Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ Δήλωση για τα κτίρια που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο



Στο ζήτημα της μεταβίβασης των ακινήτων του Δημοσίου που μεταβιβάζονται στην «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ», αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. 

Η πλήρης δήλωσή του έχει ως εξής: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συζήτησε πρόσφατα για το θέμα των ακινήτων του Δημοσίου που μεταβιβάζονται στην "Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ".

Στη συζήτηση του θέματος και στη σχετική απόφαση, επαναφέραμε το αίτημά μας για τη μη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με οποιοδήποτε μανδύα. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης της ευθύνης ως Δημοτική Αρχή, με μια σειρά δράσεων μαζί με τους φορείς της πόλης μας, διεκδικήσαμε χώρους. Τα παραδείγματα είναι γνωστά, με το θαλάσσιο μέτωπο που πλέον έχει παραχωρηθεί για χρήση στον πατραϊκό λαό. Ο Ριγανόκαμπος που επίσης συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

ΠΕΡΙ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΠΑΛΙ





Ο θάνατος του 35χρονου ομογενούς από την Αλβανία μετά από ανταλλαγή πυρών με αλβανούς αστυνομικούς έδωσε για άλλη μια φορά την ευκαιρία στον φασιστικό λόγο, που μεταμφιέζεται σε εθνικιστικό,  να κάνει επίδειξη της δύναμης και εμβέλειάς του, προσπαθώντας να νομιμοποιηθεί. Από την απαίτηση του Φ. Κρανιδιώτη να γίνουν βομβαρδισμοί στην Αλβανία μέχρι την ανακήρυξή του σε ήρωα από τον Η. Κασιδιάρη επειδή χρησιμοποίησε όπλο, οι μεγαλόστομες απειλές και καταγγελίες στο όνομα του έθνους θορυβούν για να προσελκύσουν την προσοχή, ενώ μάλλον μοιάζει να επαναφέρουν εφιάλτες από τους οποίους δεκαετίες τώρα δεν καταφέραμε να ξεφύγουμε.
 
               Τα Βαλκάνια, μια περιοχή με γεωστρατηγική σημασία,  αποτελούνται από μικρά κράτη που κανένα τους δεν έχει μια συνεχή ή έστω μακροχρόνια ιστορία εθνικής ανεξαρτησίας. Το εθνικό μωσαϊκό και ο τρόπος  κατανομής του στις χώρες των Βαλκανίων έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί το δίχτυ της αλληλεξάρτησης είναι σχετικά πυκνό και μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πολιτική κατάσταση και τη σταθερότητα στην περιοχή. Καλλιεργείται σχεδόν σε όλα τα κράτη η αίσθηση πως θα πρέπει να αποτελούν μέρος ενός μεγάλου έθνους, καθώς κανένα από τα βαλκανικά κράτη δεν έχει συμπληρώσει το ιδανικό της αντιστοιχίας μεταξύ της εθνικής και κρατικής ενότητας. Και οι μειονότητες σε κάθε κράτος αναπτύσσουν ισχυρούς  εθνοτικούς δεσμούς που διασχίζουν τα σύνορα και απαιτούν το δικαίωμα της υπεράσπισής τους από τους  ομοεθνείς στο συγγενικό κράτος.  Κι έτσι συντηρείται ισχυρός ο αλυτρωτισμός, με βάση όχι μόνο την περιοχή αλλά και την εθνικότητα, απόλυτα εκμεταλλεύσιμος από την κυρίαρχη εξουσία. 

ΠΑΤΡΑ : GREEK ASSOCIATION FOR ATLANTIC & EUROPIAN COOPERATION....ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ !!!


 
 
Νομίζαμε κι εμείς ότι η πολυδιαφημισμένη ημερίδα για το ΝΑΤΟ , που διοργανώθηκε από Μ.Κ.Ο. , θα έγινε σε…΄΄κρυφό σχολειό΄΄ γι αυτό δεν βρίσκαμε ούτε μία φωτογραφία !

Τελικά, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε (σ.σ. το΄πε και ο Νικολόπουλος) στο μέρος που είχε ανακοινωθεί, αλλά φωτογραφίες δεν δημοσιεύθηκαν , επειδή, όπως διαπιστώσαμε, η εκδήλωση δεν στέφθηκε με επιτυχία.
 
Ελάχιστοι παραβρέθηκαν στην ημερίδα ώστε να ενημερωθούν για την….''ασφάλεια'' που παρέχει στη χώρα μας το περιβόητο ΝΑΤΟ.
Όπως βλέπετε κι εσείς στις φωτογραφίες (σ.σ. βασανιστήκαμε μέχρι να βρούμε τα πειστήρια της παταγώδους αποτυχίας) μετρημένοι στα δάκτυλα ήταν οι ενδιαφερόμενοι.