Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Γιατί δυσαρεστήθηκαν ορισμένοι με τον πρωτοποριακό ξενώνα αστέγων του Δήμου Πατρέων;





Γιατί δυσαρεστήθηκαν ορισμένοι με τον πρωτοποριακό ξενώνα αστέγων του Δήμου Πατρέων;


Πολύς ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα με αφορμή τη λειτουργία Ξενώνα Αστέγων.

Τον πρώτο ξενώνα αστέγων έφτιαξε ο Πελετίδης στην Πάτρα

Κάποιοι δεν άντεξαν την προβολή που έγινε από αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης και τις θετικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα γι’ αυτό και έσπευσαν να απαξιώσουν αυτό το εγχείρημα ώστε να σταματήσουν να δίδονται τα εύσημα στη δημοτική αρχή Πελετίδη.
Έτσι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι δημοτικοί παράγοντες από την αντιπολίτευση, κομματικά στελέχη (π.χ. από τη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ) και δημοσιογράφοι, μετείχαν ποικιλοτρόπως στην κατασυκοφάντηση της δημοτικής αρχής, επειδή δημιούργησε μία εξαιρετική δομή, η οποία αφορά ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα!

Ποια είπαμε είναι τα πλεονεκτήματα της διαχείρισης της Εθνικής Οδού από τον ιδιωτικό τομέα;



Πού είναι η ιδιωτική αποτελεσματική διαχείριση της εθνικής οδού; Πού πήγαν ρε τα λεφτά της “επένδυσης” που βουτήξατε; Πού πάνε τα εκατομμύρια που μαζεύετε από τα διόδια;

Μας έλεγαν ότι η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των εθνικών οδών, θα φέρει εκσυγχρονισμό, υπηρεσίες πιο αποτελεσματικές κλπ. Γιατί -λένε- ο ιδιωτικός τομέας είναι πιο αποδοτικός και υπεύθυνος από το “τεμπέλικο” και “αναποτελεσματικό” δημόσιο. Όλοι οι “πολύχρωμοι” πρασινομπλερόζ υπουργοί και πρωθυπουργοί. Όλα τα παπαγαλάκια της ΕΕ και του καπιταλισμού.

Αυτοί λοιπόν οι πολύχρωμοι υπουργοί έκαναν δώρο ολόκληρο το εθνικό δίκτυο, σε πέντε λαμόγια που τους βάφτισαν επενδυτές, για να τρώνε τσάμπα το λαϊκό πλούτο και να φορτώνουν τα κάθε είδους βάρη (οικονομικά και ταλαιπωρίας) στην πλάτη του λαού.

Ανεπιθύμητος στην Ελλάδα ο σφαγέας του Παλαιστινιακού λαού



Την πολιτική της ΝΔ, σύσφιξης σχέσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι «πριν προλάβει να μπει ο νέος χρόνος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάλεσε να κάνει ποδαρικό στην Ελλάδα ο σφαγέας του Παλαιστινιακού λαού, Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου, που έρχεται στις 2 Γενάρη για την υπογραφή του αγωγού East Med».

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

Συναγερμός!


Φωτο αρχειου 
Φωτο αρχειου

Η νέα Συμφωνία για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη Βουλή σαν τον κλέφτη, παραμονή Χριστουγέννων το βράδυ, πρέπει να σημάνει συναγερμό στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, σε κάθε άνθρωπο που δεν ανέχεται η χώρα να μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμων και ο ίδιος και τα παιδιά του σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η εγκληματική αυτή Συμφωνία αποτελεί άλλον ένα βαρύ «κρίκο» στην αλυσίδα της εμπλοκής της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η αλυσίδα αυτή όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια υποτιθέμενη «άγκυρα σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή», όπως λένε με θράσος η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, αλλά είναι το βαρίδι που παρασέρνει τη χώρα και το λαό στην άβυσσο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που σαρώνουν την περιοχή.

Τα όσα προβλέπονται άλλωστε στη Συμφωνία μιλάνε από μόνα τους.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες των λαών!

 


Σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά, το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εύχεται στους εργαζόμενους της χώρας μας, Έλληνες και Μετανάστες, αλλά και στους χιλιάδες Έλληνες στην ξενιτιά, ευτυχισμένο και αγωνιστικό το 2020 με υγεία, δύναμη στους αγώνες που έρχονται.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και χώρων δουλειάς που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Όλους όσους κινητοποιήθηκαν ενάντια στις απολύσεις και στην επίθεση της εργοδοσίας, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Στέλνουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των άλλων χωρών, στα μέλη και τους φίλους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα. Από το μακρινό Σαντιάγο της Χιλής, στη γειτονική μας Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Από την Ινδία μέχρι τη Γαλλία και σε κάθε μεριά του πλανήτη που οι εργαζόμενοι υψώνουν τις φωνές τους ενάντια στην εξαθλίωση και την εκμετάλλευση. Η σκέψη μας βρίσκεται πάντα στους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας, κ.α. που υποφέρουν καθημερινά από τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε σταθερά στο πλευρό τους.