Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

             Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

            www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

                                  


                                 

                                                             Δεκέμβρης 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Ο προϋπολογισμός για το 2024, που έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, μας αφορά όλους, γιατί πετσοκόβει για ακόμα μια χρονιά το εισόδημά μας.

Οι συνταξιούχοι,  μαζί με τους εργατοϋπάλληλους και τις άλλες λαϊκές-κοινωνικές ομάδες, με το άδικο φορολογικό σύστημα και την αναλογία των έμμεσων και άμεσων  φόρων (60%-40%), θα πληρώσουμε το 95% των φόρων , ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι, παρά την τεράστια κερδοφορία τους, μόνο το 5%.

Μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο αύξησαν τα κέρδη τους  κατά 302% σε έναν χρόνο. Επίσης οι τράπεζες κέρδισαν δισεκατομμύρια ευρώ μόνο από την αύξηση των επιτοκίων.

Η φοροληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, προβλέπονται 6.2 δις ευρώ περισσότεροι φόροι το 2024, και θα μεγαλώσουν οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη, όπως η υγεία και το φάρμακο, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για την επιβίωσή μας.

Η ακρίβεια ακουμπά πλέον όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια, (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα πανάκριβα ενοίκια, τις δόσεις των δανείων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ Τα ίδια και τα ίδια αποσπασματικά μέτρα για τη λεγόμενη οπαδική βία


Πηγή: Eurokinissi
 
 
Τα ίδια και τα ίδια αποσπασματικά μέτρα, τα οποία κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί έχοντας αποδείξει ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δράση εγκληματικών ομάδων που δρουν υπό την προστασία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που ελέγχουν τον αθλητισμό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της λεγόμενης οπαδικής βίας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι όλοι οι αγώνες της Super League 1 θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις 12 Φλεβάρη. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της Super League 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.

Κάτι σάπιο...

 
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας!... είναι το πικρό συμπέρασμα στον Αμλετ του Σαίξπηρ κι από τότε η φράση για τη σαπίλα, την αιματοβαμμένη μάλιστα στα λαγούμια της εξουσίας, ταιριάζει και κολλάει αβίαστα σε πλείστες όσες εκφάνσεις του καπιταλιστικού συστήματος και της ανελέητης υποκρισίας που συνοδεύει τη βαρβαρότητά του. Ετσι φτάσαμε, την ώρα που συνεχίζεται ο κακοήθης πόλεμος στην απ' το 1947 συνεχώς αναφλέξιμη Μέση Ανατολή, και τη γενοκτονία στη Γάζα, στην ντροπή του άρθρου 99 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Και ντροπή είναι όχι η επίκληση από τον γενικό γραμματέα σ' αυτό, που τυπικά εξαναγκάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας σε συζήτηση περί επικείμενης ανθρωπιστικής καταστροφής, αλλά η αντίδραση του Ισραήλ. Εντεκα φορές όλες κι όλες έχει ενεργοποιηθεί το άρθρο 99, ένα από τα ελάχιστα ισχυρά διπλωματικά όπλα του γγ του ΟΗΕ. Συνεχείς βομβαρδισμοί, απουσία καταφυγίου, ανυπαρξία των στοιχειωδέστερων αγαθών για την επιβίωση των Παλαιστινίων στη Γάζα είναι το σκεπτικό, κι έρχεται ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ και λέει πως η θητεία του κ. Γκουτέρες αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη, και πως το αίτημά του είναι υποστηρικτικό των «τρομοκρατών» της Χαμάς. Κι όλα αυτά πάνω στα πτώματα πάνω από 16.000 ανθρώπων, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες και παιδιά.