Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω…


Να δεις τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…

Αν δεν είστε τίποτα οπισθοδρομικοί, που θέλετε λυσσασμένα να γίνει πρωθυπουργός ο Κούλης, και να σταματήσει η προοδευτική πορεία της χώρας, θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεμπερδεύει με το παλιό, σωστά; Άλλο αν καμιά φορά το ξεπατικώνει και το αντιγράφει στεγνά κιόλας.



 
Πάνω Αλλαγούλα με ΠΑΣΟΚ. Κάτω η Αλλαγούλα με ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Λαικής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου





Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή σύσκεψη της Λαικής Συσπείρωσης
Δήμου Ωραιοκάστρου, την Κυριακή 21/04/2019 στις 11.00 π.μ στην αίθουσα
της Κοινότητας Λητής, με θέμα: ''Προτάσεις και Θέσεις μπροστά στις εκλογές''.


Θα μιλήσουν: 


Άγγελος Θεμελής υποψήφιος Δήμαρχος


Δημήτρης Παπασιμόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος


Αγησίλαος Μαυριδόπουλος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος
 

Όλοι πλην ΚΚΕ υπερασπίστηκαν την Χρυσή Αυγή στη διακομματική επιτροπή




Το γεγονός ότι στην πρόσφατη διακομματική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου στο Πέραμα για τον καθορισμό των χώρων που θα αξιοποιηθούν προεκλογικά από κόμματα και συνδυασμούς για τις εκλογές όλοι, πλην ΚΚΕ, υπερασπίστηκαν την εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή καταγγέλλει η ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ, τονίζει ότι αποδεικνύεται πως η μόνη συνεπής δύναμη ενάντια στο φασισμό, είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει:

«Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται στο Πέραμα, ότι όλοι πλην του ΚΚΕ «κλείνουν το μάτι» στην φασιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στο όνομα της «δημοκρατίας».

Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η μόνη συνεπής αντιφασιστική δύναμη είναι το ΚΚΕ, γιατί παλεύει να γκρεμιστεί συθέμελα το ίδιο το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό!

Γιατί δεν μπόρεσε να πάει ο Ζαχίρ στη Γαλλία;



Αφού μόνο ό,τι υπάρχει στα μίντια είναι πραγματικό, ας μιλήσουμε στη γλώσσα των μίντια. Ας δούμε λοιπόν γιατί ο Ζαχίρ του Masterchef δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους συμπαίκτες του στο ταξίδι στη Γαλλία, είδηση που έγινε viral στο mainstream αντιφασιστικό διαδίκτυο.

Αφού μόνο ό,τι υπάρχει στα μίντια είναι πραγματικό, ας μιλήσουμε στη γλώσσα των μίντια. Ας δούμε λοιπόν γιατί ο Ζαχίρ του Masterchef δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους συμπαίκτες του στο ταξίδι στη Γαλλία, είδηση που έγινε viral στο mainstream αντιφασιστικό διαδίκτυο.

Όπως δεν γνωρίζει ο κόσμος, οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται σε μια χώρα και ζητούν διεθνή προστασία, άσυλο δηλαδή, θεωρούνται και είναι «αιτούντες διεθνή προστασία» ή «αιτούντες άσυλο». Ζητούν δηλαδή από μια χώρα να τους παρέχει την προστασία που δεν μπορεί να τους παρέχει η δική τους, διότι είναι θύματα δίωξης ή σοβαρής βλάβης. Στη χώρα τους δηλαδή είτε διώκονται για τις πεποιθήσεις τους, τη θρησκεία, το σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή για κάποιον άλλο λόγο, είτε κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας πολέμου. 
Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, υποβάλλουν αίτημα στην Ελλάδα και ζητούν να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι λίγο πολύ γνωστή. Καταθέτουν όποια δικαιολογητικά διαθέτουν, περνούν από συνέντευξη και η Υπηρεσία Ασύλου αξιολογεί εξατομικευμένα αν πράγματι ο άνθρωπος που αιτείται διεθνή προστασία πρέπει ή όχι να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία οι άνθρωποι αυτοί θεωρούνται αιτούντες άσυλο, διαμένουν νόμιμα στη χώρα αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν έξω από αυτή.
Όσοι από τους αιτούντες άσυλο αναγνωριστούν ως πρόσφυγες, λαμβάνουν άδεια διαμονής και με αυτήν κάποια στιγμή, όσο επιτρέπει η ελληνική γραφειοκρατία, μπορούν να εκδόσουν ταξιδιωτικά έγγραφα, δηλαδή διαβατήριο, και με αυτό μπορούν να ταξιδέψουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε άλλες χώρες. Ωστόσο, δεν μπορούν, εφόσον έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες στην Ελλάδα, να ζήσουν σε άλλη χώρα με το διαβατήριό τους, καθώς εκεί δεν έχουν νόμιμη διαμονή.

