Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ



Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που δεν ανέχεται τη σαπίλα μέσα στα εργατικά σωματεία να πάρει θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία μέσα στη ΓΣΕΕ και σε όλες τις άλλες οργανώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος απευθύνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ.

Σημειώνει ότι η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, της ομάδας του Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ, υπονόμευσαν κάθε εργατικό - λαϊκό αγώνα, έσπειραν την αναμονή και ανοχή σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων την περίοδο της κρίσης και καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμά τους να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους.

Το ΠΑΜΕ με κάθε αίσθημα ευθύνης καλεί «κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρει θέση και να συμβάλει ώστε να καθαρίσει το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα από τη βρωμιά, τη σαπίλα και τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας». Τονίζει ότι πραγματική διέξοδος για τους εργαζόμενους δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση και προσθέτει πως «η απαίτησή μας να καθαρίσει το εργατικό κίνημα από τη βρωμιά τους θα γίνει πράξη από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους υλοποιώντας το σύνθημα που ακούγεται όλο και περισσότερο στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς "Συνδικάτα εργατών - Όχι των εργοδοτών"».

Η σφαγή του Κατίν – 20 λόγοι για να μην πιστέψετε τον Γκαίμπελς κι ένας λόγος (;) για να τον πιστέψετε



Γιατί δεν κατηγόρησαν ακόμα τους κομμουνιστές ότι αυτοί τελικά κάψανε το Ράιχσταγκ; Θα ήταν το ίδιο με αυτά που λένε για το Κατίν.

Στις 13 Απριλίου 1943 (δύο μήνες μετά το Στάλιγκραντ) ο Γκαίμπελς ανακοίνωσε την «ανακάλυψη» από τη Βέρμαχτ ενός μαζικού τάφου χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών στο δάσος του Κατίν. Τους είχαν εκτελέσει δήθεν οι Σοβιετικοί, είπε. Μάλιστα στις ανακοινώσεις έλεγε ότι πρωτοστάτες της σφαγής ήταν κάποιοι “Εβραίοι κομισάριοι της ΝΚVD”.

ΟΙ 20 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ.
1. Η ΕΣΣΔ αμέσως καταγγέλλει ότι οι Γερμανοί προσπαθούν «να διεγείρουν το μίσος ευκολόπιστων ανθρώπων εναντίον των Εβραίων» κι ότι τα ονόματα αυτών των «εβραίων κομισάριων» (Λεβ Ρίμπακ, Αβραάμ Μπορίσοβιτς, Πάουλ Μπροντνίσκι, Χάιμ Φίνμπεργκ κα) είναι πλαστά κι ανύπαρκτα. Η CIA αργότερα αναγνώρισε ότι η επιχειρηματολογία περί «εβραιομπολσεβικικών σφαγών», «δε στέκει» αφού μεγάλο μέρος των θυμάτων ήταν εβραϊκής καταγωγής.
 
2. Ο Τσώρτσιλ (25/4/1943) λέει ότι «Η Γερμανική προπαγάνδα δημιούργησε την ιστορία αυτή (σ.σ. του Κατίν), ακριβώς για να προκαλέσει ρήγμα στις τάξεις των ενωμένων εθνών (σ.σ. των συμμάχων)».
 
3. Τις ίδιες μέρες (14/4/1943) ο Γκαίμπελς γράφει: «Έδωσα οδηγίες να γίνει η ευρύτερη δυνατή εκμετάλλευση αυτού του προπαγανδιστικού υλικού. Θα μπορέσουμε να επιζήσουμε με αυτό για μια – δυο βδομάδες».

Με αφορμή την καταστροφή μνημείου του Ν. Μπελογιάννη από τις πολωνικές αρχές


Το μνημείο του Μπελογιάννη στο Βρότσλαβ που κατέστρεψαν οι πολωνικές αρχές
Το μνημείο του Μπελογιάννη στο Βρότσλαβ που κατέστρεψαν οι πολωνικές αρχές
Σήμερα η ΕΕ έχει υιοθετήσει ως επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό εξισώνοντας τον ναζισμό - φασισμό με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, την ελπίδα των εκμεταλλευομένων όπου Γης.
 
Η ΕΕ επιδιώκει, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία, να μη μαθαίνουν οι νέες γενιές τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ και των άλλων χωρών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Την εξασφάλιση εργασίας, τη δωρεάν Υγεία και Παιδεία, την ανάπτυξη της επιστήμης, του πολιτισμού, του αθλητισμού που ήταν στην υπηρεσία της κοινής λαϊκής ευημερίας.

Σε αυτή την πρωτόγνωρη πορεία, παρά τα λάθη, αναδείχτηκαν η ανωτερότητα και η προσφορά του σοσιαλισμού στην ανθρωπότητα. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη των λαών ότι υπήρξε περίοδος που την εξουσία την είχε η εργατική τάξη.

