Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δικαιωθήκαημεν

απο:

Το καλαμπόκι δεν μπορεί να προσδοκά δικαιοσύνη σ' ένα δικαστήριο αποτελούμενο από κοτόπουλα
Νιγηριανή παροιμία


Δ ι α τ ά σ σ ο υ μ ε
1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.).
2. Τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2013
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Διευκρινίσεις από το ΣτΕγια την ΕΡΤ
Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ περί την ΕΡΤ, παρείχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κ. Μενουδάκος. Σύμφωνα με αυτές, η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης.
Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.


Που ακριβώς είναι η νίκη (οέο) και δεν την βλέπω;

Μάλλον γι' αυτό τη λένε "μικρή νίκη"

Το ΣτΕ, όπως και κάθε αντίστοιχος αστικός θεσμός, δεν θεσμοθετήθηκε τυχαία. Ενδεικτική η αμέσως προηγούμενη απόφασή του, η με αριθμό 1492/2013 με την οποία "συνάγεται ότι αυτές (οι ισχύουσες γενικές, ειδικές και περιφερειακές χωροταξικές κατευθύνσεις περί μεταλλείων Κασσάνδρας) προωθούν την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας με ειδική αναφορά στο μεταλλευτικό πλούτο της Β.Α. Χαλκιδικής, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας". Και κλείνει δηλώνοντας ότι "Υπό τα δεδομένα αυτά το έργο δεν αντίκειται στη βιώσιμη μεταλλεία, όπως αυτή κατοχυρώνεται στα άρθρα 24, 106 και 22 παρ. 1 του Συντάγματος, τα δε περί του αντιθέτου προβαλλόμενα είναι απορριπτέα ως αβάσιμα".

Αν λοιπόν είσαι καλαμποκόσπορος και περιμένεις δικαίωση από την κότα, βοήθειά σου.

Αναβλήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων γονέων του Ν.Θεσσαλονίκης

απο:http://www.avatonpress.gr/2013/06/blog-post_18.html

Σήμερα στις 20.00 μμ στο πρώην δημαρχείο της Νεάπολης ήταν προγραμματισμένη να γίνει η αναβληθείσα εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ομοσπονδίας γονέων Ν Θεσσαλονίκης. Η Γενική συνέλευση ξεκίνησε με την διαδιακασία νομιμoποποίησης των αντιπροσώπων. Αφού έγινε η νομιμοποίηση των αντιπροσώππων που δεν είχαν κάποιο πρόβλημα, τέθηκε το θέμα της νομιμοποίησης των αντιπροσώπων απο τις Ενώσεις Πεύκων, Πυλαίας και Κορδελιού. Επειδή όμως εκκρεμεί δικαστήριο της ένωσης Νεάπολης - Συκεών για την καταμομή των αντιπροσώπων στις 21/6/2013, ύστερα απο πρόταση που κατέθεσαν οι αντιπρόσωποι της Ένωσης Ωραιοκάστρου και η οποία ψηφίστηκε, αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση για την Τετάρτη 26/6/2013 και οι εκλογές την Πέμπτη 27/6/2013