"Οι ορκωτοί ελεγκτές θα αναλάβουν δουλειές της Εφορίας, οι πολιτικοί µηχανικοί δουλειές της Πολεοδοµίας, τα ιδιωτικά συνεργεία τις δουλειές των ΚΤΕΟ και αντίστοιχα θα κινηθούµε σε κάθε τοµέα, όπου αυτό είναι εφικτό. Στόχος είναι ο περιορισµός του Δηµοσίου µε κάθε τρόπο, χωρίς όµως να απολύσουµε δηµοσίους υπαλλήλους".
Ο κ. Στουρνάρας δεν θεωρεί αναγκαία την απόλυση δηµοσίων υπαλλήλων και λέει ότι αυτή είναι η κόκκινη γραµµή που έχουν θέσει οι τρεις αρχηγοί των κοµµάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση.
Ο κ. Στουρνάρας δεν θεωρεί αναγκαία την απόλυση δηµοσίων υπαλλήλων και λέει ότι αυτή είναι η κόκκινη γραµµή που έχουν θέσει οι τρεις αρχηγοί των κοµµάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση.
«Κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται περίπου 30.000 δηµόσιοι υπάλληλοι. Με τη µέθοδο της πρόσληψης ενός νέου υπαλλήλου για κάθε 10 αποχωρήσεις, θα προσλαµβάνονται 3.000 τον χρόνο, συνεπώς ο αριθµός τους µειώνεται κατά 27.000 τον χρόνο. Δεν χρειάζονται απολύσεις. Και καθώς θα κλείνουν υπηρεσίες και οργανισµοί και θα περνάνε οι δουλειές τους σε ιδιωτικές εταιρείες, οι ανάγκες του Δηµοσίου σε προσωπικό θα µειώνονται. Οι ανάγκες που θα δηµιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις θα καλύπτονται µε µετατάξεις υπαλλήλων από τις υπηρεσίες που έκλεισαν».
Ενοικίαση νοσοκοµείων στα νησιά
Παράλληλα η κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει ιδέες όπως αυτή του καθηγητή της Ιατρικής κ. Γιάννη Τούντα, ο οποίος ως πρόεδρος του Τµήµατος Μελετών της Ιατρικής Σχολής έχει εκπονήσει µελέτη σχετικά µε την αξιοποίηση των αργούντων τµηµάτων νοσοκοµείων του ΕΣΥ. Συγκεκριµένα, η κυβέρνηση σκοπεύει να «νοικιάσει» τα τµήµατα νοσοκοµείων που ουσιαστικά δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν σε ξένα ασφαλιστικά ταµεία, ώστε να στέλνουν εδώ για εξετάσεις τους ασφαλισµένους τους. Τέτοια νοσοκοµεία, µε τεχνολογικό εξοπλισµό, αλλά που δεν βρίσκονται σε πλήρη απασχόληση, βρίσκονται σε πολλά νησιά, όπως, π.χ., στη Σύρο, στην Κω, στην Ρόδο.
πηγή: alfavita.gr