Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Γιγαντοπανό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών όπου στεγάζεται το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, ανάρτησαν νωρίτερα σήμερα εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ, απαιτώντας ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ, αποκλειστικά δημόσιοι φορείς, στην υπηρεσία του λαού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Είστε απλά ΑΘΛΙΟΙ και ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ



Είστε απλά ΑΘΛΙΟΙ και ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ



Πλειστηριασμός Πρώτης κατοικίας (παρακαλώ κοινοποιήστε το) -
Προς κυβερνώντες (και για να τελειώνουμε με τα άθλια ψέματά τους):
Άκουγα το πρωί στον Real τον Αλεξιάδη του ΣΥΡΙΖΑ να λέει "φέρτε μου έναν" που να απειλείται η πρώτη κατοικία του...

Λοιπόν: 

Η Ζανα Μπεμπονη είναι συνταξιούχος. Ζει σε 43 τετραγωνικά, σε υπόγειο διαμέρισμα στην Αθήνα. Η εφορία της έστειλε ειδοποιητήριο κατάσχεσης και πλειστηριασμού της μοναδικής αυτής κατοικίας της για χρέος 15.000 ευρώ από τα οποία οι 5.000 είναι τόκοι. Προηγουμένως φρόντισαν να της κατάσχουν και το τελευταίο ευρώ της σύνταξής της από τον κατά τα άλλα "ακατάσχετο" λογαριασμό της. 

Επομένως: Η' η κυρία Μπεμπόνη (με την άδειά της δημοσιοποιούμε την περίπτωσή της) είναι "μεγαλοοφειλέτης", "στρατηγικός κακοπληρωτής με βιλάρες", είναι κάτοχος off shore και paradise papers ή εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είστε άθλιοι. 

Τόσο άθλιοι όσο και οι παπαριές σας περί "προστασίας της λαϊκής κατοικίας". 

Κατά τα λοιπά να θυμάστε: Η αλητεία, η ατιμία, το έγκλημα των πλειστηριασμών για να (ξανα)μοιράσετε λεφτά στους τραπεζίτες φίλους σας και στα κοράκια, δεν θα περάσει.


Μπογιόπουλος Νίκος 




Μνήμες από τα Δεκεμβριανά του 1944



Στις 12 Οχτώβρη 1944 η αδούλωτη Αθήνα και μαζί της όλη η Ελλάδα υποδεχόταν θριαμβευτικά τα νικηφόρα τμήματα του ΕΛΑΣ. Ο αδάμαστος ελληνικός λαός, σύσσωμος, γιόρταζε χαρούμενα, ειρηνικά και περήφανα την πολυπόθητη λευτεριά του, έτοιμος να αρχίσει την οικοδόμηση της λευτερωμένης Ελλάδας, στήνοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς της αυτοδιοίκησης και της λαϊκής δικαιοσύνης. Τούτη την ώρα του πανηγυρισμού της νίκης ήρθαν και πάτησαν τα ιερά χώματα της πατρίδας μας οι πρώτοι Βρετανοί στρατιώτες, κουβαλώντας τα σατανικά σχέδια για την ένοπλη επέμβαση, που θα υποχρέωνε τον ελληνικό λαό να βροντοφωνάξει και πάλι:

«Στ' άρματα, στ' άρματα, εμπρός στον αγώνα για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά».

Κοράκια πάνω από τη λαϊκή κατοικία


Πηγή: Eurokinissi

Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πείσει ότι οι συμβατικοί και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν κατ' αποκλειστικότητα «βιλάρες», «πισινάτα» σπίτια, «ανάκτορα», «μέγαρα» και «οικοπεδάρες» των πλουσίων είναι πρόκληση. Οχι μόνο επειδή λέει ψέματα, αλλά πολύ περισσότερο επειδή προσπαθεί να παρουσιάσει τους πλειστηριασμούς σαν ένα μέτρο ...υπέρ του λαού!

Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί για μια κυβέρνηση που παρουσιάζει την ολοκλήρωση μιας ακόμα αντιλαϊκής «αξιολόγησης» σαν «βάλσαμο» για το λαό και τη βαθύτερη εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς σαν «εγγύηση» για την ασφάλεια και την ευημερία των λαϊκών στρωμάτων.