Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ «Χαστούκι» σε κυβέρνηση και άλλα κόμματα η στάση του ΝΑΤΟ για τους δύο στρατιωτικούς (VIDEO)





«Ένα χαστούκι ακόμα» στην κυβέρνηση και άλλα κόμματα που υποστηρίζουν ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας σταθερότητας και ότι προστατεύει τη χώρα μας, χαρακτήρισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τη στάση Πόντιου Πιλάτου του ΝΑΤΟ για την κράτηση σε τουρκική φυλακή δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» τόνισε ότι πρόκειται για ένα επεισόδιο κοντά σε πολεμική ενέργεια και δείχνει την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, που μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο, ίσως και σε κατάληψη. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει μεγάλη ανησυχία διότι στην περιοχή υπάρχει ένα κουβάρι οξύτατων ανταγωνισμών, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να θέλουν να περικυκλώσουν τη Ρωσία, ενώ παρεμβαίνουν επίσης ΕΕ και Κίνα.

Αναφερόμενος στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, σημείωσε ότι αυτό σημαίνει συμμετοχή στο μοίρασμα της περιοχής μέσω των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, των οποίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι «σημαιοφόρος» και τόνισε ότι αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη διότι κινδυνεύουμε να συρθούμε σε ένα γενικευμένο πόλεμο για να μοιράσουν αυτοί που έχουν τον πλούτο την περιοχή και πρόσθεσε ότι οι λαοί πρέπει να ξεσηκωθούν εναντίον του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή και να χαράξουν το δικό τους δρόμο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, σημείωσε πως οι εξελίξεις καθρεφτίζουν τη σήψη του ποδοσφαίρου των επιχειρηματιών και πως τα όποια μέτρα παίρνονται δεν έχουν αποτέλεσμα διότι έχει μετατραπεί από άθλημα σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, όπως δεν έγινε σε καμία χώρα, όσο δεν καταργείται η επιχειρηματική δράση σε αυτό.

Τα παραμύθια και οι ... «παθογένειες»



Επεισόδια οπαδών στο Μπιλμπάο – Νεκρός αστυνομικός


Είναι προκλητικός ο τρόπος που η κυβέρνηση προσπαθεί να «βγει λάδι» απ' αυτά που συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Το γνωστό μότο «βρήκαμε παθογένειες δεκαετιών που προσπαθούμε να τις διορθώσουμε» ή το περίφημο «ήρθε η ώρα να βάλουμε μια τάξη, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος», λέγονται από κυβερνητικά χείλη σε μια προσπάθεια να κρύψουν και τις δικές τους τεράστιες ευθύνες για όλα όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ ή πριν από μερικές βδομάδες ή κάποιους μήνες. Ομως, το κυριότερο είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί, με τα όσα λέει, να κρύψει την πραγματική αιτία για όλα όσα συμβαίνουν, που είναι η επιχειρηματική δράση στο χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Και πώς να μην θέλει να το κρύψει, αφού η ίδια είχε και έχει σηκώσει τη σημαία της «υγιούς επιχειρηματικότητας», που και στο χώρο του ποδοσφαίρου την προέβαλε σαν το φάρμακο που θα γιατρέψει τάχα αυτές τις «παθογένειες».

Επικίνδυνη «συναίνεση»


Από την συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη στις 12 Μάρτη 
Από την συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη στις 12 Μάρτη
Πηγή: Eurokinissi

Με το μανδύα του επείγοντος ντύνουν τις μέρες αυτές τα αστικά επιτελεία την ανάγκη «εθνικής» συναίνεσης γύρω από τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, στο φόντο και των εξελίξεων σε Βαλκάνια, Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Δεν λείπουν, μάλιστα, και οι πολλές τέτοιες φωνές που ζητάνε μετ' επιτάσεως η συναίνεση αυτή του αστικού πολιτικού συστήματος να εκφραστεί και με κάποιου είδους «θεσμικό» σχήμα, όπως αυτό π.χ. που βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ποταμιού τη Δευτέρα ή αυτό που ζητάει η ΝΔ και ο πρωθυπουργός δήλωνε προ ημερών «ανοιχτός να συζητήσει».

Ανεξάρτητα πάντως από το σχήμα που θα επιλεγεί, αν και πώς αυτή θα εκφραστεί και με πιο επίσημο τρόπο, το κύριο στο οποίο χρειάζεται να ρίξει κανείς το βλέμμα του είναι το πλαίσιο αυτής της συναίνεσης, όσο κι εκείνο που δίνει το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος» στις τέτοιες προσπάθειες.