Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «χαμένη τιμή» της Νέας Δημοκρατίας

 

Eurokinissi

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να πορευτούν προς τις εκλογές με οξύτατες, πλην όμως ανούσιες, αντιπαραθέσεις, σκυλοκαβγάδες στα τηλεοπτικά πάνελ, θεατρινισμούς και σόου, στο πλαίσιο ενός βολικού - και για τους δύο - δικομματικού καβγά, που όμως για μεγάλα τμήματα του λαού είναι κάτι παραπάνω από αποκρουστικός. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα, αυτά που τελικά καθορίζουν τη ζωή του λαού οι θέσεις τους συγκλίνουν απόλυτα.

Τι πιο βολικό συνεπώς αυτές οι συγκλίσεις να μένουν αθέατες και να κυριαρχήσουν οι κοκορομαχίες και τα εκβιαστικά διλήμματα. «Αυτοδυναμία ή χάος» ο ένας, «ΣΥΡΙΖΑ ή εκτροπή» ο άλλος, κατά το πρότυπο των αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚικών «αντιδεξιών» συνθημάτων που τα αξιοποιούσε για να εγκλωβίζει λαϊκό κόσμο, μέχρι που τελικά συγκυβέρνησε με τη «δεξιά» και μάλιστα δύο φορές. Την πρώτη φορά στην κυβέρνηση Παπαδήμου, μαζί με τη ΝΔ και το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. και τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση Σαμαρά. Η μόνη διαφορά του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ με το τότε ΠΑΣΟΚ είναι ότι αντιγράφει αυτά τα συνθήματα ετεροχρονισμένα, ενώ έχει ήδη συγκυβερνήσει με ένα τμήμα της «δεξιάς» και συγκεκριμένα με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

Η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ουσιαστικά μια «πρόβα τζενεράλε» αυτών των δύο κομμάτων γι' αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν μέχρι τις εκλογές. Ακόμη και στο επίμαχο ζήτημα των υποκλοπών η αντιπαράθεσή τους άφηνε απέξω το θεσμικό πλαίσιο του βούρκου και της συγκάλυψης που συνδιαμόρφωσαν όλα αυτά τα χρόνια. Οπως, επίσης, άφηνε απέξω την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, που εξελίχθηκε επί θητείας δύο κυβερνήσεων, παρά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν.

Έχετε λίγο χρόνο να σας μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ;


Πηγή: Eurokinissi

 

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι δυνατό το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο τη συνεργασία με τη ΝΔ του Μητσοτάκη, του Βορίδη, του Πλεύρη, του Γεωργιάδη και εσχάτως του Καρατζαφέρη».

Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας, από την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Δεν ξέρουμε πως λειτουργεί η φαντασία του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του. Γνωρίζουμε την πραγματικότητα και την πολύ πρόσφατη ιστορία μόνο. Θυμόμαστε τουλάχιστον ότι «το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου», το ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη συνεργαστεί σε συγκυβερνήσεις με όλους όσους ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του. Το 2010 το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μαζί με τον ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ το 1ο μνημόνιο. Το 2011 συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. Το 2012 -2015 το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε με την ΝΔ και τη «Δημοκρατική Αριστερά».

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 4-5 Φλεβάρη 2023

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 4-5 Φλεβάρη:

Νατοϊκό αγκυροβόλιο όλη η χώρα με ευθύνη Ν∆ - ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Με ισχυρό ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή!

Ανεπιθύμητο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο που σταθμεύει από την Παρασκευή στον Φαληρικό Ορμο

| Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στον Πειραιά το Σάββατο 4 Φλεβάρη, στις 12 μ. στην πλατεία Κοραή

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κατερίνη

Το «φτάνει ως εδώ» στις εκλογές γράφεται μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ!

∆. Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου να απορρίψουν τους εκβιασμούς, να κάψουν τα αντιλαϊκά σενάρια