Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Το βιολί τους




Το βιολί τους

 

 
 
Υπάρχει κάτι χειρότερο από το ψέμα; Ναι. Να συνηθίσεις το ψέμα. Να αρχίσεις να θεωρείς, αποκαμωμένος και απογοητευμένος από την ανθεκτικότητα του ψεύδους – πάνω στο οποίο πορεύονται οι αρχιτέκτονες και οι υπαίτιοι της δυστυχίας των άλλων – ότι η συμβίωση με το ψέμα συνιστά μια «κανονικότητα».
Ας έρθουμε, τώρα, στην τρέχουσα επικαιρότητα:

Ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον καρκινοπαθή συνταξιούχο στη Θεσσαλονίκη φρόντισε να τονίσει ότι οι άλλοι ήταν, οι προηγούμενοι από αυτόν, που έκοψαν τις συντάξεις και όχι η δική του κυβέρνηση.

Μία είναι η απάντηση: Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας






ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ   Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ   ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΤΑ – ΠΑ.Σ.Α.Σ-ΔΕΗ – ΔΕΚΟ Τραπεζών – Εμφ/ων Ποτών Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694 www.syntaxio.blogspot.com     -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

Μία είναι η απάντηση: Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας
Συνάδελφοι συνταξιούχοι, μας τσακίζουν.
Στις 17-18 του Μάη η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή τη νέα αντεργατική - αντιλαϊκή - αντισυνταξιουχική θανατηφόρα συμφωνία, το 4ο κατά σειρά μνημόνιο.
Έχουμε νέο σφαγιασμό των συντάξεών μας για πολλοστή φορά: Νέα φοροληστεία - αυτόματο "κόφτη" σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις μας, που στο ακέραιο σε όλη μας τη ζωή πληρώσαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν.

«Δεδομένα»...


Τις «ισχυρές προοπτικές για σταθερή ανάπτυξη» στην Ευρωζώνη παρουσίαζαν προχτές ΜΜΕ αλλά και οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, με αφορμή τις «εαρινές προβλέψεις» της Κομισιόν, εστιάζοντας βέβαια σε πλευρές που οι ίδιοι ιεραρχούν, όπως π.χ. τους «κινδύνους» που προκύπτουν στο έδαφος της καπιταλιστικής ανισομετρίας και των ενδοαστικών ανταγωνισμών, ή τις «καθυστερήσεις» στο κλείσιμο της «αξιολόγησης», που κόστισαν στους στόχους ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας για τη φετινή χρονιά κ.ο.κ. Μέσα βέβαια σε μια τέτοια κουβέντα, διέφυγαν τα «ψιλά» γι' αυτούς γράμματα, όπως π.χ. οι δηλώσεις του B. Ντομπρόβσκις πως η «αποκατάσταση της ισορροπίας» προϋποθέτει «αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις σε όλη την Ευρώπη, από το άνοιγμα των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών μέχρι τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας και των συστημάτων Υγείας», οι νέες δηλαδή ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και το άνοιγμα πεδίων κερδοφορίας στο κεφάλαιο, που δρομολογούνται ενιαία και ανεξάρτητα από μνημόνια σε όλη την Ευρωζώνη. Λογικό βέβαια, αφού αυτά είναι τα μόνα «δεδομένα» της καπιταλιστικής ανάκαμψης...