Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Σύμβαση για να… μην πληρώνονται!



sarafianos111

 

Σύμβαση για να… μην πληρώνονται!

Εργαζόμενοι της κλινικής Λυσίμαχος Σαραφιανός – Θεσ/νικης μιλούν στον «Ημεροδρόμο», για την εργοδοτική αυθαιρεσία, την απλήρωτη εργασία, τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και τον δικαστικό αγώνα.

Ακόμα μια περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, καταγγέλλεται από εργαζόμενους που συνδέεται με την απλήρωτη εργασία. Αυτή τη φορά, η καταγγελία αφορά την εργοδοσία στη Κλινική Λυσίμαχος Σαραφιανός Θεσσαλονίκης. Η απλήρωτη εργασία που ζουν οι εργαζόμενοι τουλάχιστον 7 μήνες τους έχει φέρει όπως δηλώνουν, στα όρια τους, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες.

Η εργοδοσία, όπως αποκαλύπτει ο «Ημεροδρόμος», καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους, διότι φαίνεται να επιδιώκει την «νομιμοποίηση» του καθεστώτος  για όλους τους νέους εργαζόμενους, ζητώντας ουσιαστικά να εργάζονται απλήρωτοι με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης…

Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η εργοδοσία συντάσσει ατομικές συμβάσεις εργασίας όπου ζητά μεταξύ άλλων από τους εργαζόμενους να υπογράψουν πως αποδέχονται την καθυστέρηση των μισθών τους για μήνες.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων όπως φαίνεται, αποφασίστηκαν ως ανάγκη για την επιβίωση τους, ενώ ο δικαστικός αγώνας σύμφωνα με τους εργαζόμενους ήταν επιβεβλημένος για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Δύο εργαζόμενοι που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις και βιώνουν τα προβλήματα στην συγκεκριμένη επιχείρηση, η Κατερίνα Χατζηπαυλίδου (μέλος της επιτροπής αγώνα της Κλινικής) και ο Γιώργος Αλεξόπουλος (μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών – Ιατρείων και Εργαστηρίων Β. Ελλάδας), περιγράφουν στον «Ημεροδρόμο»  το χρονικό της υπόθεσης, δηλώνοντας βεβαία αισιόδοξοι για την δικαίωση των αιτημάτων τους.

Είστε επτά ολόκληρους μήνες απλήρωτοι στην κλινική Λυσίμαχος Σαραφιανός – Θεσ/νικη. Με ποια δικαιολογία η εργοδοσία δεν σας πληρώνει;

(ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ) Η εργοδοσία επικαλείται την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα από το 2009 και πως το δημόσιο (ΕΟΠΥΥ) από την πλευρά του καθυστερεί να καταβάλει τα οφειλόμενα  προς την  εταιρεία ποσά. Αυτή την δικαιολογία η εταιρία την έχει εντάξει στην ατομική σύμβαση εργασίας που καλεί τους νέους εργαζόμενους να υπογράψουν, ότι έλαβαν γνώση και αποδέχονται να μην πληρώνονται για μήνες, μέχρι την… ομαλοποίηση της κατάστασης της χώρας.    

Το «σχέδιο β'» της κυβέρνησης...


Είχε ή δεν είχε «σχέδιο β'» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θητεία της να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ; Μίλησαν ή δεν μίλησαν στελέχη της στους Ρώσους για τη δυνατότητα να τυπώσουν εθνικό νόμισμα; Το σχέδιο ήταν του Βαρουφάκη και του Λαφαζάνη, ή συντονιζόταν κεντρικά από την κυβέρνηση; Αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα μονοπωλούν σχεδόν την ειδησεογραφία μετά την κυκλοφορία του βιβλίου με «εκμυστηρεύσεις» του Ολάντ σε Γάλλους δημοσιογράφους. 
 
Η ΝΔ ζητάει μέχρι και εξεταστική επιτροπή για να διευκρινιστεί αν η κυβέρνηση σκόπευε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ και η κυβέρνηση απαντάει ότι ο προσανατολισμός της ήταν πάντα ευρωπαϊκός και ότι ποτέ δεν έθεσε υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη. 
 
Τι κρύβει όλη αυτή η συζήτηση; Οτι η αναμόρφωση της Ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και των ανταγωνισμών ανάμεσα στα κράτη - μέλη της, προέκυψε ως ένα ισχυρό ενδεχόμενο τα προηγούμενα χρόνια και σ' αυτήν τη βάση συζητιόταν η αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ. 
 
Πάνω σ' αυτό το έδαφος υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέφρασε ως ένα βαθμό τις προσδοκίες ή τα σχέδια μερίδων της αστικής τάξης για ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της κρίσης, που περιείχε εναλλακτικά και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Μέσα εκεί εγκλωβίστηκαν και χιλιάδες λαϊκοί άνθρωποι, οι οποίοι έδωσαν την εκλογική νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015.

Ευχαριστούμε πολυ για τα δεινά που μας φέρατε!

Ευχαριστούμε που καθιερώνετε τον κατώτατο μισθό στα 420 ευρώ, και μελλοντικά στα 300 ευρώ αποδεικνύοντας ότι η ευτυχία κρύβεται στα λίγα.
Ευχαριστούμε που απαλλάσσετε από το έντονο άγχος, της διαχείρισης, χιλιάδες εργαζόμενους, μειώνοντάς τους τα συνολικά εισοδήματα κατά 40% και 50%
Ευχαριστούμε που ξεφορτώνεστε από το κράτος μας, άχρηστα λιμάνια, περιττές εγκαταστάσεις, απόμερες παραλίες, πουλώντας τες σε ξένους επενδυτές.
Ευχαριστούμε που καταργήσατε τον αναχρονιστικό και απρόσωπο τρόπο της συλλογικής διαπραγμάτευσης, και τον αντικαταστήσατε από την μοντέρνα μέθοδο της προσωπικής διαπραγμάτευσης, εκεί όπου θα μπορούν να μιλήσουν η ψυχή και τα μάτια.
Ευχαριστούμε που επιτέλους, κόψατε τις περιττές χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις, σε τυφλούς, κωφούς, ψυχικά αναπήρους. Ήταν πεταμένα λεφτά.
Ευχαριστούμε, που με τις πολιτικές σας διώχνετε εκτός Ελλάδας, χιλιάδες, νέους, μαθητές και φοιτητές, που το μόνο που ήξεραν να κάνουν ήταν να πέφτουν με τα μούτρα στο διάβασμα, οι σπασίκλες.
Ευχαριστούμε για το νέο όραμά σας για την παιδεία, που συμπυκνώνεται, στην φράση: «χωρίς γνώση, χωρίς βιβλία, χωρίς παιδεία, όλα τα αγοράζει μια εταιρεία».
Ευχαριστούμε που συνενώσατε σχολεία, νοσοκομεία, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση του πιο μεγάλου προβλήματος των σύγχρονων κοινωνιών, της μοναξιάς. Να ελπίζουμε και στην συνένωση νεκροταφείων;
Ευχαριστούμε που με τις αποφάσεις σας, αποκαλύψατε τους δειλούς της κοινωνίας μας, βοηθώντας τους να αυτοκτονήσουν.
Ευχαριστούμε που μας ψεκάζετε, με χημικά, σε κάθε διαδήλωση. Καταλαβαίνουμε έτσι, την αξία και την ομορφιά, που κρύβεται στο δάκρυ και στα βουρκωμένα μάτια.
Ευχαριστούμε, τέλος που υπάρχετε.
Ευχαριστούμε που συνυπάρχουμε.
Με την ευχή και την ελπίδα, ο Θεός, να κόβει από εμάς, μέρες, μισθούς, συντάξεις, χαρές, ελπίδες, προσδοκίες και να τα δίνει σε εσάς.
Σας ευχαριστούμε.
Καλή μας ημέρα!!!!!!!!!

«Ευθύνη» για το κεφάλαιο



Περίσσεψαν οι μεγαλοστομίες στο δεύτερο τακτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, όπου δεν υπήρξε παρέμβαση, με κορυφαία βεβαίως αυτή του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, που να μη φιλοδοξούσε να κάνει το μαύρο άσπρο, να παραμορφώσει την πραγματικότητα, προκειμένου να εξωραϊστεί η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, να καλλιεργηθούν νέες αυταπάτες στο λαό και να χειραγωγηθεί αυτός στα μείζονα προτάγματα της αστικής τάξης που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Κάπως έτσι ακούστηκαν - και ο φιλικά διακείμενος στην κυβέρνηση Τύπος αναπαρήγαγε κατά κόρον - τα περί «αριστεράς της ευθύνης», «αριστεράς που διεξάγει πόλεμο υπέρ του λαού», που «χτυπήθηκε για το λόγο αυτό σκληρά, αλλά άντεξε», που «δεν φοβάται να μπει στη φωτιά για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων», που «δεν διστάζει να αναλάβει το ιστορικό καθήκον», να «σηκώσει στους ώμους της την ευθύνη για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια»...