Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Οι θιασώτες της απελευθέρωσης της Ενέργειας φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε ανακοίνωσή του για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες παραμένουν για 24ωρα χωρίς ρεύμα δεν οφείλεται σε ''ατυχήματα'', απότοκα του ''ακραίου καιρού'' ή της έλλειψης συντονισμού.

Η τραγική υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι εργολαβίες ως κεντρικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των βλαβών, οι περικοπές στη συντήρηση, που οδηγούν σε εκρήξεις στα σημεία διανομής είναι συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού, για τα οποία οι θιασώτες της απελευθέρωσης της Ενέργειας της ΕΕ φέρουν ακέραια την ευθύνη, αφού την υλοποίησαν βήμα - βήμα όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, ενώ συνυπεύθυνες για τις τεράστιες ελλείψεις είναι και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

«Λιβανίζουν» το Φάρμακο - εμπόρευμα...

 


Στυλοβάτες της κερδοφορίας των πολυεθνικών του Φαρμάκου, που παράγουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, δεν είναι μόνο τα κράτη και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, που χρηματοδοτούν αφειδώς την έρευνα και προαγοράζουν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεων, αλλά και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, ο οποίος ανεβαίνει σε άλλη «πίστα» όταν μιλάμε γα τη Διεθνή Συνδικαλιστική Οργάνωση IndustriALL, μέλος της ITUC (International Trade Union Confederation). Την ώρα μάλιστα που αποκαλύπτονται σε όλη τους την έκταση οι συνέπειες από την παραγωγή και διανομή του Φαρμάκου - εμπορεύματος με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία των πολυεθνικών, η συγκεκριμένη συνδικαλιστική οργάνωση αναλαμβάνει και ρόλο πλυντηρίου των φαρμακοβιομηχανιών, εκθειάζοντας (!) τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα λοιπόν με την IndustriALL, «οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», όπως χαρακτηρίζει τη χρηματοδότηση από τα κρατικά ταμεία - από την τσέπη δηλαδή του λαού - της έρευνας για τα εμβόλια, που καταλήγει να γίνεται κερδοφόρα πατέντα για τις φαρμακοβιομηχανίες, είναι «το καλύτερο δείγμα διεθνισμού»!

«Τραγούδια που δεν θα άκουγες ποτέ...» (VIDEO)

 

Ξεχωριστό και ηχηρό μήνυμα στέλνει η μεγάλη και πετυχημένη συναυλία ενάντια στον «τρομονόμο» στην Τέχνη
 
 

«Τραγούδια που δεν θα άκουγες ποτέ...», αν περάσει ο «τρομονόμος» κι επιβληθεί η λογοκρισία στην Τέχνη... «Tραγούδια που δεν θα άκουγες ποτέ...», αν ήταν στο χέρι της αστικής τάξης, τραγούδια που τα συστατικά τους στοχεύουν στη λαϊκή αφύπνιση, που έχουν στραμμένο το βλέμμα στην κοινωνία χωρίς να φορούν παραμορφωτικά γυαλιά... 

Δυνατά τραγούδια, σε μια δυνατή συναυλία της ΚΝΕ που έστειλε ηχηρό μήνυμα. Συμμετείχαν δεκάδες καλλιτέχνες, απ' όλα τα είδη της μουσικής, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους και δήλωσαν με τον δικό τους τρόπο την έντονη αντίδρασή τους στην ενσωμάτωση της αντιδραστικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική νομοθεσία.

Πώς να ξεχωρίζουμε τους «κάλους» και τους «κακούς» εργοδότες

 


 

ΕΙΤΕ «ΚΑΛΟΙ», ΕΙΤΕ «ΚΑΚΟΙ»

ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1: Ο ιδιοκτήτης των JUMBO, Α. Βακάκης πριν λίγους μήνες πρότεινε την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 ώρες την ημέρα. To πρόσχημα οι οικονομικές… δυσχέρειες του ομίλου του, ο οποίος, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια σπάει το ένα ρεκόρ κερδοφορίας μετά το άλλο, αλλά και μέσα στην πανδημία κατάφερε να κρατήσει μεγάλο κομμάτι του τζίρου της, αυτή τη φορά χωρίς να πληρώνει το μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζόμενών του. Το 2019 ανακοίνωσε τη λειτουργία δύο καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν με τον κατώτατο μισθό, και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Γ. Γκιόκας: Τι είναι οι καναλάρχες και χρειάζονται στήριξη; Αναξιοπαθούντες που πεινάνε; – Ζούμε έναν μιντιακό αυταρχισμό!

 


Εμείς θεωρούμε ότι ένα καλλιτεχνικό έργο πρέπει να καλλιεργεί την οργή, ακόμα και το μίσος αν θέλετε, ενάντια στον φασισμό, την εκμετάλλευση, την προσφυγιά, τους πολέμους και όλους αυτούς που δημιουργούν τέτοια φαινόμενα. Θα πρέπει να διεγείρει την οργή απέναντι στα φαινόμενα αδικίας και το σημερινό σύστημα.

Στη σημερινή συζήτηση για τον καλλιτεχνικό-διαδικτυακό τρομονόμο του Λιβάνιου, πήρε τον λόγο από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας. Αλλά το πρώτο μέρος της συζήτησης ήταν αφιερωμένο στις καιρικές συνθήκες και τις ευθύνες της κυβέρνησης που βαφτίζει κάθε φαινόμενο ακραίο -ακόμα και μια χιονόπτωση μες στον χειμώνα. Όπως ακριβώς και στην πανδημία άφησε τον λαό χωρίς μέτρα προστασίας και υποδομές, ενώ το μοναδικό κυβερνητικό σχέδιο -απολύτως συνεπές με τη βασική λογική της- ήταν το “μένουμε σπίτι”. Τραγικό αποτέλεσμα της λογικής “κόστους-οφέλους” ήταν να κλείσουν εθνικές οδοί, κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα, να κόβεται το ρεύμα, να μένουν απροστάτευτοι μια σειρά εργαζόμενοι -κυρίως διανομείς. Ακόμα και το κλείσιμο της εθνικής οδού δεν έγινε για την προστασία των οδηγών, αλλά των εταιριών, που περιμένουν το επόμενο δωράκι-αποζημίωση από την κυβέρνηση.

Το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το "μένουμε σπίτι".


«Μπλακ άουτ» στη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών
 

Eurokinissi

Νεκρός άνθρωπος, αβοήθητος και αποκλεισμένος, με αναπνευστικά προβλήματα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στο έλεος των εργοδοτών, εκτεθειμένοι σε επικίνδυνες συνθήκες ψύχους και απειλές για απόλυση αν δεν πάνε στη δουλειά τους. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση, νερό και τηλέφωνο. 250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μόνο στην Αττική. Δρόμοι αποκλεισμένοι και ακινητοποιημένα μέσα μαζικής μεταφοράς. Καμία δυνατότητα πρόσβασης στα κέντρα εμβολιασμού και αναβολή όλων των προγραμματισμένων ραντεβού. Κι όλα αυτά ενώ το κύμα κακοκαιρίας ήταν γνωστό με κάθε λεπτομέρεια εδώ και μέρες. Και η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι απολύτως έτοιμος! Αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν ότι το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το «Μένουμε σπίτι» και με κακοκαιρία. Είκοσι εκατοστά χιόνι ήταν αρκετά να κόψουν τη χώρα στα δύο. Να εγκλωβίσουν ανθρώπους με τραγική κατάληξη.