Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Για άλλη μια φορά μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής!

 

Για άλλη μια φορά...

Απέναντι στην ακραία «γύμνια» κράτους, κυβέρνησης, Δήμων και Περιφερειών...

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής!

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η φοροληστεία

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Ξεπέρασε τα 27 δισ. το πρώτο εξάμηνο, 2,2 δισ. πάνω και από τους στόχους

 

INTIME NEWS

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πηγαίνει η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων που συνεχίζουν να πληρώνουν πάνω από το 95% των φόρων, όπως δείχνουν και τα προσωρινά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που δημοσιεύτηκαν χτες.

Σύμφωνα με αυτά, μόνο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 27,301 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,241 δισ. ευρώ ή 8,9% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2023.

Η «υπεραπόδοση» της φοροληστείας για έναν ακόμα μήνα αφορά την καλύτερη «εισροή» των φόρων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων του προηγούμενου έτους που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φλεβάρη 2023, όσο και την «απογείωση» των άδικων έμμεσων φόρων που η κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει και πάνε χέρι χέρι με την ακρίβεια η οποία καίει τα λαϊκά νοικοκυριά, εξανεμίζοντας το κό εισόδημά τους.

Το πλεόνασμα, κατά την ίδια περίοδο, έφτασε τα 2,116 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο στον προϋπολογισμό για πρωτογενές έλλειμμα 415 εκατ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι το πρωτογενές έλλειμμα ήταν 3,425 δισ. ευρώ.

«Ακραία γύμνια»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σχεδόν 10 μέρες πάνε κι έρχονται προειδοποιήσεις για το μέγεθος του επερχόμενου καύσωνα, για τις «πρωτοφανείς» θερμοκρασίες που θα μετατρέψουν σε αναμμένο φούρνο ολόκληρη τη χώρα, έτσι που να αρκεί ένα σπίρτο για να γίνει το μεγάλο κακό. Από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου υπήρχαν προειδοποιήσεις για «σκληρό καλοκαίρι», με υψηλές θερμοκρασίες διαρκείας που θα εντείνουν τους κινδύνους από τις πυρκαγιές.

Και τι αποδεικνύεται ξανά από χτες, με τον πιο τραγικό τρόπο; Οτι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, ολόκληρη η Αττική, σε Ανατολή και Δύση, όπως και άλλες περιοχές, είναι εγκληματικά αθωράκιστες, ότι η «πρόληψη» παραμένει άγνωστη λέξη για κράτος και κυβέρνηση.

Οι εικόνες από παρατημένα σκουπίδια και ξερόκλαδα, από ακαθάριστα δάση, από κρουνούς που δεν βγάζουν στάλα νερό, δείχνουν και φέτος την τεράστια «ικανότητα» που έχει το σάπιο αντιλαϊκό κράτος να μετατρέπει σε «ακραίο» ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται χρόνο με τον χρόνο, που κάθε κυβέρνηση το παραδίδει στην επόμενη ακόμα πιο εχθρικό για τον λαό.