Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Κλιμάκωση του αγώνα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και για κατάργηση των αντεργατικών νόμων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ


Πρόταση για πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την επόμενη μέρα δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου
 
 


Tα επόμενα βήματα οργάνωσης του αγώνα απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει το 8ωρο, επιβάλλει την απλήρωτη εργασία, θέτει νέους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, στο περιεχόμενο της πάλης των συνδικάτων και των αγώνων των εργαζομένων συζητούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι από δεκάδες χώρους δουλειάς στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που πραγματοποιείται στο Πεδίον του Άρεως.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί», τονίζουν εργαζόμενοι από πολλούς χώρους δουλειάς προσθέτοντας ότι στόχος της σύσκεψης είναι να αποφασισθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα απαντάει στο μέγεθος της επίθεσης που δέχονται.

Εισηγητικά, ο Γιάννης Τασιούλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων πρότεινε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, άμεσα, την επόμενη μέρα δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου με αίτημα «Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα», ενώ επιβεβαιώθηκε η απόφασή για απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με νέα πανελλαδική Πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση.

ΡΩΣΙΑ Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση σφετερισμού του ηρωικού παρελθόντος της ΕΣΣΔ


Άρματα Τ-34 του Κόκκινου στρατού στη σημερινή παρέλαση 
Άρματα Τ-34 του Κόκκινου στρατού στη σημερινή παρέλαση
Πηγή: Associated Press

 

Περισσότεροι από 12.000 στρατιωτικοί, καθώς και 190 οχήματα και οπλικά συστήματα συμμετείχαν σήμερα στην καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, για την 76η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας.

Και φέτος, η στρατιωτική παρέλαση και η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν που προηγήθηκε, έχει χαρακτήρα επίδειξης δύναμης της ρωσικής αστικής τάξης, που αξιοποιώντας το ηρωικό παρελθόν της ΕΣΣΔ και τον αγώνα του σοβιετικού λαού, τη δικαιολογημένη υπερηφάνεια των απογόνων του, προσπαθεί να τα συσχετίσει με τις επιδιώξεις της για βελτίωση της θέσης της στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Στο παιχνίδι αυτό η ρωσική αστική τάξη, σφετερίζεται και τα λάβαρα και τα σύμβολα του σοσιαλιστικού παρελθόντος και του ένδοξου Κόκκινου Στρατού.

Δορυφόροι ανιχνεύουν επερχόμενες εκρήξεις ηφαιστείων χρόνια πριν συμβούν

 

Φωτογραφία από την έκρηξη του όρους Ριντάουτ στην Αλάσκα το 2009
Φωτογραφία από την έκρηξη του όρους Ριντάουτ στην Αλάσκα το 2009
Αν και υπάρχουν χαρακτηριστικά σημάδια ότι επίκειται στο προσεχές διάστημα έκρηξη ενός ηφαιστείου (αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας, αλλαγές στις εκπομπές αερίων, απότομη παραμόρφωση του εδάφους κ.ά.), η ακριβής πρόβλεψη των εκρήξεων είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αυτό οφείλεται κατά ένα μέρος στο γεγονός ότι κανένα ηφαίστειο δεν συμπεριφέρεται ακριβώς το ίδιο με κάποιο άλλο, και επειδή σε ελάχιστα από τα 1.500 ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη υπάρχουν εγκατεστημένα όργανα παρακολούθησης της δραστηριότητάς τους. Στην καλύτερη περίπτωση, οι επιστήμονες μπορούν να προβλέψουν την έκρηξη ενός ηφαιστείου που παρακολουθούν μόλις μερικές μέρες πριν αυτή συμβεί.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από δορυφόρους, επιστήμονες της NASA και του Πανεπιστημίου της Αλάσκα στο Φέρμπανκς ανέπτυξαν μια μέθοδο που επιτρέπει την πρόγνωση ηφαιστειακών εκρήξεων μήνες έως και χρόνια νωρίτερα. Η νέα μεθοδολογία βασίζεται σε ανεπαίσθητες αλλά σημαντικές μεταβολές στην εκπομπή θερμότητας από μεγάλες περιοχές γύρω από ένα ηφαίστειο, τα χρόνια πριν την έκρηξή του. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεκαεξίμισι χρόνια καταγραφών εκπομπών θερμότητας από τα όργανα των δορυφόρων Terra και Aqua, για διάφορα είδη ηφαιστείων που εξερράγησαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Παρά τις διαφορές μεταξύ των ηφαιστείων, τα αποτελέσματα ήταν ομοιόμορφα: Χρόνια πριν την έκρηξη, η θερμοκρασία του εδάφους πάνω από μεγάλη περιοχή γύρω από το ηφαίστειο αυξάνεται κατά περίπου 1 βαθμό Κελσίου, ενώ επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα μετά την έκρηξη. Λόγω του μη εντοπισμένου σε σημεία χαρακτήρα του φαινομένου, οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να οφείλεται σε μεγάλης έκτασης γεωλογικές διαδικασίες που συμβαίνουν βαθιά μέσα στο έδαφος και ενδεχομένως σε αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε δεξαμενές μάγματος και υδροθερμικά συστήματα.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Χτισμένη στα πρότυπα και τις στοχεύσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

