Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ο «ΟΛΟΣ» ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ «ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» ΣΤΗΝ ΝΔ Οι «ανεξέλεγκτες παροχές» στους εργαζόμενους θα «ξαναχρεωκοπήσουν» τη χώρα»! (VIDEO)



Το πως, ανεξάρτητα από το «καπάκι του βόθρου» που έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ με όσα η μια «πλευρά» προσάπτει στην άλλη, όλοι υπερασπίζονται τη βαθιά αντιδραστική κυρίαρχη πολιτική που υλοποιεί σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση της ΝΔ ματώνοντας μεταφορικά και κυριολεκτικά τον λαό, επιβεβαίωσε με όσα είπε σήμερα στο Open o Γ. Ραγκούσης, (πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2009 και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε λοιπόν, κάνοντας αναφορά σε διάφορες υποτίθεται «φιλολαϊκές» προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (εννοούμε πως δεν έχουν προταθεί ακριβώς αυτά που ανέφερε ο κ. Ραγκούσης και κυρίως πως αποτελούν ανέξοδες «εξαγγελίες» ενός κόμματος που ως κυβέρνηση πετσόκοψε τον λαό) ότι «Οι εξαγγελίες που έχει κάνει με δυο προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει στη βουλή, για διπλασιασμό μισθών όλων των υγειονομικών οριζόντια, την θεσμοθέτηση ξαφνικά 13 και 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους, για το 5% που θα έδινε συνολικά στην υγεία, όλα αυτά αν τα αθροίσει κανείς δεν είναι κάτω από 25 δισεκατομμύρια, για μια οικονομία που αυτή τη στιγμή δημοσιονομικά, αν δεν θέλουμε να την ξαναχρεωκοπήσουμε, δεν μπορεί να δίνει παροχές πάνω από 3 – 4 δις το χρόνο».

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ Ερώτηση για τις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη


Πηγή: Associated Press

 

Σε ένα νέο κύκλο βάρβαρων επιθέσεων εναντίον Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης προχώρησε το κατοχικό κράτος του Ισραήλ σε συνδυασμό με τη σφαγή και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, χρησιμοποιώντας άρματα μάχης, drone, ελικόπτερα, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ερώτηση που κατέθεσε στον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Ζ. Μπορέλ ο Ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Η επίθεση του ισραηλινού στρατού με άρματα μάχης, ελικόπτερα, drones, με όλα τα μέσα, έχει οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών Παλαιστίνιων στη Δυτική Όχθη, ανάμεσα σ’ αυτούς παιδιά και γυναίκες, ενώ οι Ισραηλινοί έποικοι επιδίδονται σε διαρκείς και δολοφονικές επιθέσεις. Στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει περισσότερους από 40.000 Παλαιστινίους, (χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους) και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 94.000. Ανυπολόγιστες είναι επίσης οι καταστροφές σε κτήρια (σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία), ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατη ακόμη και η παροχή υγειονομικής περίθαλψης και ο λαός μαστίζεται από την πείνα, τη δίψα και τις ασθένειες.