Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Σε πραξικόπημα κάλεσε χρυσαυγίτης βουλευτής - ΚΚΕ: Ο λαός θα σας τσακίσει (VIDEO)





Σε νέες αθλιότητες προχώρησε η ναζιστική Χρυσή Αυγή, καλώντας ουσιαστικά το Στρατό να κάνει πραξικόπημα. «Καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», ανέφερε ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Κ. Μπαρμπαρούσης, από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας.

Την τοποθέτηση καταδίκασαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, με εξαίρεση τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππά, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία για «πρωτόγονο» αντικομμουνισμό. Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, πρότεινε και δέχθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων να μη συμμετάσχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Με αφορμή αυτή την πρόταση, ο ναζιστής βουλευτής, Χρ. Παππάς, αφού αρχικά υποστήριξε πως «δεν άκουσε ακριβώς» τι είπε ο Μπαρμπαρούσης, ανέφερε πως «είναι πρακτική της σταλινικής αριστεράς η εφαρμογή του κανόνα της συλλογικής ευθύνης».

Χρυσή Αυγή: Πατριδέμποροι, απόγονοι πραξικοπηματιών





Από atexnos
 
Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Δεν εκπλήσει καθόλου η προτροπή βουλευτή της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε στρατιωτικό πραξικόπημα. Αυτή είναι η πολιτική τους κληρονομία, ας μην τους αδικούμε: από τον φασίστα Μεταξά μέχρι τους Παπαδόπουλους, Παττακούς και τα λοιπά χουντικά αποβράσματα, οι πολιτικοί πρόγονοι της χρυσαυγίτικης συμμορίας έχουν πλούσια ιστορία σε πραξικοπήματα και πολιτικές δολοπλοκίες, πάντα προς όφελος της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου. 


Οι κραυγές περί «παρέμβασης του στρατού» ακούγονται ταυτόχρονα με τις πατριδοκάπηλες ιαχές τους για το όνομα της Μακεδονίας. Μέσω της χυδαίας πατριδοκαπηλείας της, η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να πείσει ότι- τάχα- νοιάζεται για την Ελλάδα και το λαό της. Από πότε άραγε νοιάζονται για τον ελληνικό λαό οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των συνεργατών των Ναζί, που κατέδιδαν αγωνιστές και πατριώτες στην Κατοχή; Πόσο «πατριωτισμό» κουβαλάνε αυτοί που- αποδεδειγμένα- λατρεύουν τον Χίτλερ και το Μουσολίνι, προσκυνούν σβάστικες και φωνάζουν «Χάιλ Χίτλερ»; 

Περί χρέους


Ενόψει της συζήτησης την ερχόμενη βδομάδα για τις πιθανές «ευκολίες πληρωμής» σε ό,τι αφορά το κρατικό χρέος, αποκαλυπτικός ήταν για μια ακόμα φορά, μιλώντας στο συνέδριο του «Economist», ο επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκλινγκ, για το τι έχει να περιμένει ο λαός. Τι σχολίασε; Οτι στην Ελλάδα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο ζήτημα του χρέους παρά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, στις οποίες πρέπει μετά το τυπικό τέλος του μνημονίου να παραμείνει προσηλωμένη η χώρα, αφού «η έξοδος στις αγορές παραμένει εύθραυστη». Με δυο λόγια, υπενθύμισε πως το μόνο σίγουρο είναι ότι τα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να συνεχιστούν «πάραυτα» για τα επόμενα πολλά χρόνια, όπως άλλωστε δεσμεύεται ξανά η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο που πέρασε μόλις χτες από τη Βουλή. Οι «επισημάνσεις» αυτές βέβαια δείχνουν και κάτι ακόμα: Οσα μέτρα κι αν παρθούν για τα χρέη που δημιούργησε ο δανεισμός για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, όσος «δημοσιονομικός χώρος» κι αν βρεθεί για την ενίσχυσή τους, το «αγκωνάρι» για να ξεκολλήσει το κεφάλαιο και η κερδοφορία του από το βούρκο δεν είναι άλλο από τα αντεργατικά μέτρα και τις υπόλοιπες αναδιαρθρώσεις, που σηματοδοτούν την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, παράλληλα βέβαια με τη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς. Είναι κι αυτό μια επιβεβαίωση ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να προσδοκούν τίποτα από τα «ξέφωτα» του κεφαλαίου.

