Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

«Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει» βροντοφώναξαν στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)





ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Με οδηγό το σύνθημα «Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», οι συνταξιούχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, έστειλαν σήμερα ισχυρό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα, για την ανατροπή της βάρβαρης αντιασφαλιστικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ τους σπρώχνει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, αντάμωσαν οι συνταξιούχοι που έφτασαν συγκροτημένα με τα σωματεία τους, από όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Πήραν τη θέση τους πίσω από τα πανό που πρόβαλαν τις διεκδικήσεις και διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν και να μαζικοποιήσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της ζωής τους, της ζωής των παιδιών τους, συνολικά των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Αποτύπωμα...





«Αμιγώς φιλελεύθερο» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε άρθρο του στην «Καθημερινή» της Κυριακής, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι ένα από τα νομοσχέδια «που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί το μνημόνιο, αφήνοντας συγχρόνως προοδευτικό αποτύπωμα». Ο υπουργός δεν αρκέστηκε να κατηγορήσει τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων πως δεν είναι «πραγματικά φιλελεύθεροι», αλλά προσπάθησε να βάλει στο κάδρο το ΚΚΕ. Και προκειμένου να το «χωρέσει», προσάρμοσε τις θέσεις του στα μέτρα που τον βόλευαν. Ετσι, χρεώνει στο ΚΚΕ την άποψη ότι «η οικογένεια είναι η βασική μονάδα συλλογικότητας», για να το εγκαλέσει ότι αντιβαίνει στους κλασικούς του μαρξισμού και τις θέσεις των «αριστερών στοχαστών» του 20ού αιώνα. Βέβαια, δεν προκαλεί εντύπωση η διαστρέβλωση του μαρξισμού «αλά καρτ» για τις ανάγκες των κυβερνητικών σχεδιασμών. Το ίδιο έχει ξανασυμβεί μπροστά στο 3ο μνημόνιο, σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που φέρνει για ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ και ματώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Αφοσιωμένος στην κόντρα για το ποιος υπερασπίζεται και εκφράζει καλύτερα τις αρχές του φιλελευθερισμού, ο υπουργός μάλλον δεν άκουσε τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ στις συνεδριάσεις της Βουλής. Γιατί σε καμιά από αυτές δεν αναφέρθηκε η οικογένεια ως βασική μονάδα συλλογικότητας, όπως ισχυρίζεται. Αντιθέτως, το ΚΚΕ αναφέρθηκε σε μια σειρά από πλευρές των ανορθολογικών θεωριών γύρω από το φύλο, πάνω στις οποίες βασίζεται και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Για αυτές όμως ο υπουργός δεν είχε κάτι να πει...

Τελικά ο Στάλιν ήταν εγκληματίας!




Τελικά οι Συριζαίοι μπορεί να μην πήγαν στο αντικομμουνιστικό συνέδριο στην Εσθονία για να αναγνωρίσουν τα εγκλήματα του κομμουνισμού, αλλά αναγνώρισαν τα κομμουνιστικά εγκλήματα από βήματος Ελληνικής βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου ταυτότητας φύλου! Τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να κοιμάται ήσυχη αφού οι Συριζαίοι δεν θα κλονίσουν την αντικομμουνιστική της υστερία, αλλά ίσα – ίσα θα την επαυξήσουν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συλλογικά - κοινωνικά δικαιώματα


Η όλη συζήτηση και αντιπαράθεση γύρω από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την «ταυτότητα φύλου» έβγαλε ξανά στην επιφάνεια κάθε λογής αντικομμουνιστές και διαστρεβλωτές των θέσεων του ΚΚΕ. Μεταξύ αυτών είναι και ορισμένοι που πριν από λίγους μήνες εμφανίζονταν να καταδικάζουν τον αντικομμουνισμό, όπως αυτός εκδηλώθηκε με τις ανιστόρητες φιέστες της ΕΕ, ενώ σήμερα αναπαράγουν σχεδόν αυτούσιο τον πυρήνα της αντικομμουνιστικής ρητορείας, που τότε καμώνονταν ότι «καταδικάζουν».

Για παράδειγμα, η χτεσινή «ΕΦ.ΣΥΝ.», αναπαράγοντας τη «θεωρία των δύο άκρων» με αφορμή τη συζήτηση για την «ταυτότητα φύλου», γράφει ότι η πρόταση του Κόμματος αποκαλύπτει μια «βαθύτατα συντηρητική και ολοκληρωτική προσέγγιση...», που «κουμπώνει άνετα με τη δικαιολόγηση των θηριωδιών του Στάλιν...». Επίσης, ότι το ΚΚΕ ταυτίζεται με «τις πιο αντιδραστικές μερίδες του εκκλησιαστικού κλήρου». Διαβάσαμε (στην ίδια εφημερίδα) και τα εξής αμίμητα: Οτι η ιδεολογική προσέγγιση του ΚΚΕ «είναι εναντίον του Διαφωτισμού» και ότι ο «Μαρξ, παιδί του Διαφωτισμού, θαύμαζε τη δύση, την αστική τάξη...» (!) Οτι το ΚΚΕ πάσχει από ιδεολογικό «τρωγλοδυτισμό», «πρωτογονισμό» και πολλά ακόμα παρόμοια.