Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ Σε δίκη ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας

 

 

Νέα απαράδεκτη δίωξη συνδικαλιστή με την προκλητική κλήτευση σε δίκη στις 19 Δεκέμβρη στον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Βάλσαμο Συρίγο, με την κατηγορία ότι συμμετείχε και είχε «καθοδηγητικό ρόλο» σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας.

«Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο» τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων σημειώνοντας ότι «ο συνάδελφος Βάλσαμος Συρίγος κατηγορείται με το μισό ποινικό κώδικα σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί συνολικά η εργατική τάξη ώστε να αποδεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι να τους αρπάζουν το βιος τους οι τραπεζίτες. Πιο συγκεκριμένα, με εφαρμογή του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί "μέχρι κεραίας" και ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας κατηγορείται ότι:

Ένταση της αντιπαράθεσης με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς - Άμεση ανάγκη η απεμπλοκή της Ελλάδας

 

 

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για τις εξελίξεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνει:

«Οι εξελίξεις στο μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία σηματοδοτούν την ένταση της αντιπαράθεσης με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς. Όχι μόνο για το λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της σύγκρουσης, αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου, που ήδη πληρώνουν το βαρύ κόστος της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Δόλωμα στη φάκα της «απελευθερωμένης» αγοράς Ενέργειας

 

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ «ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ


Eurokinissi

Απέναντι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για δήθεν μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια στο ρεύμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «σημαία» των δικών του «κοστολογημένων» προτάσεων την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ - μέσω της ανάκτησης του 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο. Την παρουσιάζει μάλιστα ως το «μαγικό ραβδί» που μπορεί τάχα να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και μάλιστα σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.

Πριν πάντως μπούμε στην ουσία των όσων λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί παρά να σχολιάσει κανείς την έτσι κι αλλιώς μηδενική «αξιοπιστία» των όσων λέει: Αρκεί κανείς να θυμίσει πως τα ίδια έλεγε π.χ. ο ίδιος για τα ναυπηγεία πριν γίνει κυβέρνηση, αναφερόμενος στην ανάγκη να διασφαλιστούν ο δημόσιος έλεγχος και η δημόσια ιδιοκτησία των ναυπηγείων. Κι όμως, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ που ψήφιζαν προ ημερών την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όπως είχαν κάνει και στα Ναυπηγεία της Σύρου, με την παράδοσή τους στον ίδιο αμερικανικό όμιλο.

Το δε ποσοστό της αξιοπιστίας... εκτοξεύεται, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά άμοιρος ευθυνών είναι για την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ: Ηταν εκείνος που ως κυβέρνηση παραχώρησε το 17% των μετοχών της και εφάρμοσε το σύστημα ΝΟΜΕ, με το οποίο η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να πουλά το παραγόμενο ρεύμα κάτω απ' το κόστος στους ανταγωνιστές της. Οπως ήταν και εκείνος που μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν, με το 3ο μνημόνιο, στη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50% του συνόλου της αγοράς, για να επιταχυνθεί η πολιτική «απελευθέρωσης» της αγοράς. Το δικό του νήμα έπιασε η ΝΔ, περνώντας μεταξύ άλλων και στην πλήρη ιδιωτικοποίησή της.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 1 - 2 Οκτώβρη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 1 - 2 Οκτώβρη:

  • Καμιά αναμονή! Ξεσηκωμός! Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός. Άνθρακες» οι εξαγγελίες κυβέρνησης - ΕΕ για ρεύμα και φυσικό αέριο. Καμιά προσδοκία από τα μέτρα ΕΕ - κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, που θωρακίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου με νέους «κόφτες» στις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Καμιά ανοχή στη βαρβαρότητα με τα παγωμένα σπίτια και σχολεία, αγώνας παντού για πραγματική ανακούφιση από την ακρίβεια σε ρεύμα, καύσιμα, βασικά αγαθά.
  • Απεργία στις 9 Νοέμβρη: Πλατιές συνδικαλιστικές συσκέψεις την ερχόμενη βδομάδα και αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κλάδους. Τριήμερο δράσης των βιοπαλαιστών ΕΒΕ στις 3, 4, 5 Οκτώβρη και συγκέντρωση την Τετάρτη 5/10 στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών.