Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«Απρόσκοπτη» παραπλάνηση


«Απρόσκοπτη και αδιαμεσολάβητη» επικοινωνία με τον κόσμο χαρακτηρίζεται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η «εξόρμηση» που πραγματοποιούν για τα δύο χρόνια διακυβέρνησής τους. «Αδιαμεσολάβητη» επικοινωνία όμως είναι πραγματικά αδύνατη. Γιατί ανάμεσα στα όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όσα ακούνε οι εργαζόμενοι, «μεσολαβεί» η πραγματικότητα που βιώνουν λόγω της βάρβαρης πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση, συνεχίζοντας επάξια το έργο των προκατόχων της. Οσο για τη στόχευση της «εξόρμησης»; Οπως είπε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, στην «Αυγή», «είναι κρίσιμο να αντιληφθεί η κοινωνία το σχέδιο μερίδας των εταίρων μας, ώστε να κατανοήσει πως η κυβέρνηση καταβάλλει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διαμορφώσει ένα καλύτερο τοπίο...». Αρα μάλλον η εξόρμηση έπρεπε να έχει τίτλο «απρόσκοπτη παραπλάνηση», γιατί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους «εταίρους» της διαμορφώνει «καλύτερο τοπίο» για τα μονοπώλια: Τόσο με τη χρηματοδότηση των επενδύσεών τους, όσο και με τα μέτρα για την ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη που τους παρέχει.

Ελληναρά πατριώτη η βόμβες σκοτώνουν χωρίς διακρίσεις!

Κορδελιό Συρία μια είναι η βόμβα Ιμπεριαλισμός.
Ελληναρά πατριώτη η βόμβες σκοτώνουν χωρίς διακρίσεις!
Τα δικά μας δικά μας και τα ξένα όπως μας βολεύουν!
Για μια βόμβα του ΒΠΠ θα γίνουν περισσότεροι προσφυγές στον τόπο τους για να μην κινδυνέψουν (και καλά κάνουν), από εκείνους που (έπρεπε να μείνουν στα σπίτια τους) σε ένα χρόνο μόνο έπεσαν στα κεφάλια τους 26.171 βόμβες!!!

 https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=246709665782537&id=100013305163597&notif_t=like&notif_id=1486475956798717

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Πίνακας του Κ. Γιουόν «Νέος πλανήτης»
 
Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνονται οι ίδιοι εκβιασμοί κι απειλές σχετικά με την επικείμενη αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος από τους θεσμούς. Για πολλοστή φορά από την έκβαση της αξιολόγησης εξαρτώνται, κατά πως λέγεται, το μέγεθος των συμβιβασμών της κυβέρνησης, οι πιθανότητες διεξαγωγής εκλογών ή η πραγματοποίηση της συνεχούς απειλής της εξόδου από την ευρωζώνη.
 
               Και μείς, σ’ ένα μεγάλο ποσοστό,  μετά από επτά σχεδόν χρόνια με μνημόνια, μοιάζει να μην αναζητούμε τις αιτίες για τα δεινά μας, ν’  αδιαφορούμε για την οργάνωση της δράσης μας, (αν και κινητοποιήσεις όπως των αγροτών φαίνεται να διαψεύδουν αυτήν τη διαπίστωση) αρκούμαστε στην εμπειρία μας στο μικρό μας ασφυκτικό κύκλο, συνεχίζοντας να θέτουμε ως θεμέλιο τον καπιταλισμό για όλα τα επιχειρήματα και τις δράσεις που είτε  δικαιώνουν την  κυρίαρχη πολιτική είτε την υποστηρίζουν …κριτικά. Κι αυτό είναι το πρόβλημα:  το ύστατο θεμέλιο για να στηρίξουμε τη σκέψη και τις πράξεις μας δεν θα πρέπει πια να είναι ο καπιταλισμός. Η κομμουνιστική προοπτική θα πρέπει να είναι το θεμέλιο για τη σκέψη και τη δράση μας γιατί: 

Με το δικό του σχέδιο ο λαός


Φωτό ΑρχείουΦωτό Αρχείου 
 
«Η αβεβαιότητα θα τελειώσει», δήλωσε χτες ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην εξέλιξη των αντιλαϊκών παζαριών της κυβέρνησης με το κουαρτέτο για τη δεύτερη «αξιολόγηση».

Η δήλωσή του απευθύνεται πρωτίστως στο εγχώριο κεφάλαιο, το οποίο θέλει να καθησυχάσει ότι εν μέσω εντεινόμενων ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών εντός και εκτός ΕΕ, η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, για να διώξει την «αβεβαιότητα» πάνω από την ανάκαμψη των κερδών του, ότι προσπαθεί να κλείσει την «αξιολόγηση» με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που αυτή περιλαμβάνει και τα οποία αποτελούν προϋπόθεση αυτής της ανάκαμψης.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική προπαγάνδα απευθύνεται και στο λαό:

 Αξιοποιώντας και τη συνολικότερη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, σε όλα τα επίπεδα, επιχειρεί να τον τρομοκρατήσει ώστε να αποδεχτεί τη νέα αντιλαϊκή επίθεση ως «τέλος της αβεβαιότητας», ως «αποφυγή των χειρότερων».
Η κυβέρνηση και όλα τα επιτελεία του συστήματος υπηρετούν το σχέδιο του κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι όμως έχουν συγκεντρωμένη πείρα για το πού τους οδηγεί αυτός ο δρόμος, γι' αυτό και έχουν κάθε συμφέρον να αντιπαραθέσουν το δικό τους σχέδιο, την πάλη τους ενάντια σε αυτήν την πολιτική, τον αγώνα για ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.