Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Τι ξέρετε για τους Έλληνες κομμουνιστές, κύριε Αμυρά;

Από στο



«Είστε γελοίος και δειλός. Είστε ένας γελοίος δειλός. Μ’ άλλα λόγια είστε ένας Έλληνας κομμουνιστής». Με αυτήν την άθλια φράση απάντησε ο βουλευτής του «Ποταμιού» Γ.Αμυράς στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο. Ο ωμός αντικομμουνισμός του κ.Αμυρά δεν εκπλήσσει. Έρχεται κι’ αυτός να προστεθεί στην αλυσίδα του χυδαίου αντικομμουνισμού που χαρακτηρίζει το αστικό πολιτικό σύστημα, απ’ τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή μέχρι το ΓΓ της κυβέρνησης Σαμαρά Μπαλτάκο («γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής») και από τους γραφικούς Τζήμερους μέχρι τον «σιχαίνομαι τους κομμουνιστές»-υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ Γεωργιάδη.

Μιας και όμως ο κ.Αμυράς είχε το θράσος να συνδέσει τη «γελοιότητα» και τη «δειλία» με τους έλληνες κομμουνιστές, αξίζει να ανατρέξουμε στην ιστορία των περασμένων δεκαετιών.

Να θυμηθούμε:

Τους φυλακισμένους, εξορισμένους, βασανισμένους και δολοφονημένους από τη φασιστική δικτατορία του Μεταξά έλληνες κομμουνιστές. Αυτούς που πέρασαν ατελείωτους μήνες και χρόνια στα μπουντρούμια της Κέρκυρας, της Ακροναυπλίας, της Αίγινας, του Γεντί Κουλέ, στην εξορία του Άη-Στράτη, στην Ανάφη, στη Φολέγανδρο, στην Πύλο και αλλού.

Κάποτε έφεραν μπροστά στο Μανιαδάκη ένα νεολαίο: “Γιατί δεν κάνεις δήλωση;” τον ρώτησε ο Μανιαδάκης. “Γιατί είμαι κομμουνιστής”, απάντησε. “Θα πας εξορία και ξέρεις πότε θα απολυθείς;” συνέχισε ο Μανιαδάκης. “Το ξέρω” απάντησε ο νεολαίος. “Πότε;”, τον ρώτησε ο Μανιαδάκης. “Όταν θα ανατραπείς εσύ”, απάντησε ο νεολαίος. [1]

kaisariani22b

Να θυμηθούμε: