Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Στέρεψε από ρευστό η ΔΕΗ – Κινδυνεύει με χρεοκοπία


Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται η ΔΕΗ, με τις ανεξόφλητες οφειλές να φτάνουν από
τα 820 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 στα 1,160 εκατ. ευρώ στο τέλος Mαρτίου του 2012, με το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών να προέρχεται από την οικιακή κατανάλωση. Το υπουργείο Oικονομικών σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας της Επιχείρησης, εξετάζει το ενδεχόμενο παρακράτησης 200 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Eιδικού Tέλους Aκινήτων (ETHΔE) για διάστημα τριών μηνών.
Επιπλέον, σύμφωνα με την “Καθημερινή”ο υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης αναμένεται, εντός των ημερών, να ζητήσει την έγκριση της τρόικας για την ενίσχυση της ρευστότητας του ΛAΓHE (Λειτουργός της Aγοράς Hλεκτρικής Eνέργειας «πρώην ΔEΣMHE») με 300-400 εκατ. ευρώ από το Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έτσι ώστε να μην κινδυνέυσει να καταρρεύσει ολόκληρη η αγορά ηλεκτρισμού αφού το πρόβλημα «ρευστότητας» καταλήγει στη ΔΕΠΑ, με αποτέλεσμα η Επιχείρηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν κηρύξει στάση πληρωμών στους διεθνείς προμηθευτές αερίου.
Σύμφωνα με παράγοντες της ΔΕΗ η εκτίναξη των ανεξόφλητων λογαριασμών οφείλεται στις κυβερνητικές αποφάσεις για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων το οποίο πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ηλεκτρικού ρεύματος και στη μετάθεση της ημερομηνίας αποπληρωμής από τις 80 ημέρες που ήταν αρχικά στις 120 ημέρες. Επίσης, στην απαγόρευση που επιβλήθηκε στη ΔΕΗ να διακόπτει την παροχή ρεύματος σε απλήρωτους λογαριασμούς. Aναφέρουν, μάλιστα σύμφωνα με την “Καθημερινή” ότι το δίμηνο Oκτωβρίου - Nοεμβρίου που δεν είχαν ίσχυαν οι παραπάνω αποφάσεις, οι καταναλωτές πλήρωναν τους λογαριασμούς τους με το ειδικό τέλος ακόμη και νωρίτερα από τον συνηθισμένο χρόνο, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να εμφανίσουν μείωση. Αναφέρουν επίσης πως ακόμη και σήμερα η κατάσταση θα ήταν βελτιωμένη εάν δεν ασκούνταν πίεση στην εταιρεία να μην προχωρήσει εν όψει εκλογών σε διακοπές ρεύματος, ακόμα και σε καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς χωρίς το ειδικό τέλος.
πηγή: .blog.gr

Ένας ακόμη λόγος να αρνηθούμε το κάθε χαράτσι ειδικά στην ακίνητοι περιουσία .

Τώρα η ΙΚΕΑ κατασκευάζει και πόλεις!
Ήταν κάπου στο 2009, όταν η σουηδική πασίγνωστη εταιρεία αγόρασε μία μεγάλη έκταση
έξω από το Λονδίνο. Τώρα πρόκειται και να την αξιοποιήσει, χτίζοντας την... δική της πόλη!
Πρόκειται ουσιαστικά για την LandProp, μία εταιρεία παρακλάδι του σουηδικού κολοσσού, η οποία κατέθεσε τα σχέδιά της για την αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης στο Λονδίνο.
Η νέα αυτή μικρή πόλη πρόκειται να έχει 1200 κατοικίες, καθώς και πολλά διαμερίσματα, ενώ το 40% θα είναι φιλικό προς τις οικογένειες, καθώς θα υπάρχουν οικίες με τρεις ή και περισσότερα υπνοδωμάτια, αλλά και υπόγειες θέσεις στάθμευσης.
Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο θα μιμείται το κέντρο του Λονδίνου, έχοντας και πολλά καταστήματα, χωρίς ωστόσο να είναι απολύτως σε βρετανικό στυλ, καθώς θα έχει και σουηδικές πινελιές.
Το καλύτερο όμως δεν είναι αυτό, καθώς η πόλη αυτή θα ανήκει εξ ολοκλήρου στην ΙΚΕΑ και αυτό διότι τίποτα, μα απολύτως τίποτα στην ΙΚΕΑπολη, δεν θα είναι προς πώληση. Η εταιρεία θα είναι η αιώνια σπιτονοικοκυρά, ενώ όπως προβλέπεται τα ενοίκια θα είναι «λογικά»
πηγή: blog.gr

Από πενθήμερο... τριήμερο

300.000 εργαζόμενοι έχουν «εγκαταλείψει» το παραδοσιακό οκτάωρο

Ελαστικούς» μισθούς, λιγότερα ένσημα και ωράριο-λάστιχο φέρνει η έκρηξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην ελληνική αγορά εργασίας. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το θέμα είναι πως υπάρχουν περιπτώσεις εργαζομένων οι οποίοι δουλεύουν μόνο μία ημέρα την εβδομάδα.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που συλλέγει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για τη ραγδαία επέκταση της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης. Υπολογίζεται πως ένας στους έξι εργαζομένους έχει αναγκαστεί να στραφεί στις λεγόμενες ευέλικτες μορφές απασχόλησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Εχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδυ πρωί γιατί μπροστά σου πάντα απλώνεται ένα δίχτυ .

ΤΑΚΗΣ ΜΠΙΝΗΣ-ΤΟ ΔΙΧΤΥ
 

Όργιο σπατάλης απο ΠΑΣΟΚ- ΝΔ αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί τους

- Έπαιρναν δάνεια από τράπεζες για να καλύψουν παλαιότερα
- Πάνω απο 10 εκατ. ευρώ στοίχιζαν οι προεκλογικές μετακινήσεις στελεχών και ψηφοφόρων
- Τεράστια τα ποσά που δαπανήθηκαν για διαφημιστικές προεκλογικές καμπάνιες

Δάνεια από τράπεζες που έπαιρναν τα δύο μεγάλα κόμματα για να καλύψουν μεταξύ άλλων παλαιότερα δάνεια, διαφημιστικές δαπάνες και προεκλογικές μετακινήσεις στελεχών και ψηφοφόρων που στοίχιζαν απο 10 εκατ. ευρώ και πάνω προκύπτουν από την ανάλυση των ισολογισμών των δύο κομμάτων που δημοσιεύει η Καθημερινή.
Ειδικά για τις χρονιές διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών οι «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά των κομμάτων ήταν τεράστιες.