Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Μια οφειλόμενη απάντηση στους «πεφτοσυννεφάκηδες»... (AUDIO)

 

ΝΕΟ PODCAST ΤΗΣ ΚΝΕ

 

 

Η ΚΝΕ εγκαινιάζει νέα σειρά ολιγόλεπτων «audio Podcast», που, με καυστικό τρόπο, θα σχολιάζουν τις εξελίξεις.

Πρώτο επεισόδιο: Μια οφειλόμενη απάντηση στους "πεφτοσυννεφάκηδες"...

Ποιος να το πίστευε ότι με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία θα ξεφύτρωναν στη χώρα τόσοι, «όψιμοι φιλειρηνιστές»… Στρατιές από influencers φόρεσαν το ύφος του ξερόλα, εκτύπωσαν και στοιχεία από το επίσημο site του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και πάτησαν το rec. Και τι δεν ακούσαμε... Ότι η "Δύση" είναι υπερασπιστής της δημοκρατίας, ότι το ΝΑΤΟ εκδημοκρατίζει την Ανατολή, ότι πρώτη φορά γίνεται πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος, ότι "το ΚΚΕ στηρίζει τον Πούτιν" και άλλα πολλά εκτός πραγματικότητας...

Τι, όμως, πραγματικά δεν ακούσαμε;

Θα το ακούσετε στο νέο podcast της ΚΝΕ! (Ακούστε το podcast εδώ)

Υ.Γ. Αν λες ό,τι λέει το ΝΑΤΟ, υπερασπίζεσαι ό,τι κάνει το ΝΑΤΟ και μιλάς σαν το ΝΑΤΟ, τότε μπορεί να είσαι το ΝΑΤΟ;;;

Συλλαλητήριο - παρέμβαση στις εξελίξεις


 

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, σημαίνοντας συναγερμό ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Το μεγάλο συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής του Κόμματος την Τρίτη 22 Μάρτη στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνει συνέχεια σ' αυτήν την πολύμορφη δράση των Κομματικών Οργανώσεων και αποτελεί σημαντική παρέμβαση στις εξελίξεις.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ θα στείλει μυριόστομο μήνυμα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της συμμετοχής της χώρας σε αυτόν. Αλλά και των προσχημάτων με τα οποία η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα μπλέκουν τη χώρα στα επικίνδυνα σχέδια, παρουσιάζοντας ως «κοινά» τα συμφέροντα του λαού και της αστικής τάξης, ενώ είναι ασυμβίβαστα.

Η επιτυχία του συλλαλητηρίου, η μαζικότητά του μπορεί και πρέπει να τονώσει τη μάχη που δίνεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, Εκπαίδευσης, στις λαϊκές γειτονιές, για την απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την κατάργηση της «Στρατηγικής Συμφωνίας» ΗΠΑ - Ελλάδας, που έχει τη σφραγίδα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Διαμαρτυρία στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης κατά του πολέμου και της παραπλανητικής πολεμικής προπαγάνδας

 

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

 

 

Σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 21 Μάρτη, στις 11 το πρωί, καλούν τα εκλεγμένα μέλη ΔΣ στις Ενώσεις των ΜΜΕ, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. H διαμαρτυρία θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (οδός Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου στην Καλλιθέα, κοντινή πρόσβαση ο σταθμός ΜΕΤΡΟ Συγγρού - ΦΙΞ) ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά και τη σκόπιμη, επικίνδυνη και παραπλανητική προπαγάνδα που συντάσσεται με την πολεμική προπαγάνδα των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ. 

Δηλώνουν ότι «δεν ενώνουν τη φωνή τους, με όσους δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού απαιτώντας την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Απαιτούν: 

Ο λαός να μη διαλέξει στρατόπεδο ιμπεριαλιστών - Άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο (VIDEO)

 

 
 

Στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρενέβη στη Βουλή ο Nίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τονίζοντας πως το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει, καθώς εμπλέκει παραπέρα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και ισχυροποιεί την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η στρατιωτική συνδρομή που προβλέπει εκ μέρους των ΗΑΕ προς την Ελλάδα σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία, είναι αμφίβολη, όταν η χώρα αυτή έχει χρηματοδοτήσει την Τουρκία με 10 δισ. δολάρια. 

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, σημείωσε εξάλλου, πως η σύμβαση έρχεται σε μια περίοδο που έχει κλιμακωθεί η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας, με τη στρατιωτική επέμβαση της τελευταίας στην Ουκρανία. Ο ανταγωνισμός αυτός, πρόσθεσε, γίνεται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του ορυκτού πλούτου, της Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Οι αστικές τάξεις των δύο χωρών  τσακώνονται σε βάρος των λαών της περιοχής, ενώ η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για τη γενίκευση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή, όπου υπάρχει εύφλεκτο υλικό. Τέτοιο υλικό, πρόσθεσε, υπάρχει στα δυτικά Βαλκάνια, στο Κόσσοβο, στη Βοσνία  - Ερζεγοβίνη στο όνομα της περικύκλωσης της Ρωσίας για μείωση της επιρροής της στα δυτικά Βαλκάνια.  Ακόμα, εύφλεκτο υλικό υπάρχει και στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, για το οποίο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ καλούν Ελλάδα και Τουρκία να "τα βρουν", στο όνομα της συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών εξόρυξης των υδρογονανθράκων. 

«Τι θα γινόταν αν»


Αγαπημένο «παιχνίδι» για τους απανταχού απολογητές των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού έχει γίνει - τώρα με τον πόλεμο - το «τι θα γινόταν αν...». Για να διασκεδάσουν τους ανειρήνευτους ανταγωνισμούς, που η κλιμάκωσή τους οδηγεί από την ιμπεριαλιστική ειρήνη στον πόλεμο, με θύματα πάντα τους λαούς, σεναριολογούν για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν στο παρελθόν είχαν παρθεί διαφορετικές αποφάσεις και είχαν γίνει άλλες επιλογές από τα κυρίαρχα ιμπεριαλιστικά κέντρα στην ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων. Λένε για παράδειγμα ότι αν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ είχαν εφαρμόσει ένα άλλο «σύστημα ασφαλείας», που θα περιλάμβανε και τη Ρωσία, σήμερα δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Το ίδιο και αν η ΕΕ είχε αναπτύξει μια πιο «αυτοτελή εξωτερική πολιτική» σε σχέση με τις ΗΠΑ, ή αν η Ρωσία είχε δεχτεί εγγυήσεις για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Ολα αυτά για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η διπλωματία και οι «σωστές κινήσεις» στη γεωπολιτική σκακιέρα μπορούν να αποτρέψουν τον πόλεμο, ότι δεν είναι στο DNA του καπιταλισμού να γεννά τον πόλεμο, όπως η μάνα το παιδί. Πέρα από τις εξελίξεις που τους διαψεύδουν, αφού στο παρελθόν δοκιμάστηκαν πολλές διαφορετικές μορφές «διπλωματίας» ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, το βέβαιο είναι ότι οι μεταξύ τους συμβιβασμοί περιέχουν πάντα το σπέρμα της επόμενης όξυνσης, μέχρι που να γίνει πλέον αδύνατο οι ανταγωνισμοί τους να διευθετηθούν έστω και προσωρινά, με έναν επόμενο συμβιβασμό. Αυτή είναι η «βάση» του ιμπεριαλιστικού πολέμου και είναι γέννημα - θρέμμα του σάπιου καπιταλισμού, που όλοι τους με ένα στόμα υπερασπίζονται.

Μια σωστή πλευρά έχει η ιστορία: Την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!

 

 

«Μια σωστή πλευρά έχει η ιστορία: Την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή την ανακοίνωση - παραλήρημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία κατηγορεί την Πανσπουδαστική και τους φοιτητές που διαδηλώνουν κατά του πολέμου ως εντολοδόχους της Ρωσίας!

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει τα εξής: 

«Και αδιάβαστη και ανιστόρητη πιάστηκε η ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, η οποία κατηγορεί την Πανσπουδαστική και τους φοιτητές που διαδηλώνουν κατά του πολέμου ως εντολοδόχους της Ρωσίας!