 

ΓΕΣ

Χτισμένη στα πρότυπα ΝΑΤΟ είναι η νέα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), η συγκρότηση της οποίας επισημοποιήθηκε στο ΚΥΣΕΑ την προηγούμενη βδομάδα, μετά από σχεδιασμούς και συνεννοήσεις πολλών μηνών, πάνω και σε αντίστοιχα βήματα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ΔΕΠ εμφανίζεται ως ένας νέος «Κλάδος» των Ειδικών Δυνάμεων (ΕΔ), που περιλαμβάνει τις ΕΔ όλων των Κλάδων και υπάγεται απευθείας στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Οι Κλάδοι διατηρούν τις δικές τους Ειδικές Δυνάμεις ως προς την εκπαίδευσή τους και κάποιες αποστολές τους, αλλά ως προς το επιχειρησιακό σκέλος και τη δράση τους αυτές μπαίνουν πλέον υπό τις εντολές του ΓΕΕΘΑ, μια απόφαση που προκαλεί επιπλέον ερωτήματα και ανησυχία.

Στη ΔΕΠ υπάγονται δύο σχηματισμοί επιπέδου μεραρχίας: 1) Μια μεραρχία των Ειδικών Δυνάμεων με το σύνολο των δυνάμεων καταδρομών - αλεξιπτωτιστών και πεζοναυτών. 2) Συγκροτείται η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ/ΓΕΕΘΑ), στην οποία θα ενσωματωθεί η 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (που παύει να υφίσταται), καθώς επίσης το Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΤΝΕΕ) και η Μονάδα Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΥΕΕ). Επιπλέον, συγκροτείται Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ), όπου θα υπάγονται τα παλαιότερα ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς τύπου «Σινούκ» (CH-47D) αλλά και τα 4 γαλλικά NH-90. Οι χειριστές των ελικοπτέρων θα λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση, ακριβώς για τη διεξαγωγή αποστολών ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων, σε διείσδυση κ.λπ. Η έδρα της ΜΑΕΕ θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη Μεγάρων, όπου εργασίες για τις νέες εγκαταστάσεις είναι ήδη σε εξέλιξη. Στη ΔΕΠ θα υπάγεται, εξάλλου, το 865 Τάγμα Εναέριου Ανεφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ), που είναι υπεύθυνο για τη συντήρηση, συσκευασία όλων των αλεξιπτώτων, συσκευασία και ρίψη όλων των φόρτων και άλλων ογκωδών αντικειμένων.

Οπως αναφέρεται αρμοδίως, η ΔΔΕΕ/ΓΕΕΘΑ θα μετεξελιχθεί ουσιαστικά σε Στρατηγείο Ειδικών Επιχειρήσεων, ανάλογο του Αρχηγείου Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSHQ, βλέπε παρακάτω).

Η εξίσωση της αδικίας



Οι μεγάλες κρίσεις, οι μεγάλες αλλαγές, ειδικά αυτές που στην πρώτη φάση τους αιφνιδιάζουν τις μάζες και εν μέρει τις αδρανοποιούν, όπως η πανδημία, τείνουν στον εικοστό πρώτο αιώνα να γίνουν μια ευκαιρία αποτελεσματικότερη από ποτέ στην Ιστορία, για να ψηθεί το ψάρι στα χείλη της εργατικής τάξης. Το βλέπεις παντού. Τ' ακούς και στον ύπνο σου. Η λογική, η επαγωγική σκέψη, ακόμα και τα όνειρα για το μέλλον, λες και βγάζουν αστραπιαία λέπια. Με τα οποία η προπαγάνδα των ταξικών αντιπάλων κερδίζει χρόνο κι ακονίζει χέρια για να μας ...καθαρίσει. Κι ύστερα τηγάνι. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Μόνο στην Ευρώπη λόγου χάρη, ένα εκατομμύριο οι νεκροί από τον κορονοϊό! Κι ένα δισεκατομμύριο τα κέρδη του κεφαλαίου! Η εξίσωση της αδικίας.

Οχι ότι είναι τίποτε καινούριο όλο αυτό. Απλώς η διαδικασία επίλυσης της εξίσωσης μονόμπαντα έχει εργαλειοποιήσει την τεχνολογική εξέλιξη, που στην ουσία είναι επικοινωνιακή και μηδενιστική των αποστάσεων, αφαιρώντας από την εργατική τάξη και την πληροφορία και τα μέσα παραγωγής της δραστικά. Την πρώτη, είτε κατασκευάζοντάς την, είτε με το να την μπερδεύει και να τη συσκοτίζει. Τα δε μέσα, για παράδειγμα πλατφόρμες, κοινωνική δικτύωση, YouTube κ.λπ., φαίνεται να τα μοιράζει αφειδώλευτα σε όλους, κρατώντας σφιχτά κι αποκλειστικά το κουμπί λειτουργίας, λογοκρισίας κι αν χρειαστεί και δολοφονικής εξαφάνισής τους. Είναι ο θρίαμβος της επίφασης των ψεύτικων διλημμάτων, και τελικώς του ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον αμάχων, που μεγαλώνουν με την ψευδαίσθηση ότι είναι καλά εξοπλισμένοι.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Αποφασίστηκαν αγωνιστικές δράσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας (ΦΩΤΟ)

 

Από την ανοιχτή γενική συνέλευση στην Καλαμαριά 
Από την ανοιχτή γενική συνέλευση στην Καλαμαριά

Ανοιχτή συνέλευση σωματείων, φορέων και κατοίκων Καλαμαριάς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/5, μετά από κάλεσμα των 22 φορέων που συνυπέγραφαν το κείμενο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας. Η πρώτη συνέλευση είχε πραγματοποιηθεί αρχές Φλεβάρη προχωρώντας όλο αυτό το διάστημα σε διάφορες δράσεις.

Στόχος της συνέλευσης ήταν να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, να εμπλουτιστεί το πλαίσιο των φορέων και να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που έχουμε νέες εξελίξεις στην πλαζ Αρετσούς, στο Παλατάκι και στο πρ. Στρατόπεδο Κόδρα, και βέβαια την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ παραχώρησης της μαρίνας Αρετσούς σε ιδιώτη στις 11.05.2021

Παρά τον καιρό, η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, καθώς και άλλοι φορείς πέρα των 22, όπως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κατιρλιωτών “Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος”, εκπρόσωπος της Πρότυπης Βιολογικής Αγοράς Κόδρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Σωματείων και Φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων στην «ΤΙΤΑΝ», μέλος του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, εκπρόσωπος της Ανοιχτής Συνέλευσης Αγώνα Τούμπας, μέλος του αθλητικού συλλόγου Αριστοτέλη, εκπρόσωποι της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Καλαμαριάς, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς "ο Προμηθέας". Αρκετοί από αυτούς πήραν τον λόγο στη συζήτηση που έγινε.