Κυριακή 21 Απριλίου 2019

«Δολοφόνοι tours»


Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη έκανε μέσα στη βδομάδα ο ακόλουθος Αμυνας της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του ελλιμενισμού στον Πειραιά της γαλλικής φρεγάτας «LANGUEDOC», που (σημειωτέον) πέρυσι συμμετείχε στην ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ - Γαλλίας - Βρετανίας κατά της Συρίας. Σύμφωνα λοιπόν με τον Γάλλο αξιωματούχο, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της στενής στρατιωτικής συνεργασίας που έχουν Ελλάδα και Γαλλία είναι ότι στα Χανιά, το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει έναν «μετεπιχειρησιακό θάλαμο» για τους Γάλλους ναυτικούς, όπου όταν επιστρέφουν από επιχειρήσεις, προσπαθούν να τους καλμάρουν από τα «έντονα βιώματα»! Με δυο λόγια, αφού οι φονιάδες σπείρουν τον όλεθρο στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή και όπου αλλού επιτάσσουν τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τούς δίνει μια φιλόξενη αγκαλιά στην Κρήτη για να ...χαλαρώσουν και να «ξεχαστούν» από τα εγκλήματά τους, πριν προωθηθούν πίσω στη Γαλλία. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της πρεσβείας, από τη διαδικασία αυτή έχουν περάσει όχι ένας ούτε δύο, αλλά 10.000 Γάλλοι στρατιώτες! Δεν ξέρουμε βέβαια αν αυτού του είδους τον «τουρισμό» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον μετράει στα γνωστά «ρεκόρ» του κλάδου και στα «οφέλη των τοπικών κοινωνιών» από την παρουσία των ΝΑΤΟικών φονιάδων σε όλη την Ελλάδα, που διαφημίζει από κοινού με γαλάζιους και πράσινους δημάρχους και περιφερειάρχες. Ξέρουμε όμως ότι κάθε άνθρωπος που αισθάνεται προοδευτικός πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση στα αίσχη της ΝΑΤΟικής «αριστεράς», δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού.

«Λάθος» το δώρο Χριστουγέννων προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη!


«Λάθος» το δώρο Χριστουγέννων προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη! Από nikos

Την άποψη ότι το επίδομα (δώρο) Χριστουγέννων αποτελεί «λάθος» που δεν θα πρέπει να παρέχεται στους εργαζόμενους εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κύπρο.
Στην προσπάθεια του να αποδείξει στο κεφάλαιο ότι είναι καλύτερος εφαρμοστής της αντιλαϊκής πολιτικής από τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «λάθος του παρελθόντος» το δικαίωμα τον εργαζομένων στο χριστουγεννιάτικο επίδομα!
 
«Δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. Οι νέοι Έλληνες δε θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε δε πως «αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών».
 
Ασφαλώς, ο πρόεδρος της ΝΔ ουδέποτε χαρακτήρισε «λάθος» τις εκατοντάδες φοροελαφρύνσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων, τις ρυθμίσεις για τις εργοδοτικές εισφορές και όλο το νομικό οπλοστάσιο που προστατεύει το κεφάλαιο και οδηγεί στη μιζέρια τους εργαζόμενους.
 
Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συναγωνίζονται στο ποιος είναι ικανότερος εφαρμοστής των αντιλαϊκών-αντεργατικών πολιτικών κατευθύνσεων του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ.
 
Το δώρο Χριστουγέννων – που πολλοί εργοδότες αποφεύγουν να καταβάλουν ή το καθυστερούν- αποτελεί κατάκτηση και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του απέναντι σε κάθε κυβέρνηση-υπηρέτη του κεφαλαίου, είτε αυτή είναι του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της Νέας Δημοκρατίας.
 

Λιμός της Ουκρανίας 1932-1933: Θέμα διαχρονικής μαύρης προπαγάνδας ενάντια στην ΕΣΣΔ και τον Στάλιν (ΜΕΡΟΣ Ι /VIII)




Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Είμαστε πενήντα ή εκατό χρόνια πίσω από τις προηγμένες χώρες. Πρέπει να διανύσουμε αυτή την απόσταση σε δέκα χρόνια. Ή θα το κάνουμε, ή αυτοί θα μας συντρίψουν…
– Ιωσήφ Στάλιν, 1931 [12]

Η σειρά των αναρτήσεων που βασίζονται σε ιστορικές αναδρομές και έρευνες στοιχείων, φιλοδοξούν να φωτίσουν με λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατούσε στην Σοβιετική Ένωση εκείνη την εποχή. Ιδιαίτερα στην οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, τα στοιχεία της φύσης και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, τον ρόλο των κουλάκων, τον ρόλο της μαύρης προπαγάνδας των φασιστών και της ηγεσίας των Ναζί καθώς και την μεγαλειώδη προσπάθεια της Σοβιετικής κυβέρνησης να σώσει την παραγωγή και τους ανθρώπους μέσα από την κολλεκτιβοποίηση και την εκβιομηχάνιση.

Στην περίοδο 1932-1933 ένας καταστροφικός λιμός παρουσιάστηκε σε όλη τη Σοβιετική Ένωση, αλλά ιδιαίτερα στις περιοχές του Καζακστάν, στην Ουκρανία, στην περιοχή του κάτω Βόλγα και στον Βόρειο Καύκασο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ


2η Διεθνής Αποστολή Αλληλεγγύης στο λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας (ΦΩΤΟ)



Οι αντιπροσωπείες της 2ης Διεθνούς Αποστολής Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα στο κέντρο του Καράκας 
Οι αντιπροσωπείες της 2ης Διεθνούς Αποστολής Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα στο κέντρο του Καράκας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Απρίλη, στο Καράκας της Βενεζουέλας, η 2η Διεθνής Αποστολή Αλληλεγγύης στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών(ΠΟΔΝ), με τη συμμετοχή 67 οργανώσεων και κινημάτων από 45 χώρες από όλες τις ηπείρους, μεταξύ αυτών και αντιπροσωπείας της ΚΝΕ, που εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Λεοντίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ.

Από την πλευρά της Βενεζουέλας τις εκδηλώσεις φιλοξένησαν η Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας (JCV) και η Επιτροπή για τη Διεθνή Αλληλεγγύη (COSI) με ένα πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων με φορείς και θεσμούς της χώρας. Στην κεντρική εκδήλωση μίλησαν οι πρόεδροι της ΠΟΔΝ και του ΠΣΕ, Ιάκωβος Τοφαρής και Σοκόρο Γκόμες, αντίστοιχα, και από τη Βενεζουέλα η ΓΓ της Κομμουνιστικής Νεολαίας, Ανόι Ρόσας, και ο πρόεδρος της COSI, Καρόλους Βίμερ.

ΦΟΒΑΜΑΙ !!!




 
Φοβάμαι
τους ανθρώπους που εφτά χρόνια
έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι
και μια ωραία πρωΐα – μεσούντος κάποιου Ιουλίου –
βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας
«Δώστε τη χούντα στο λαό».
 
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.
 
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που σου έκλειναν την πόρτα
μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια
και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο
να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.

Οι πρώτοι δολοφονημένοι της 21 Απριλίου 1967



Οι πρώτοι δολοφονημένοι της 21 Απριλίου 1967

δολοφονίες αμάχων πολιτών που διαπράχθηκαν τις πρώτες ημέρες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.


Τα θύματα σε καμία περίπτωση δε συνιστούσαν απειλή για τους δολοφόνους τους. Οι δολοφονημένοι ήταν άνθρωποι αδύναμοι από τη φύση τους ή από τη θέση τους να προβάλλουν οποιαδήποτε αντίσταση. Οι δολοφόνοι ήταν κατώτεροι υπαξιωματικοί, οι οποίοι δε δυσκολεύτηκαν καθόλου να μπουν στο πετσί του ρόλου του εξουσιαστή ανθρώπινων ζωών. Αυτό και μόνο μας προιδεάζει για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που μια δολοφονική – από ιδεολογία – οργάνωση όπως η Χρυσή Αυγή αναρριχηθεί στην εξουσία. 

ΑΠΡΙΛΙΑΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ


Με όπλο τον αντικομμουνισμό για την εδραίωση της αστικής εξουσίας
 
 
Άρματα μάχης στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας
Άρματα μάχης στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας
Το γεγονός: Στις 21 Απρίλη του 1967, με βάση το σχέδιο «Προμηθεύς», πραγματοποιείται στρατιωτικό πραξικόπημα υπό τους Γ. Παπαδόπουλο, Στ. Παττακό και Ν. Μακαρέζο. Ο στρατός καταλαμβάνει μια σειρά καίρια σημεία της πρωτεύουσας (κυβερνητικά κτίρια, ΟΤΕ, ΕΙΡ κ.ά.), βασικά άρθρα του Συντάγματος αναστέλλονται και η χώρα κηρύσσεται σε «κατάσταση πολιορκίας».
 Καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας διενεργήθηκαν χιλιάδες συλλήψεις μελών και στελεχών του ΚΚΕ, της ΕΔΑ, της ΔΝΛ και του συνδικαλιστικού κινήματος, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μαζικά στον ιππόδρομο του Φαλήρου, καθώς και στα γήπεδα του Απόλλωνα, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Συνελήφθησαν, επίσης, ορισμένα ηγετικά στελέχη των αστικών πολιτικών κομμάτων.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε προκήρυξή του προς τον ελληνικό λαό, που μεταδόθηκε την ίδια μέρα από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Αλήθειας», κατήγγειλε τους πραξικοπηματίες, καλώντας λαό και στρατό σε αντίσταση: «Τα στρατευμένα παιδιά του λαού και οι πατριώτες αξιωματικοί καλούνται ν' αρνηθούν να γίνουν ανδράποδα της χούντας και δήμιοι των γονιών, των αδελφών και των παιδιών τους. Κάθε πόλη και χωριό, κάθε εργοστάσιο και γραφείο πρέπει να γίνει μετερίζι δημοκρατικής αντίστασης». Ταυτόχρονα, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατήγγειλε την εμπλοκή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στο πραξικόπημα, προειδοποιώντας για την «άμεση σοβαρότατη απειλή» που διαμορφωνόταν για την Κύπρο.

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Οι ομοιότητές τους λόγος ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού!


Με τη σκανδαλολογία, και μάλιστα με την απευθείας εμπλοκή μεγαλοεπιχειρηματιών, εμπλουτίζεται η κάλπικη δικομματική αντιπαράθεση τα τελευταία 24ωρα, λίγες βδομάδες πριν από τις εκλογές. Οι φαρμακερές ατάκες, οι σπόντες, οι καταγγελίες, οι ανταλλαγές κατηγοριών για το ποιος από τους δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, έχει τις πιο προνομιακές σχέσεις με εφοπλιστές και βιομηχάνους παραμένουν στην ημερήσια διάταξη, από τη μία, για να θυμίζουν το σφιχταγκάλιασμά τους με τους μεγιστάνες του πλούτου και, από την άλλη, για να αποκαλύπτουν την μπόχα που αναδίνει το σύστημα που όλοι μαζί υπηρετούν. Μια αντιπαράθεση σάπια όσο και η πολιτική τους, μακριά από τις πραγματικές αγωνίες και τα βάσανα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Και όλα αυτά σε μια προσπάθεια να «συγκροτηθεί η πολιτική σύγκρουση», όπως λέει η κυβέρνηση, μεταξύ αριστεράς και δεξιάς, ομολογώντας ακόμα και με τους όρους που χρησιμοποιεί ότι πρόκειται για μια πόλωση τεχνητή, με στόχο να κρύψει τη στρατηγική σύμπλευσή τους.
 Για κάθε επεισόδιο που προσπαθούν να αξιοποιήσουν ώστε να εντείνουν την πόλωση γύρω από τα κάλπικα διλήμματα και να καλλιεργήσουν στο λαό τη δηλητηριώδη λογική του «μικρότερου κακού» υπάρχουν ένα σωρό στοιχεία που δίνουν απάντηση, φωτίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

Μια σύγκλιση που μπορεί και πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές, λόγος αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ από νέα τμήματα εργαζομένων και νεολαίας.