Περνάνε μια σειρά αντικομμουνιστικούς νόμους, μέχρι και «Πανευρωπαϊκή Μέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων» καθιέρωσαν σε πολλές πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η κυβέρνηση της Πολωνίας, που αφαίρεσε και κατέστρεψε το μνημείο του κομμουνιστή ήρωα Ν. Μπελογιάννη στην πόλη Βρότσλαβ.
 
Οι απόγονοι των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που γεννηθήκαμε και ζήσαμε στις Λαϊκές Δημοκρατίες καταγγέλλουμε τις πολωνικές αρχές γι' αυτήν την πράξη.

Ο Ν. Μπελογιάννης για τους γονείς μας και για μας τους απογόνους αποτελούσε σύμβολο ηρωισμού και θυσίας. Μετά την εκτέλεσή του, προς τιμήν του στήθηκαν μνημεία σε όλες τις Λαϊκές Δημοκρατίες και στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρίας πήρε το όνομά του ένα ολόκληρο χωριό.

Ο Ν. Μπελογιάννης, μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ με τους υπόλοιπους μαχητές και μαχήτριες, πέρασε στις Λαϊκές Δημοκρατίες και βρέθηκε στην Πολωνία.

Κοινή ανακοίνωση του Κ. Μπασδέκη και του Γ. Δελιχά για την κατάρρευση μέρους γυάλινης οροφής του Πανεπιστημίου


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Με αφορμή την κατάρρευση μέρους της γυάλινης οροφής του κτιρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία, που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και εκπαιδευτικών, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπασδέκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Δελιχάς εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής: 

«Ένα μέρος της γυάλινης οροφής του κτιρίου του Πανεπιστημίου στη Λαμία κατέρρευσε, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Αποσαφηνίζοντας πως η λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων είναι ευθύνη και υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, δείχνουμε ξεκάθαρα τους υπευθύνους.

Πόζες



Καμαρωτός - καμαρωτός ποζάρει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Π. Κουρουμπλής, σε φωτογραφίες με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο, γνωστό για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές απόψεις του. Τις φωτογραφίες μάλιστα ανέβασε ο ίδιος ο Κουρουμπλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας προφανώς να χαϊδέψει και μερικά αυτιά ψηφοφόρων που «γαργαλιούνται» από τα κηρύγματα μίσους του συγκεκριμένου Μητροπολίτη. Είμαστε περίεργοι, αν ο Κουρουμπλής ανέλυσε στον Αμβρόσιο το «προοδευτικό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ «ενάντια στην ακροδεξιά». Αν κρίνουμε πάντως από τη συχνότητα (και το καμάρι) με την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του κρατικού μηχανισμού φωτογραφίζονται με διάφορους ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι το «προοδευτικό» τους μέτωπο βρωμάει μούχλα και ναφθαλίνη, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διασκεδάσει τις (προεκλογικές) εντυπώσεις, διαρρέοντας κατόπιν εορτής ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Κουρουμπλή, ακόμα και σκέψεις για αποπομπή του. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι πριν από μερικές μέρες, ο γραμματέας του ΕΔΣΝΑ, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πόζαρε με τους χρυσαυγίτες Παππά και Ηλιόπουλο, αφού πρώτα τους ξενάγησε στη χωματερή, ενώ είχαν προηγηθεί άλλα «τρυφερά» ενσταντανέ ανάμεσα σε χρυσαυγίτες και στελέχη της κυβέρνησης, ή ΣΥΡΙΖΑίους της Τοπικής Διοίκησης σε νησιά της άγονης γραμμής, επίσημες εκδηλώσεις κ.α. Ε, τόσες συναντήσεις μάλλον ξέπλυμα μυρίζουν, παρά «τυχαίο γεγονός»...

Με μια φωνή!


  Πηγή: Associated Press

Με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί το αμερικανικό Κογκρέσο για την «ασφάλεια» και την «ενεργειακή συνεργασία» στην Ανατολική Μεσόγειο, σε κυβέρνηση, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και στα άλλα αστικά κόμματα δεν υπάρχει δεύτερη γνώμη.

Όλοι με ένα στόμα λένε ότι η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας, που αποτυπώνεται και στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αποτελεί «ευκαιρία» για «αναβάθμιση του περιφερειακού ρόλου» της Ελλάδας.

Όλοι, δηλαδή, με ένα στόμα στηρίζουν τη βαθύτερη ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ως έμπρακτη απόδειξη ότι η χώρα, σε συνεργασία με το Ισραήλ και την Κύπρο, μπορεί επάξια να αναλάβει ρόλους που έπαιζε μέχρι σήμερα η Τουρκία για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή. Και όλοι με ένα στόμα λένε ότι αυτό είναι σήμερα το «εθνικό συμφέρον».