχθρικοί προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια». Ενώ το 2016, ο τότε υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Πελεγρίνης, υπερασπιζόταν κι αυτός τη λογική των ιδιωτικών πανεπιστημίων.