Αποκαλύψεις


Οι αποκαλύψεις που έκανε τις προάλλες η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, για το πόσο κοντά έφτασαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον «μεγάλο συνασπισμό» τον Αύγουστο του 2015, είναι μια ακόμα απόδειξη για το πόσο σαθρές και κάλπικες είναι οι μεταξύ τους διαχωριστικές γραμμές. Σύμφωνα με την Ντ. Μπακογιάννη, ο τότε αρχηγός της ΝΔ, έχοντας ήδη ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει το 3ο μνημόνιο, «είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί, να βγάλουμε την Ελλάδα από αυτή την κρίση, θα το κάνουμε». Οπως η ίδια λέει, αν ο Τσίπρας δεν είχε πάει τότε σε εκλογές, αμέσως μετά το μνημόνιο, «θα μπορούσε να γίνει μία συζήτηση, την ώρα που φτάσαμε στο παρά 5 να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ, θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για τον μεγάλο συνασπισμό. Βεβαίως και θα μπορούσε να γίνει». Φανταστείτε τώρα, αν αυτή η συζήτηση γινόταν σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν πάνω στην κωλοτούμπα, τι περιθώρια υπάρχουν σήμερα που έχει πλέον αποδειχτεί ότι εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ, αποσπώντας μάλιστα τα εύσημα από την αστική τάξη και τους διεθνείς συμμάχους της! Οσο κι αν προσπαθούν επομένως να τονώσουν το δίπολο, ο λαός πρέπει να είναι σίγουρος ότι τα σπουδαία για το κεφάλαιο είναι αυτά που τελικά τους ενώνουν και ότι αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να βρεθούν ακόμα και στην ίδια κυβέρνηση όλοι αυτοί που σήμερα σκυλοκαβγαδίζουν με κάθε αφορμή.

Καπνός...


Από πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι 
Από πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι
Πηγή: Eurokinissi

Το επιχείρημα ότι η «Προοδευτική Συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ «συγκροτεί την πολιτική σύγκρουση μεταξύ αριστεράς και δεξιάς» γίνεται «καπνός» από την ίδια την πραγματικότητα. Πάρα το ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φουσκώνουν και το παραμικρό, για να δικαιολογήσουν την κάλπικη δικομματική τους αντιπαράθεση, δεκάδες στοιχεία έρχονται να δείξουν την ουσιαστική στρατηγική σύμπλευση που υπάρχει μεταξύ τους.

Μετά τις θετικές αντιδράσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της, Ευ. Μεϊμαράκη, για το ενδεχόμενο ο Αλ. Τσίπρας να είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης με αφορμή τις «Πρέσπες», ήρθε και η τοποθέτηση της Ντ. Μπακογιάννη, που θύμισε, κάνοντας μάλιστα ακόμα πιο λιανά, ότι το ενδεχόμενο κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ το 2015, δεν ήταν κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αλλωστε, μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, που πρόσθεσε μέτρα πάνω στα μέτρα, τσακίζοντας εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Τέσσερα χρόνια κράτα η δίκη της Χρυσής Αυγής




Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο Σάββατο από την έναρξη της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που ξεκίνησε στις 20 Απρίλη 2015, στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Παρά το τεράστιο αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει την κύρια ευθύνη για την καθυστέρηση της δίκης και αυτό έγκειται στο ότι παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα και της Πολιτικής Αγωγής για την αποκλειστική απασχόληση των μελών του δικαστηρίου και τη διεξαγωγή της στο Εφετείο, η δίκη είχε εξοβελιστεί σε ακατάλληλη αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Μόλις τον τελευταίο καιρό αποφασίστηκαν τα αναγκαία μέτρα για την επιτάχυνσή της... Σε όλα αυτά, το «κερασάκι στην τούρτα» είναι η κυβερνητική διάταξη στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, που βοηθάει την υπόδικη ηγεσία της να πέσει στα μαλακά.

* * *
 
Από τη μέχρι τώρα διαδικασία, οι μάρτυρες κατηγορίας, τα έγγραφα του κατηγορητηρίου και της Πολιτικής Αγωγής, ακόμα και οι μάρτυρες υπεράσπισης των χρυσαυγιτών που επιβεβαιώνουν έστω και αθέλητα τα αποδεικτικά στοιχεία, αναδεικνύουν ξεκάθαρα τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι ο εγκληματικός χαρακτήρας είναι αλληλένδετος με τη ναζιστική ιδεολογία της. Είναι συντριπτικά τα στοιχεία (άρθρα, ύμνοι στον Χίτλερ, στους ναζί, στις θηριωδίες στο όνομα της αρίας φυλής, φωτογραφίες με σβάστικες, τα SS κ.τ.λ.) που επιβεβαιώνουν ότι η ιδεολογία τους είναι αυτή που οπλίζει τους χρυσαυγίτες να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές.