Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

 




Στο δημοτικό συμβούλιο 28-4-2022, με αφορμή τη δήλωση του δημάρχου ότι θα δοθεί γραφείο για τη Φιλοζωική Ωραιοκάστρου στο … Μονόλοφο, λόγω έλλειψης χώρου στην έδρα του Δήμου, ανέφερα ότι ενώ πολλές υπηρεσίες του δήμου στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενα κτίρια, ο δήμαρχος σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου 9-9-2020, προέβηκε σε πρόταση παραχώρησης του κτιριακού συγκροτήματος “Π. Μελά” σε αστυνομικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν είχαν άμεση σχέση με το δήμο μας. Συγκεκριμένα στη ΔΙΑΣ Δ. Τομέα ή στην ΟΠΚΕ. Επανήλθε στην πρότασή του στις 28-12-2020, με δικαιολογία την επίθεση στη δομή ανηλίκων Παλαιοκάστρου και πάλι χωρίς ενημέρωση και απόφαση του Τοπικού και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία αυθαιρεσία, γιατί στις 4-2-2021 στάλθηκε επιστολή της προέδρου του Δ.Σ. (5 μήνες μετά), στους επικεφαλής των παρατάξεων να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τον διαβάλλω.

ΣYNAΔEΛΦOI AΠO AYPIO 10/5 EΩΣ 25/5 ΨHΦIZOYME ΓIA EKΛOΓH NEAΣ ΔIOIKHΣHΣ ΨHΦIZOYME MAZIKA ΓIA ΔYNATO ΣΩMATEIO

 



Καθημερινά στα Γραφεία του Σωματείου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 

(Αριστοτέλους 32, 3ος όροφος, Γραφείο 4, 

Τηλ. 2310 237694)

 

ΤΡΙΤΗ 10/5,   ΤΕΤΑΡΤΗ 11/5,  ΠΕΜΠΤΗ 12/5,  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/5,   ΔΕΥΤΕΡΑ 16/5,   ΤΡΙΤΗ 17/5,   ΤΕΤΑΡΤΗ 18/5,  ΠΕΜΠΤΗ 19/5,   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/5,   ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5,  ΤΡΙΤΗ 24/5   &   ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5

Από  09:30 - 13:30  &  από 17:30 έως 20:30

ΣΑΒΒΑΤΟ  14/5   &   ΣΑΒΒΑΤΟ 21/5

Από 09:30 έως 13:30


ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 

Ο κ.Βορίδης της ΝΔ και της… Ιστορίας

 


 

Επειδή, ακριβώς, η Ελλάδα δεν είναι σοβιετική, κι επειδή μόνο αριστεροί δεν είναι αυτοί που κατά καιρούς την κυβέρνησαν και την κυβερνούν, γι' αυτό ακριβώς ένας κύριος όπως ο Βορίδης είναι σήμερα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης. Του Μητσοτάκη.

 

 

Τι θα ήταν η Ελλάδα αν δεν ήταν στη “σωστή” πλευρά της Ιστορίας κι “αν ακούγαμε την Αριστερά”; Μα τότε “η χώρα θα είχε γίνει σοβιετικό καθεστώς”. 

Ποιος έκανε αυτή την βαθιά ανάλυση; Ο υπουργός Εσωτερικών Μ.Βορίδης από βήματος συνεδρίου ΝΔ. 

Αφήνουμε κατά μέρος τι καταλαβαίνουν οι κλακαδόροι που χειροκροτούν τους Βορίδηδες οταν ακούνε τους όρους “Αριστερά” και “Σοβιετικό”. Πάμε σε αυτούς, που (όντως) καταλαβαίνουν, δηλαδή στους ίδιους τους Βορίδηδες. Λοιπόν: 

Επειδή, ακριβώς, η Ελλάδα δεν είναι σοβιετική, κι επειδή μόνο αριστεροί δεν είναι αυτοί που κατά καιρούς την κυβέρνησαν και την κυβερνούν, γι’ αυτό ακριβώς

Οι τυμβωρύχοι της «ΜΑΡΦΙΝ»

 


 

Τέτοια εποχή, που αποτελεί και μέρα μνήμης για τους αδικοχαμένους νεκρούς εργαζόμενους της «ΜΑΡΦΙΝ», βγαίνουν στο  μεϊντάνι του διαδικτυακού «καμβά», διάφοροι «πλιατσικολόγοι» της εθνικοφροσύνης, της  πατριδοκαπηλίας και λοιποί ανίδεοι φιλελέ, και ταυτίζουν τους αγώνες του λαού, τις κινητοποιήσεις του, με την προβοκατόρικη δράση, τις μολότοφ, την απρόσκοπτη βία, τις καταστροφές.

«Δηλώνουν»  τιμητές των νεκρών της «ΜΑΡΦΙΝ» (θύματα της προβοκατόρικης δράσης και εργοδοτικής αυθαιρεσίας) για να υπονομευόσουν το κίνημα και τους αγώνες του.

Παραπληροφορούν  και συκοφαντούν με στόχο να βάλουν εμπόδια στην συσπείρωση και οργάνωση νέου κόσμου και εργαζομένων.

Το αφήγημα... μπάζει

 

Από το πρωί ως το βράδυ, με ένα προπαγανδιστικό μπαράζ, κυβερνήσεις, αστικά ΜΜΕ και επιτελεία σε όλη την Ευρώπη επιχειρούν να στοιχίσουν τους λαούς πίσω από τα ΝΑΤΟικά σχέδια στην Ουκρανία, να παρουσιάσουν την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας ως μια «μάχη για την ελευθερία και τη δημοκρατία». Κάθε φωνή που εναντιώνεται σε αυτήν την επιχείρηση, προσπαθούν να την τσουβαλιάσουν με το αντίπαλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Κάπου όμως το πράγμα σκαλώνει... Οι σοβαρές «ρωγμές» στο ευρωατλαντικό αφήγημα για τον πόλεμο δεν κουκουλώνονται ούτε στις δικές τους έρευνες και μετρήσεις. Στη Γερμανία, την ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει την εμπλοκή της στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση, το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της χορήγησης όπλων στο Κίεβο μειώθηκε, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Trendbarometer», στο 46%, από 55% στις αρχές Απρίλη. Αντίστοιχα, το ποσοστό όσων εναντιώνονται στην αποστολή όπλων αυξήθηκε από 33% σε 44%. Καθώς οι κίνδυνοι γενικότερης ανάφλεξης γίνονται πιο ορατοί, το 57% θεωρεί ότι η αποστολή όπλων μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση του πολέμου σε άλλες χώρες. Στη δε Ιταλία, σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος «Friedrich Ebert», το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται ενάντια στην παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία.

Αντίστοιχα, τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, που παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ ως επιβράβευση της ευρωατλαντικής εμπλοκής, δείχνουν παρόμοιες τάσεις. Την ώρα που το ευρωατλαντικό μπλοκ κλιμακώνει τη στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο, την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τα ποσοστά όσων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη στάση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κινούνται στο σύνολο της ΕΕ μεταξύ 47% και 51%. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα και επιτελεία παπαγαλίζουν όλη τη μέρα το ευρωατλαντικό παραμύθι, ο καθένας με τον δικό του ...δράκο, ικανοποιημένο με τη στάση των ΗΠΑ δηλώνει μόνο το 23%, με το ΝΑΤΟ το 24% και με την ΕΕ το 29%. Υπέρ της αποστολής όπλων τάσσεται το 40%, ενώ μόνο το 39% δηλώνει ότι εμπιστεύεται την ενημέρωση από τις αρχές της ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση. Απέναντι στην επιχείρηση επιβολής ευρωατλαντικής μονοφωνίας, ενισχύονται τα στοιχεία της αμφισβήτησης, στο έδαφος και της δυσαρέσκειας από τις συνέπειες της πολεμικής εμπλοκής της χώρας, ειδικά σε ό,τι αφορά την Ενέργεια. Και μαζί δυναμώνει η ανάγκη να μπολιαστεί η αμφισβήτηση αυτή με τη συμμετοχή στον αγώνα, με την πάλη για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς.

9 ΜΑΗ - ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ «Μόνο ένας τυφλός μπορεί να αρνείται ότι ο θρίαμβος του Κόκκινου Στρατού ήταν θρίαμβος του σοβιετικού σοσιαλισμού»

 

Στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού καταθέτουν τη Μέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία τις σημαίες - λάφυρα των χιτλερικώνΣτρατιώτες του Κόκκινου Στρατού καταθέτουν τη Μέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία τις σημαίες - λάφυρα των χιτλερικών

9 Μάη 1945. Ωρα 0.43 π.μ. Στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, οι πληρεξούσιοι της ανώτατης γερμανικής στρατιωτικής διοίκησης στρατάρχης Κάιτελ, ναύαρχος Φρίντεμπουργκ και στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ υπογράφουν την Πράξη για τη χωρίς όρους συνθηκολόγηση της Γερμανίας. «Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, ενεργώντας εξ ονόματος της Γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης, συμφωνούμε με την άνευ όρων παράδοση όλων των ενόπλων δυνάμεών μας κατά ξηράν, θάλασσα και αέρα, καθώς και όλων των δυνάμεων που βρίσκονται τώρα υπό την γερμανική διοίκηση, προς την Ανώτατη Διοίκηση του Κόκκινου Στρατού και ταυτόχρονα προς την Ανώτατη Διοίκηση των συμμαχικών εκστρατευτικών δυνάμεων».

Η 9η του Μάη καταγράφεται στην Ιστορία ως η μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Στις 24 Ιούνη, 200 σημαίες των ναζί ρίχτηκαν στα κράσπεδα του Μαυσωλείου του Λένιν στη Μόσχα.

Απαγόρευση ή παραποίηση και δυσφήμηση;

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ

Οι δύο τακτικές της αστικής τάξης απέναντι στο κομμουνιστικό κίνημα στα εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

 

Πλευρά κάθε πολέμου και του ιμπεριαλιστικού, όπως είναι αυτός που διεξάγεται σήμερα στην Ουκρανία για συμφέροντα ξένα από τα λαϊκά, είναι και η ιδεολογική. Μέσα από την ιδεολογική επίθεση της κάθε αστικής τάξης, που διεξάγεται πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου, ασκούνται πιέσεις, γίνονται παρεμβάσεις για να εγκλωβιστούν εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, να ταχθούν με τη μια ή την άλλη πλευρά του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
 
Η τακτική της δίωξης

Ετσι η αστική τάξη της Ουκρανίας εδώ και χρόνια έχει αναδείξει τον αντικομμουνισμό και αντισοβιετισμό ως βασική ιδεολογική «αιχμή» της. Αξιοποιεί την κατασκευασμένη από τον Γκέμπελς εκδοχή ιστορικών γεγονότων της δεκαετίας του '30 του περασμένου αιώνα, καλλιεργώντας τον μύθο περί «γενοκτονίας» του ουκρανικού λαού.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει δικαιώσει τους ντόπιους συνεργάτες των ναζί, όπως ήταν ο Στ. Μπαντέρα, όλων των ουκρανικών φασιστικών οργανώσεων, που στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου πολέμησαν ενάντια στην ΕΣΣΔ, στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας. Εχει ενσωματώσει τις φασιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας της χώρας.

Η ουκρανική αστική τάξη, πάνω στη βάση του αντικομμουνισμού, της απαγόρευσης της κομμουνιστικής ιδεολογίας, του ΚΚ και βέβαια του αντισοβιετισμού, «οικοδομεί» τη νέα «εθνική ιδέα» του δικαιώματος επιλογής συμμαχίας, με την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στη «στρούγκα» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δήθεν για να έρθει η ευημερία του λαού.

«Να αποσυρθεί τώρα η Συμφωνία για τις Βάσεις! Εξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία!»

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Συλλαλητήρια την Πέμπτη 12 Μάη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία που θα συζητιέται στη Βουλή

 

Σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή και η οποία συζητιέται την ερχόμενη βδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο τον λαό, με συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια.

Οπως υπογραμμίζει στο κάλεσμά της, «είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για 5 χρόνια και στη συνέχεια επ' αόριστον, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Ηδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη, με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις - πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!».

Οι... «influencers» των «influencers» στην εποχή του ιμπεριαλιστικού πολέμου

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»


 

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) έχουν αλλάξει τη σφαίρα της πληροφόρησης τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι από τα εκατομμύρια χρήστες τους σε όλο τον κόσμο τα χρησιμοποιούν ως μια δήθεν εναλλακτική πηγή ενημέρωσης από τα «παραδοσιακά» Μέσα.

Με την άνοδο του Instagram και του TikTok, αναδείχθηκαν και οι «influencers» («επηρεαστές», από το influence = επιρροή), δηλαδή προσωπικότητες με τεράστιο αριθμό ακολούθων, οι οποίοι κατά βάση διαφημίζουν προϊόντα και υπηρεσίες επί πληρωμή, ενώ εκφράζονται για διάφορα ζητήματα.

Αλλά η πλατφόρμα δεν φιλοξενεί μόνο «χαριτωμένα» στιγμιότυπα: Από το TikTok άρχισαν να κυκλοφορούν από το περασμένο φθινόπωρο τα πρώτα βίντεο της τεράστιας κινητοποίησης του ρωσικού στρατού, που συγκεντρωνόταν στα σύνορα με την Ουκρανία στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε τον Φλεβάρη. Από τότε, η πλατφόρμα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πηγές «άμεσων» πληροφοριών και ειδήσεων από τα πεδία των μαχών «τραβώντας» την προσοχή δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών.