Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς... Για την κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας, ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

 

Άρθρο του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Αμπατιέλου, στον "Οδηγητή":

Αν το μουσικό χαλί της ζωής γενιών και γενιών της χώρας μας γράφτηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη, τη μουσική αυτή ιδιοφυΐα, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 του Σεπτέμβρη, βάζοντας ανεξίτηλη σφραγίδα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, δε θα μπορούσε να μην παραδεχτεί κάποιος ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” συνετέλεσε -σε όλη την ιστορική του διαδρομή, από το 1975 μέχρι σήμερα- το μεγαλειώδες αυτό έργο να παίρνει σάρκα και οστά, να γίνεται φως, να εμψυχώνει και να εμπνέει, ώστε να περνάει η αγωνιστική σκυτάλη από γενιά σε γενιά, για "να γυρίσει ο ήλιος"...
 
Σάβ, Σεπ 4, 2021
 

 

Η κορύφωση των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ, λοι­πόν, μπορεί να σηματοδοτήσει σε όλη την Ελλάδα ένα κορυφαίο γεγονός συνδυασμένης μαζικής πολιτικής, ιδεολογικής και πολιτιστικής παρέμβασης της ΚΝΕ, λί­γους μήνες μετά το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τους πρόσφατους και σημαντικούς αγώνες του λαού μας σε όλα μέτωπα, από την ίδια τη μεγαλειώδη πορεία του θεσμού του Φεστιβάλ μέσα στα χρόνια, τις στιγμές ανάτασης και υψηλής πολιτιστικής δημιουργίας που έχει χαρίσει.

Με συμπόρευση, οργάνωση και δράση ανοίγουμε τον δρόμο για το πραγματικά προοδευτικό

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση ενόψει της ΔΕΘ και του μεγάλου συλλαλητηρίου των εργατικών συνδικάτων

 

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ μπροστά στη ΔΕΘ καλεί τον λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων, το Σάββατο 11/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ. Σε αγωνιστική συμπόρευση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος ήταν πολύμορφες και αγγίζουν όλες τις πτυχές της ζωής μας:

Βρισκόμαστε στην καρδιά του 4ου κύματος της πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφάλισε στους tour operators, στους εφοπλιστές και στους αερομεταφορείς την "αναστολή" και των ελάχιστων μέτρων προστασίας του λαού που είχε πάρει κάτω από την πίεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Τα μόνα "μέτρα" που είχε να εξαγγείλει ήταν ο βρώμικος διαχωρισμός των εργαζομένων, η επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα και η πελατεία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Το κεφάλαιο «πάει ταμείο»...


ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ - ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
 

Σειρά από επιθετικές «προσφορές» προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους επενδυτές περιέχουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου «στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις», που δόθηκε την περασμένη βδομάδα σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης.

Ουσιαστικά πρόκειται για κωδικοποίηση των λεγόμενων «αναπτυξιακών νόμων» τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και της σημερινής, αλλά και άλλων διάσπαρτων διατάξεων που έχουν στόχο την προσέλκυση νέων κερδοφόρων επενδύσεων με φοροαπαλλαγές, ελαφρύνσεις, κρατικές ενισχύσεις, επιδοτήσεις και λοιπά προνόμια.

Με τις νέες διατάξεις γίνονται βελτιωτικές παρεμβάσεις για να καταστούν «περισσότερο ελκυστικά τα καθεστώτα ενισχύσεων του νόμου 4399/2016», δηλαδή του αναπτυξιακού νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. Αναπροσαρμόζονται δηλαδή τα επενδυτικά κίνητρα και πεδία με βάση και τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, που συνδυάζονται με κλιμάκωση των αντιλαϊκών «προαπαιτούμενων».

Το «εγχειρίδιο» του επενδυτή

Μεταξύ άλλων, οι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν:

Κυβέρνηση: ο "εμβόλιμος" αντιεμβολιαστής ή καλύτερα ο μεγάλος ιεροεξεταστής ; *

 

 

 
 
Στο σκίτσο : Η κυβέρνηση-Δρακουμέλ κυνηγά τους υγειονομικούς-στρουμφάκια για να εμβολιαστούν, αλλιώς θα τα «φάει», άλλος τρόπος δεν μπορεί να υπάρξει για την Κυβέρνηση  για να εμβολιαστούν.
Μπορούν να γλυτώσουν ;


* Άρθρο-παρέμβαση του Ευρυτάνα συμπατριώτη Κων/νου Πάζιου 

υποψήφιου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, νομικού

 ( στο blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" )


Υπάρχει άλλος τρόπος για να εμβολιαστούν;

Και όμως υπάρχει και άλλος τρόπος για να εμβολιαστούν και λέγεται λόγος, όχι φόβος, αλλά λόγος, και μάλιστα υπάρχει όχι μόνο άλλος τρόπος για να εμβολιαστούν αλλά και άλλος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας, πάντα υπήρχε και θα ήταν αδύνατο να μην υπάρχει, αλλιώς θα ζούσαμε στο Μεσαίωνα και εάν δεν υπήρχε θα  έπρεπε να τον εφεύρουμε.

Διαβάστε το γιατί, δηλαδή το λόγο.