Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Φορολογική δήλωση, ΔΕΗ και Χαράτσι ! (προσοχή)


Προσοχή !



Στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλλουμε φέτος εμφανίζεται πρώτη φορά ο κωδικός 205 (πίνακας 5) και ζητείται να αναγραφεί προαιρετικά ο αριθμός παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας. Αυτό ισχύει για αυτούς που θα υποβάλλουν χειρόγραφη δήλωση.

Στην περίπτωση που η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά θα δοκιμάσουμε να μην συμπληρώσουμε τον κωδικό αυτό. Αν το σύστημα TaxisNet δεχθεί τη δήλωση έχει καλώς. Αν δεν τη δεχθεί ....
Το στοιχείο αυτό, δηλαδή ο κωδικός 205 θα βοηθήσει την εφορία να προχωρήσει στην ταυτοποίηση της παροχής ρεύματος (ρολόϊ ΔΕΗ) και του οφειλέτη του χαρατσιού. Χωρίς αυτό το στοιχείο είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο για την εφορία να εντοπίσει αυτούς που δεν πλήρωσαν το χαράτσι.
Νάχουμε ακόμη υπόψη μας ότι με βάση τον κωδικό 205 θα είναι εύκολότερο από εδώ και πέρα στην εφορία και στο μηχανογραφικό της τμήμα να αρχειοθετήσει (κοινώς φακελλώσει) κάθε σπίτι, να βρίσκει τον πραγματικό ιδιοκτήτη του (αφορά αυτούς που το σπίτι είναι στο όνομά τους αλλά ο λογαριασμόε της ΔΕΗ είναι σε άλλο όνομα) και τέλος, να διασταυρώνει το εμβαδόν του σπιτιού.
Γιαυτό δεν συμπληρώνουμε τον κωδικό 205.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!

Δολοφονημένος αυτόχειρας

 Αναδημοσιεύω ένα συγκλονιστικό ποίημα που διάβασα. Του μαθητή ΕΝΤΙ της Γ3 του 1ου γυμνασίου Κω.  Έντι Ντρέου μπράβο σου.  

Brasil suicide statue in Sao Paolo


Το αίμα του,

έτρεχε ποτάμι
πάνω στην βρόμικο άσφαλτο.
Το σώμα του,
ακίνητο και τσακισμένο
στη μέση του δρόμου.
Κανέναν δεν τον ένοιαζε,
τον περιφρονούσαν.
“Ας μην πηδούσε”
Κανείς δεν ήξερε
πως του πήραν την χαρά ,
του σκότωσαν την ελπίδα ,
τον έριξαν μόνο
στους άγριους δρόμους
της απελπισίας,
Του έκλεψαν τους κόπους
μιας ολόκληρης ζωής,
και σε μια ώρα σιωπής
αναγκάστηκε να πέσει από την σκεπή.
Όλοι λέτε αυτοκτόνησε
καιρός να ψάξετε
ποιος τον
δολοφόνησε!!

Έντι Ντρέου, Γ3
απο:anamesastoustoixous.