Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ούτε οι κυκλώνες δεν επισκέπτονται την «απομονωμένη» Πάτρα


Κοινή ανακοίνωση – καταγγελία πέντε παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου Πάτρας για τη στάση της Δημοτικής αρχής σχετικά με τον κυκλώνα «Ζορμπά»


Ούτε οι κυκλώνες δεν επισκέπτονται την «απομονωμένη» ΠάτραΟι Δημοτικές παρατάξεις «Νέα Πόλη», «ΡΑΠ», «Τώρα για την Πάτρα», «Πάτρα, η δική μας πόλη» και «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» 

καταγγέλλουν την απαράδεχτη στάση της Δημοτικής αρχής Πελετίδη σε σχέση με τη διέλευση από την Πόλη μας του κυκλώνα «Ζορμπάς».

Η Δημοτική αρχή του ΚΚΕ, που παίρνει κομματική γραμμή από τα υπόγεια του Περισσού, εξυπηρετώντας μόνο κομματικά συμφέροντα, έχει οδηγήσει σε τέτοια απομόνωση την Πόλη που ούτε κυκλώνες δεν μας επισκέπτονται!!!

Έτσι, ενώ σχεδόν όλες οι πόλεις της Πελοποννήσου ήρθαν στο προσκήνιο, η σχετική ηρεμία που επικράτησε στον Δήμο μας είναι χαρακτηριστική του τέλματος στο οποίο έχει περιέλθει η Πόλη από τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της Δημοτικής αρχής.

Μαχητικές κινητοποιήσεις σήμερα σε διάφορες πόλεις (ΦΩΤΟ)


Από τη μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Λάρισα 
 
Από τη μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Λάρισα

Μαχητικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν το πρωί σήμερα Δευτέρα 1η Οκτώβρη, οι συνταξιούχοι σε Λάρισα, Πάτρα και Γιάννενα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τηςΣυντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης και των δρομολογούμενων νέων περικοπών στις συντάξεις. Επίσης, στηνΚοζάνη στις 6.00 μ.μ., σήμερα Δευτέρα θα γίνει συγκέντρωση των συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο. Οι σημερινές κινητοποιήσεις έγιναν στο πλαίσιο της ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα θα γίνει παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Οκτώβρη στις 10.00 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Οι «επενδυτές» και η λοιπή πανίδα


Ηθικά, προπαντός ηθικά, πορεύεται ο καπιταλισμός. Για την ηθική, προπαντός για την ηθική, κόπτονται οι πολιτικοί ταγοί και εκφραστές του. Η υπόθεση του «πολυεθνικού ομίλου» FF Group, δεν είναι παρά το αποτύπωμα του κόσμου της ζούγκλας. Όπου η ενδημούσα πανίδα εμφανίζεται ολοένα και πιο αδίστακτη και προκλητική.



Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία Folli Follie ήταν ένα από τα πλέον σεβαστά λάβαρα του Χρηματιστηρίου Αξιών της Αθήνας. Σε ετούτο το ναό του καπιταλισμού όλοι μιλούσαν με σεβασμό για την ποιότητα και τα επιτεύγματα ετούτου του «πολυεθνικού» ομίλου. Ο τελευταίος συγκέντρωνε όλες τις αρετές της «επιχειρηματικότητας»: Την «ανταγωνιστικότητα», την «εξωστρέφεια», τη διεθνή καταξίωση και παρουσία. Η μετοχή της βρισκόταν επί σειρά ετών σταθερά ανάμεσα στα «βαριά χαρτιά» του Χρηματιστηρίου. Ακόμα και στον καιρό της κρίσης, ακόμα και στον καιρό της «πρώτης φορά αριστεράς». Το 2015 η κάθε μετοχή της άγγιξε τα 30 ευρώ, στα 2016 τα 22, στα 2017, εν μέσω κατάρρευσης, κράτησε σταθερά τα 21 ευρώ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Κατρακύλα δίχως πάτο από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό...
...με τη συνδρομή Εισαγγελίας και Αστυνομίας


Επιχείρηση τρομοκρατίας, ποινικών διώξεων, ανοιχτής αστυνομικής παρέμβασης στις διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στήνει η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης με τη συνδρομή της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ακόμα νόθο συνέδριο - παρωδία τη Δευτέρα 1/10.

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν άφοβα απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής που κινητοποιεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει τη Δευτέρα 1/10, στις 5 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Χρήση του παρελθόντος για κέρδος στο παρόν


Στην τελική,  η επέμβαση που επιχειρείται στη συλλογική μνήμη με την εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς έχει να κάνει με την εσωτερίκευση της αστικής ιδεολογίας, η οποία προσφέρει κριτήρια για νομιμοποίηση των συμφερόντων της αστικής τάξης στην εποχή του μονοπωλιακού καπιταλισμού.


Η διαμαρτυρία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στις 18 Σεπτεμβρίου για τη μεταβίβαση μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και άλλων ακινήτων, αρμοδιότητας του ΥΠΠΟΑ, στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ κινητοποίησε τα Υπουργεία  Οικονομικών και Πολιτισμού με ανακοινώσεις τους να πείσουν πως διασφαλίζονται τα ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και δεν παραχωρούνται στην ΕΤΑΔ κι επομένως, μέσω αυτής, στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ) που κι αυτή εξέδωσε ανακοίνωση για να διαλύσει αυτούς τους φόβους.

Στο προσκήνιο και πάλι το ζήτημα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδιαίτερα της αρχαίας, που  από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της καταξίωσης της ύπαρξής του. Συγχρόνως, αυτές  οι αντιπαραθέσεις αρχαιολογικής υπηρεσίας, υπουργείων και εταιρειών που λειτουργούν «χάριν του δημοσίου συμφέροντος» χωρίς όμως να ανήκουν στο δημόσιο, είναι ενδεικτικές και για το ρόλο του εθνικού κράτους στον παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό κόσμο.