Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ Αποτροπιασμός για το νέο φρικιαστικό έγκλημα του Ισραήλ στη Ράφα (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 

 

Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο φρικιαστικό έγκλημα του κράτους - δολοφόνου, σε βάρος αμάχων που κυριολεκτικά κάηκαν ζωντανοί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων, στην περιοχή της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αυτή την εγκληματική επίθεση στους εκτοπισμένους στη Ράφα, μεταξύ των οποίων 23 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, ενώ 249 τραυματίστηκαν.

Τα θύματα της νέας θηριωδία ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό των νεκρών από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας σε τουλάχιστον 36.050 νεκρούς και 81.026 τραυματίες, χωρίς να υπολογίζονται οι χιλιάδες σοροί που εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια ή σε ομαδικούς τάφους που έσκαψε το Ισραήλ και δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Το νέο ισραηλινό έγκλημα έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

ΠΟΛΙΧΝΗ Κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ απεύθυναν η Λ. Κανέλλη και ο Κ. Ιντζές (ΦΩΤΟ)

 

Κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ έστειλαν από την εργατογειτονιά της Πολίχνης, η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Κώστας Ιντζές, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας σε μαζική συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο.

Απευθυνόμενη «στη λογική και στο συναίσθημα» του λαού της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε: «Είμαι εδώ στη Βόρειο Ελλάδα, που πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση των Σέρβων. Στη Βόρειο Ελλάδα που έβαλε τα στήθια της μπροστά να μην περάσουν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα. Στη Βόρειο Ελλάδα που έχτιζε την πύλη στο λιμάνι για να μην περάσει ο εχθρός. Στη Θεσσαλονίκη των αγώνων, στη Θεσσαλονίκη του αίματος, στη Θεσσαλονίκη των ηρωικών Πρωτομαγιών. Πως γίνεται να καθόμαστε να ακούμε ότι χριστέμποροι, πατριδέμποροι, άνθρωποι που κάνανε την πατρίδα τσιφλίκι τους, οικογενειακή υπόθεση και τηλεοπτική διαδικασία, διεκδικούν την ψήφο. Ποιος περνάει για ηλίθιους τους βορειοελλαδίτες;».