Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Έχει έγνοιες ο Αλ. Τσίπρας...

 


 

Έχει έγνοιες και άγχη τελικά το καινούργιο κουστούμι του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Για παράδειγμα, για το Παλαιστινιακό μάθαμε πως το βασικό άγχος είναι η «αδιανόητη» στάση της ηγεσίας της ΕΕ «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει ενεργό ρόλο για ειρήνη και σταθερότητα στη γειτονιά της».

Ίσως να μην πρόλαβε να ανοίξει τηλεόραση για να δει π.χ. τον Γερμανό καγκελάριο στο πλευρό του Μπ. Νετανιάχου, αλλά οφείλουμε να τον διαβεβαιώσουμε πως μια χαρά παρούσα είναι η ΕΕ στην περιοχή: Με τα πολεμικά της πλοία και μέσα - ανάμεσα σε αυτά και τα ελληνικά - «σε απόσταση βολής», να ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου. Με τις «στρατηγικές συμφωνίες» - ανάμεσα σε αυτές και Ελλάδας και Κύπρου που κι εκείνος συνυπέγραψε - με το κράτος-δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού. Με τις κατάπτυστες συμφωνίες για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, όπως π.χ. τη Συμφωνία με την Τουρκία που επί ΣΥΡΙΖΑ υπογράφτηκε, για να μη φτάνει ως την ΕΕ «των εγκλημάτων τους ο απόηχος». Με την απαγόρευση διαδηλώσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, όπως σε Γαλλία και Γερμανία. Η ΕΕ λοιπόν είναι τόσο απούσα όσο είναι και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ξαναέλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα ακριβώς που η ιμπεριαλιστική ένωση αναδεικνυόταν πρωταθλήτρια, πάνω και από τις ΗΠΑ, στις πολεμικές δαπάνες προς τον Ζελένσκι.

Σωματείο Εργαζομένων: Η κυβέρνηση να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την επιστράτευση των ΜΑΤ, τον ξυλοδαρμό και τις αναίτιες συλλήψεις

 

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»


 

Παράνομες έκρινε το δικαστήριο τις προσλήψεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία της οινοποιίας «Μαλαματίνα», όταν προσπαθούσε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να χτυπήσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων, που πάλευαν ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο τμημάτων της επιχείρησης και για την υπογραφή ΣΣΕ.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αποτελεί θετική εξέλιξη στον αγώνα των εργαζομένων της «Μαλαματίνα», ενώ «αδειάζει» ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για το χτύπημα των εργατικών αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψήφιση του πρόσφατου αντεργατικού νόμου, ο υπουργός Εργασίας Αδ. Γεωργιάδης, υπερασπιζόμενος τη διάταξη που ποινικοποιεί την περιφρούρηση της απεργίας, έφερνε διαρκώς το παράδειγμα της «Μαλαματίνα», επιτιθέμενος στους απεργούς επειδή τάχα «απαγόρευαν την εργασία σε όσους ήθελαν να δουλέψουν». Τώρα, λοιπόν, το ίδιο το δικαστήριο κρίνει ότι αυτοί που σύμφωνα με τον υπουργό ήταν «θύματα των απεργών» επειδή «στερούνταν το δικαίωμα στην εργασία», αποτελούσαν απλά έναν μηχανισμό απεργοσπασίας, στημένο από την ίδια την εργοδοσία.

Αλλού τα κακαρίσματα...

 

 

«Λάμπουν» πριν καλά καλά αναλάβουν καθήκοντα οι «προοδευτικές υποψηφιότητες» που στήριξαν στις πρόσφατες τοπικές εκλογές ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές δυνάμεις.

Ηδη ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας και ο νέος δήμαρχος Αθήνας Χ. Δούκας, δύο από τα «εμβληματικά παραδείγματα» που παρουσιάστηκαν κατά κόρον περίπου ως το «αντιδεξιό» αντίβαρο στην κυβερνητική πολιτική, πριν καν σβήσουν τα φώτα των εκλογών κατέθεσαν διαπιστευτήρια σε αυτή!

Ο πρώτος έσπευσε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, λέγοντας αμέσως μετά τη συνάντηση ότι «ζήτησα να συμμετέχω στο νέο συντονιστικό όργανο το οποίο γίνεται για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Περιφέρειας στη σύνδεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς, κάτι το οποίο είχε διαταραχθεί».

Αναζητείται ένοχος... και τσίπα

 

 

Ποιος έχασε την τσίπα του για να την βρει ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή»; Κανένας μάλλον.

Κι αυτό γιατί μετά την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που «καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ», εκφράζοντας και την αλληλεγγύη του στο Ισραήλ, σήμερα η «Αυγή» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο που θα ζήλευε κι ο αγαπημένος τους «Μπίμπι».

«Ένα έγκλημα αναζητεί ένοχο», διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο εφημερίδας, που γράφει ότι «"δεν χτυπήσαμε εμείς” λένε ισραηλινός στρατός και Χαμάς» με αφορμή τη δολοφονική και βάρβαρη επίθεση στο Νοσοκομείο «Αλ Άχλι» στη Γάζα. Τη στιγμή που η ισραηλινή θηριωδία έχει ξεσηκώσει παγκόσμια κατακραυγή, η «Αυγή» αναλαμβάνει να ξεπλύνει το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ αφήνοντας να εννοηθεί ότι το χτύπημα μπορεί να έγινε από τους Παλαιστίνιους και όχι από τους Ισραηλινούς, ακριβώς δηλαδή ό,τι λέει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Ισραήλ και των ευρωατλαντικών επιτελείων. 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Εχουν ψηφίσει μαζί το 50% του νομοθετικού έργου από τον Ιούνη μέχρι σήμερα

 

Στα 381 άρθρα των 14 νομοσχεδίων που κατέθεσε στην παρούσα Βουλή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα 178 (47%) και το ΠΑΣΟΚ τα 185 (49%)

 

Eurokinissi

Για νέο ρεκόρ ψήφισης από κοινού αντιλαϊκών νόμων πάνε ολοταχώς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ! Σε μόλις 4 και κάτι μήνες, από τις εκλογές του Ιούνη μέχρι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 47% του νομοθετικού έργου της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 49%... Κι αν σκεφτεί κανείς ότι στην προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ (2019 - 2023) ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70%, τότε είναι σίγουρο ότι πάνε για μια νέα αντιλαϊκή επίδοση μέχρι το 2027.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν χτες κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου από τον υπουργό Επικρατείας, Στ. Παπασταύρου. Συγκεκριμένα, όπως είπε:

- Από τα 14 νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή από την παρούσα κυβέρνηση, τα 8 υπερψηφίστηκαν και από άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, πλην της ΝΔ. Ειδικά το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των εκλογέων εξωτερικού υπερψηφίστηκε από 208 βουλευτές 4 κοινοβουλευτικών ομάδων.

- Από τα 381 άρθρα συνολικά των 14 ψηφισθέντων νομοσχεδίων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερψηφίσει τα 178 (47%) και το ΠΑΣΟΚ τα 185 (49%), κάτι που «αποδεικνύει ότι, όταν ακολουθούμε την καλή νομοθέτηση, δημιουργούμε συνθήκες ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης».