Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ Ανάγκη και δικαίωμα του λαού ο μαζικός εμβολιασμός

 

  Πηγή: Associated Press

 

Αναδημοσιεύεται άρθρο του Γιώργου Σιδέρη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, από την ιστοσελίδα topontiki.gr.

Το άρθρο έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι τα εμβόλια, ως κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης, έχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων.

Αποτελούν το σημαντικότερο όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Με την ταυτόχρονη αξιοποίηση των -επιστημονικά ενδεικνυόμενων- νέων φαρμάκων και σε συνδυασμό με όλα τα άλλα μέτρα πρόληψης και ένα πλήρως αναπτυγμένο, στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας σε όλα τα επίπεδα (ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Υγεία,) ικανού να αντιμετωπίζει τόσο τις "τρέχουσες", όσο και τις έκτακτες λαϊκές υγειονομικές ανάγκες, σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ψήφισμα αλληλεγγύης για την Κούβα


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com



 

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ», εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και το λαό της Κούβας, και καταδικάζει την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας στο Μαϊάμι και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα, που προσπαθούν να μεθοδεύσουν αντιδραστικές εξελίξεις, έως και ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα.

 Οι χώρες που επέβαλαν και συνεχίζουν, επί 6 δεκαετίες,  το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον της Κούβας, που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας της απαγορεύουν την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης, έρχονται σήμερα και μιλούν για "ανθρωπιστική κρίση" στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για τη "Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα" των Κουβανών.

Όμως η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός της Κούβας, είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο, από τον πρόεδρο Τράμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ.  

Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Κινητοποιήσεις την Τρίτη 20 Ιούλη: Στην Αθήνα στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Υγείας και στη Θεσσαλονίκη στις 8 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

 

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων διεκδικούν Σωματεία και Συνδικάτα, οργανώνοντας κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, σωματεία της Αττικής καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 20 Ιούλη, στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο επίσης την Τρίτη 20 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με την πρωτοβουλία τους αναδεικνύουν διεκδικήσεις για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς κ.ά., μπροστά στη νέα έκρηξη της πανδημίας. Παράλληλα, στο φόντο των χιλιάδων νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και για την υπονόμευση του αναγκαίου και γρήγορου εμβολιασμού.

Το κάλεσμα στην κινητοποίηση της Τρίτης στην Αθήνα συνυπογράφουν το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

Μέτρα εδώ και τώρα!

 

 

Οι κινητοποιήσεις στις οποίες καλούν εργατικά σωματεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τρίτη 20 Ιούλη, για άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από την εξάπλωση της πανδημίας, το πλαίσιο πάλης και η πολεμική που κάνουν στην κυβέρνηση, στοχεύουν στην καρδιά της πολιτικής της.

Γιατί, μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να συσκοτίσει τις «αιτίες» του νέου κύματος της πανδημίας αξιοποιώντας βολικούς «αντιεμβολιαστές» και «αρνητές», εστιάζοντας για άλλη μια φορά στην ατομική ευθύνη, όμως τα εργατικά σωματεία δείχνουν τη «μεγάλη εικόνα»: Τα αθωράκιστα νοσοκομεία, τους χώρους δουλειάς που αποτελούν με ευθύνη κράτους - εργοδοσίας εστίες υπερμετάδοσης.

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει πως έχει εξαντλήσει όλα τα μέτρα και ότι το μόνο που έχει απομείνει είναι οι εμβολιασμοί, όμως δεν μπορεί να κρυφτεί ότι είναι δική της η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί για παράδειγμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εκεί δηλαδή που καθημερινά παστώνονται σαν τις σαρδέλες χιλιάδες εργαζόμενοι, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι, την ίδια στιγμή που επαγγελματίες της εστίασης καλούνται να διαλέξουν αν θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή όχι.