Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΕΛΙΣΑΙΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ Τα εγκλήματα του ενός ιμπεριαλιστή δεν σβήνουν αυτά των άλλων (VIDEO)

 

 
 

Ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Ουκρανία είναι εμφανής, σημείωσε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο «Kontra», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες που με τη συμμετοχή της και την εμπλοκή της στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς έχει μετατρέψει τη χώρα σε στόχο αντιποίνων.

Υπογράμμισε ότι εγκλήματα εις βάρος του λαού της Ουκρανίας καταγράφονται και από τον ρωσικό στρατό, αλλά και από τον ουκρανικό και τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα εγκλήματα του ενός ιμπεριαλιστή δεν σβήνουν αυτά των άλλων, αλλά προστίθενται στη μαύρη λίστα των εγκλημάτων των καπιταλιστών σε βάρος των λαών.

“Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Λιβύη, Συρία…” – Οι Σέρβοι του Ερ. Αστέρα θυμίζουν στην “αντιπολεμική Δύση” τους πολέμους που “ξέχασε”…

 



Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα άναψαν κεράκια στην κερκίδα, τραγουδώντας το “Give Peace A Chance” και έδωσαν πληρωμένη απάντηση στην “ευαίσθητη και αντιπολεμική Δύση” για τους δεκάδες πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που… ξέχασε να καταγγείλει!

 

Δεν ήταν δύσκολο να μαντέψει κανείς το πνεύμα της σερβικής κοινής γνώμης. Το είχε εκφράσει πολύ καλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, λέγοντας στους δημοσιογράφους: δε θυμάμαι να μιλάτε τόσο όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη χώρα μου

Η διαχρονική ... fake προπαγάνδα για τον λιμό στην Ουκρανία


Από τον Γκέμπελς στον Ρίγκαν και τους ...σημερινούς φωστήρες

 

Από το βιβλίο του Τοτλ με τις φωτογραφίες του '22, που η ναζιστική προπαγάνδα εμφάνισε ως φωτογραφίες του '33
Από το βιβλίο του Τοτλ με τις φωτογραφίες του '22, που η ναζιστική προπαγάνδα εμφάνισε ως φωτογραφίες του '33
Το ζήτημα του λιμού στην Ουκρανία την περίοδο 1932-1933 για άλλη μια φορά έχει μπει στη φαρέτρα του αντικομμουνισμού. Οι Ευρωατλαντικοί προπαγανδιστές και στη χώρα μας, ευαίσθητοι δήθεν για το δράμα του ουκρανικού λαού από τη ρωσική επέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ξαναθυμήθηκαν την ...παλιά τους τέχνη. Το θέμα αυτό της δήθεν «σκόπιμης εξόντωσης του ουκρανικού λαού από τη Σοβιετική Ενωση, τους Μπολσεβίκους και τον Στάλιν» είναι χρήσιμο εργαλείο για τους σημερινούς σκοπούς τους, να στηρίξουν ότι η καπιταλιστική Ρωσία είναι το ίδιο με την ΕΣΣΔ, να μείνει η σκέψη στη βάρβαρη ρωσική επίθεση, αποκομμένη από τον σφοδρό ανταγωνισμό με το άλλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, και βεβαίως, το τελευταίο να ξεπλυθεί ως ο δήθεν σημαιοφόρος της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Κυρίως όμως για να «δικαιολογήσουν» τη δράση φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων συνεργατών των ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι πολιτικοί απόγονοι των οποίων πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα στην Ουκρανία μετά το 2014, με τη στήριξη των ουκρανικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ας δούμε όμως πώς «χτίστηκε» αυτός ο μύθος.

Η αποκάλυψη της εξαπάτησης

Πολύτιμο εργαλείο η σημαντική ερευνητική δουλειά του Καναδού ιστορικού και συγγραφέα Ντάγκλας Τοτλ: «Εξαπάτηση, Λιμός και Φασισμός, ο μύθος της ουκρανικής γενοκτονίας από τον Χίτλερ στο Χάρβαρντ» (Progress Books, Toronto 1987 στο διαδίκτυο: http://rationalrevolution.net/special/library/tottlefraud.pdf). Ο συγκεκριμένος συγγραφέας μελέτησε και παραθέτει τις έρευνες καταξιωμένων δημοσιογράφων των ΗΠΑ, όπως ο Λούις Φίσερ που ήταν ανταποκριτής στη Μόσχα και δημοσίευσε μια σειρά άρθρων στην εφημερίδα «The Nation», και ο Κέισι Τζέιμς στην «Daily Worker» του 1935, που ερεύνησαν ενδελεχώς τις ανταποκρίσεις - υποτίθεται από την Ουκρανία - κάποιου δημοσιογράφου, του Τόμας Ουόκερ, που δημοσιεύτηκαν το 1935 στην εφημερίδα «Chicago American» του φιλοναζί μεγιστάνα του Τύπου, Ουίλιαμ Ράντολφ Χερστ, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας» της «κίτρινης δημοσιογραφίας».

Χρειάζεται αίμα η τραγωδία και η προπαγάνδα σκυλιά.



«Μόνο αυτό σας φταίει; Πότε γίναμε τόσο υπέροχοι σκλάβοι;»
Έτσι μια όμορφη Τρίτη λαμπερή που είναι, για πείτε μας φωστήρες , που ανήκουμε , σε πιο τάγμα παραπληροφόρησης να ενταχθούμε, από πότε αρχίζει να μετράει το κοντέρ της ιστορίας, πότε είναι η σωστή ώρα να πάρουμε θέση κ με ποιους, σε ποιον θεό να πιστεύουμε, και εντέλει πότε να κάνουμε εισπνοή- εκπνοή για να μην σας ενοχλούν τα χνώτα μας…
Ενώ μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται η μεγαλύτερη γεωπολιτική αποσταθεροποίηση των τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος, με μόνο θύμα όπως πάντα τον απλό λαό, που πληρώνει , με τη ζωή του στην χειρότερη ή την εξαθλίωση του στην καλύτερη , την ενεργειακή κ σιτιστική εξάρτηση που τον υποχρέωσαν οι κυβερνήσεις, απλά και μόνο για να αλλάξουν χέρια τα λεφτά.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 19-20 Μάρτη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 19-20 Μάρτη:

  • Μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ την Τρίτη 22 Μάρτη: Να ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού: Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει κάθε ελληνική εμπλοκή! Στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πραγματικό δίλημμα είναι με τους ιμπεριαλιστές ή με τους λαούς! Οργανώνουμε τη διεκδίκηση απέναντι στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, στις συνέπειες του πολέμου στα λαϊκά νοικοκυριά. Δυναμώνουμε τη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας, σε όλους τους λαούς που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας! Η πλευρά της κοινωνικής προόδου, της πάλης ενάντια στο σύστημα που γεννάει πολέμους, εκμετάλλευση, προσφυγιά!

Ακατάλληλο


 

«Το παρακάτω περιεχόμενο έχει χαρακτηριστεί από την κοινότητα του Youtube ως ακατάλληλο ή προσβλητικό για κάποια είδη κοινού».

Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε μια σειρά από βίντεο που αφορούν τη Μεγάλη Αντιφασιστική νίκη των λαών, που βρίσκονται στην πλατφόρμα της Google. Οι μηχανισμοί των επιχειρηματικών ομίλων, που εδώ και χρόνια λογοκρίνουν ανοιχτά, που προσπαθούν σαν κοινοί παραχαράκτες να κόψουν και να ράψουν την Ιστορία που έγραψαν οι λαοί στα μέτρα της τάξης τους, βαράνε «διπλοβάρδιες» τις μέρες του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η Google,το Facebook, οι λοιποί όμιλοι του ευρωατλαντικού στρατοπέδου, αυτοί που προ ημερών άφησαν τα προσχήματα στην μπάντα κι έδωσαν ανοιχτά την άδεια ώστε στις πλατφόρμες τους να επαινούνται τα φασιστικά τάγματα του Αζόφ, του «Δεξιού τομέα» και τα λοιπά φυντάνια, είναι λογικό να βρίσκουν «προσβλητικό» κι «ακατάλληλο» το περιεχόμενο που αφορά το πώς οι λαοί, με την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ συνέτριψαν τον ναζισμό-φασισμό, παιδί του σάπιου συστήματος τους.