Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Βεβήλωση του μνημείου της Μάχης της Λαμπούσας από φασιστοειδή




Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο της Μάχης της Λαμπούσας, καθώς και την τιμητική πλάκα για το νεκρό ΕΛΑΣίτη της μάχης, Βασίλη Μήτρου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οι απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών ενοχλούνται από το γεγονός πως το ΚΚΕ ήταν εμπνευστής και καθοδηγητής του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ.
Τους ενοχλεί το μνημείο της Μάχης της Λαμπούσας, ιδιαίτερα σήμερα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή, καθώς θυμίζει πως οι κομμουνιστές πάντα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Οι δικαστικές τους αποφάσεις…


 
Πηγή: Eurokinissi 
 
Της Κάλι Καρά

Γαϊτανάκι έχουν στήσει με την ποινικοποίηση των εργατικών, αγροτικών, ακόμη και των μαθητικών αγώνων. Βιομηχανία μηνύσεων έχουν εξαπολύσει η εργοδοσία και οι άνθρωποί της ενάντια σε απεργούς και όχι μόνο. Ενδεικτικά:

- Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή καταδίκασε το Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών 5 εργαζόμενους - απεργούς της «Χαλυβουργίας Ελλάδος», που μαζί με τους συναδέλφους τους είχαν πάρει μέρος στον μεγαλειώδη 9μηνο αγώνα των χαλυβουργών πριν έξι χρόνια, ενώ με το ίδιο κατηγορητήριο θα σταθούν, προσεχώς, στο εδώλιο και άλλοι απεργοί χαλυβουργία.

- Δικαστικές διώξεις εναντίον του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και άλλων έξι ατόμων για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση - διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς της εργατικής κατοικίας και τις κατασχέσεις.

Η Κούβα προσφέρει δωρεάν ιατρικές σπουδές και εκπαίδευση σε Αμερικάνους φοιτητές!!!






Από Panos

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Επί 60 χρόνια η κυβέρνηση μιας χώρας σε μπλοκάρει, σε επιτίθεται, σε σαμποτάρει, σε υπονομεύει, σε απειλεί. Και συ επιλέγεις να δώσεις υποτροφίες για δωρεάν σπουδές σε 170 φοιτητές αυτής της χώρας που ποτέ δεν θα είχαν τα χρήματα να γίνουν γιατροί στην χώρα τους. 
Περίπου 200.000 δολλάρια κοστίζει μια ιατρική εκπαίδευση στις ΗΠΑ.
Η Αμερικάνικη οργάνωση « Το οικουμενικό ίδρυμα για την τοπική οργάνωση» η και « Ιερείς για την ειρήνη» κάνει την επιλογή των 170 υποψήφιων για τις κουβανέζικες υποτροφίες στην Αμερική.

Διαπιστώνοντας ότι κανένα μέσο στον κόσμο δεν αφιερώνει ούτε μια γραμμή, ούτε μιά λέξη για τις υποτροφίες και την απίστευτη αυτή ανθρωπιστική προσφορά, από ευγνωμοσύνη για την Κούβα, η οργάνωση ” Ιερείς για την ειρήνη” γύρισε το 2016 ένα ντοκυμαντέρ με τίτλο ”Community Doctors” και το διακινεί σε φεστιβάλ, εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης, σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης ώστε όλο και πιο πολλοί άνθρωποι να πληροφορηθούν ότι η Κούβα εκπαιδεύει δωρεάν φτωχούς φοιτητές των ΗΠΑ για να γίνουν γιατροί.

Η ποινικοποίηση των αγώνων, το τελευταίο προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ

 
 




γράφει ο Χρήστος Μιάμης


Όταν οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αντιθέσεις φθάνουν σε εσχατιές, τότε αποκαλύπτεται χωρίς φτιασιδώματα το πραγματικό πρόσωπο της καπιταλιστικής δημοκρατίας. Αυτό συμβαίνει στην παρούσα χρονική συγκυρία στην χώρα, όπου η κυβέρνηση εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών, οι οποίες συμπίπτουν με  τα συμφέροντα που η κυβέρνηση εκπροσωπεί, οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση πλειοψηφικές εργατικές μάζες.

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, που γίνεται πραγματικότητα από ένα πολιτικό τσίρκο που αναρριχήθηκε στην εξουσία στο όνομα της αριστεράς, αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα των απαράβατων ορίων της καπιταλιστικής δημοκρατίας όταν το διακύβευμα αφορά στην διαιώνιση και μακροημέρευση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Κατεύθυνση η οποία εκφέρεται με τρόπο έκδηλο τόσο στις συλλήψεις των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, όσο και στην άσκηση ωμή κατασταλτικής βίας στους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται για την καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Πρόκειται μόνο για ενδεικτικά παραδείγματα μιας κατάστασης που τείνει να παγιωθεί αποκαλύπτοντας πως η καπιταλιστική δημοκρατία υφίσταται και πραγματοποιείται, ως ωμή φασιστική βία με την πάντα αναγκαία επίφαση της κρατικής νομιμότητας.

«Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!»


Κάλεσμα της ΚΝΕ για τα Μαθητικά Φεστιβάλ των Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα

Σε τροχιά προετοιμασίας των Μαθητικών Φεστιβάλ έχουν μπει οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα και μέσα στα σχολεία οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες ανοίγουν τη σχετική συζήτηση με τους συμμαθητές τους.
 
Το κάλεσμα της ΚΝΕ για τα Μαθητικά Φεστιβάλ έχει ως εξής:

«Ελα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών σε όλη την Ελλάδα που...

...προβληματίζονται, ονειρεύονται και δεν δέχονται την αδικία.

...οργανώνουν τον αγώνα για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.

...εξοργίζονται με τις εικόνες της φρίκης από τους πολέμους που δολοφονούν λαούς για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών.

...δεν ανέχονται τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους.

...δίνουν το χέρι στον πρόσφυγα και μετανάστη συμμαθητή τους γιατί ξέρουν πως δεν τους χωρίζει τίποτα.

Στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ ενώνουμε τη φωνή μας γιατί οι ανάγκες, η ευτυχία των νέων όλου του κόσμου δεν χωράνε στο σημερινό άδικο σύστημα που μετατρέπει την Παιδεία σε εμπόρευμα, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, φασισμό.

Χιλιάδες μαθητές από την αρχή της χρονιάς δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε όσα ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς.

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ


ΚΚ Τουρκίας: Καμπάνια για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των αμερικανονατοϊκών βάσεων



Εντεί­νει τον αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό αγώνα το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμμα Τουρ­κί­ας (TKP), εγκαι­νιά­ζο­ντας κα­μπά­νια συλ­λο­γής υπο­γρα­φών και πλα­τιάς ενη­μέ­ρω­σης του λαού με κύρια αι­τή­μα­τα την απο­δέ­σμευ­ση της χώρας από το ΝΑΤΟ και το κλεί­σι­μο των αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κών στρα­τιω­τι­κών βά­σε­ων.

Σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση που πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται στην εβδο­μα­διαία κομ­μα­τι­κή εφη­με­ρί­δα “Boyun Egme”, το ΚΚ Τουρ­κί­ας χα­ρα­κτη­ρί­ζει «ανοη­σί­ες» την προ­σπά­θεια της κυ­βέρ­νη­σης Ερ­ντο­γάν να προσ­δώ­σει αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά στην πε­ρι­στα­σια­κά αντι­δυ­τι­κή ρη­το­ρι­κή του τούρ­κου προ­έ­δρου και καλεί το λαό να δώσει έναν πραγ­μα­τι­κό αγώνα ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς.

«…ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι…»



Του Αεροπεζοναύτη

Όσο και αν προσπαθήσεις να βρεις ίχνος αντίστασης του ΣΥΡΙΖΑ στα διαχρονικά συμφέροντα της αστικής τάξης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δεν θα βρεις.
Δεν υπάρχει ενδοιασμός για τίποτα. Από το «γη και ύδωρ», περάσαμε στο «αέρα και θάλασσα», «πάρτε τα όλα» δηλαδή, τόσο που κάνει τη ΝΔ να τρομάζει, από φόβο μην και δεν προλάβει να συνεισφέρει το δικό της μερτικό στο αστικό ιδεώδες της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, αλλά και του μακελέματος των λαών.

Τα γεγονότα στην περιοχή μας τρέχουν και είναι αδιάψευστοι μάρτυρες για το επικίνδυνο παιχνίδι της κυβέρνησης να εμπλέξει το λαό σε σχεδιασμούς πέραν των λαϊκών συμφερόντων για ειρήνη στην περιοχή.