Άνθρωποι και «σκουλήκια» στην (κάθε) Άμφισσα



Άνθρωποι και «σκουλήκια» στην (κάθε) Άμφισσα

 

 
   Πριν ένα χρόνο είχαμε αναφερθεί σε «ανθρώπους και μισανθρώπους στο Μενίδι». Τότε, είχε χάσει τη ζωή του από «αδέσποτη σφαίρα» ένα μικρό παιδί, ο 11χρονος Μάριος. Σημειώναμε, μεταξύ άλλων, το αυτονόητο:  Δεν υπάρχει κάτι πιο τραγικό από την απώλεια ενός παιδιού. Κανείς δεν μπορεί να γίνεται «ειδικός» στον αβάσταχτο πόνο που προκαλεί ο χαμός του. Κανείς.  Κι όμως, τότε, βρέθηκαν κάτι τέτοιοι «ειδικοί»(μόνο για «καθαρούς Έλληνες») που επιδίωξαν το απάνθρωπο: Να εκμεταλλευτούν την απώλεια ενός παιδιού, για να σκορπίσουν μισανθρωπία (http://www.imerodromos.gr/anthropoi-kai-misanthropoi-sto-menidi/). 

  Τότε, στις συγκεντρώσεις των κατοίκων του Μενιδίου, επικρατούσε η δίκαιη οργή για την απώλεια του μικρού Μάριου, για τις αβίωτες συνθήκες στην περιοχή, για την ανασφάλεια της καθημερινότητας ακόμα και λίγα μέτρα έξω από τα σπίτια τους. Τότε, κάτι «περίεργες» ομάδες  έστρεψαν τα βλέμματα σε όλους τους τσιγγάνους της περιοχής, επιτέθηκαν, έκαψαν και κατέστρεψαν σπίτια τσιγγάνων.  Φασιστικός λόγος για τη συλλογική ευθύνη του εγκλήματος και αδιαφορία εάν οι επιθέσεις θα οδηγήσουν στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, στην απώλεια ακόμα και ζωών μικρών παιδιών. Δεν αγνοούσαν, σίγουρα, πως και στις γειτονιές που μένουν τσιγγάνοι ζούνε κι εκεί παιδιά…

Χρυσοφόρες μπίζνες με τα σκουπίδια




Η ρωγμή που παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής, ως αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των στοιχείων που πιστοποιούν ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι μια βραδυφλεγής βόμβα. Και για τους κατοίκους των περιοχών του Θριασίου, της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας, αλλά και για τους εργαζόμενους στο χώρο. Από την Κυριακή που ο ΧΥΤΑ στη Φυλή παραμένει κλειστός (μέχρι χτες Πέμπτη έλεγαν οι πρώτες ανακοινώσεις), οι περισσότερες περιοχές της Αττικής έχουν γεμίσει με σκουπίδια. Ο υπερκορεσμός της χωματερής, η λειτουργία της σε μικρή σχετικά απόσταση από τον αστικό ιστό, τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα, που δεν αποτρέπουν τη σημερινή κυβέρνηση να ανανεώνει διαρκώς τη λειτουργία της, όπως έκαναν και οι προηγούμενες, καθιστούν επείγον το αίτημα να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ, να υπάρξει διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αυτό το αίτημα προβάλλουν με τις κινητοποιήσεις τους σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής, που καλούν σε σύσκεψη τη Δευτέρα, για να καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Σωθήκαμε! Ήρθε και η αχτσιόγλιος ισότητα…


 
Της Κάλι Καρά

Στις εργασίες της 107ης ετήσιας Συνδιάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) στη Γενεύη συμμετείχε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Βροχή τα αριστεροδέξια δάκρυα για όλες τις ανισότητες των γυναικών που απασχολούν ιδιαίτερα, όπως είπε, την ελληνική κυβέρνηση, όπως τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, η μερική απασχόλησή, το μισθολογικό χάσμα και άλλα λυπητερά.

Επιδίωξή της ήταν να κρυφτεί η πραγματική αιτία της ανισότητας των γυναικών που βρίσκεται στη διαίρεση της κοινωνίας σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, να παρουσιάσει το αποτέλεσμα ως αιτία του προβλήματος. 

Γι' αυτό ξέχασε να πει πώς αλλιώς θα ήταν αφού οι γυναίκες δουλεύουν σε μεγαλύτερα ποσοστά, συγκριτικά με τους άνδρες, σε θέσεις μερικής απασχόλησης, με ελαστικές μορφές ή και ανασφάλιστη εργασία, σε κλάδους και επαγγέλματα όπου οι μισθοί και τα μεροκάματα είναι χαμηλότερα. Επιπλέον, η εργασιακή τους ζωή διακόπτεται συχνότερα και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από περιόδους ανεργίας, πράγμα που επιδρά ανάλογα και στη μισθολογική τους εξέλιξη.