Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Η κλιματική αλλαγή και το ζαβό το ριζικό μας



Όσο επίμονα κι αν καλλιεργούν τη μοιρολατρεία, δεν πρόκειται να το ρίξουμε απλά στις λιτανείες και τις προσευχές. Δε θα δεχτούμε ποτέ να είμαστε παράπλευρη απώλεια της κατ’ επιλογήν ολιγωρίας του αστικού κράτους.

Η χθεσινή τραγωδία στη Χαλκιδική, με τον απολογισμό των θυμάτων να έχει φτάσει τους επτά την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν ήταν δυστυχώς δυνατόν να διαφύγει της ανόητης δικομματικής αντιπαράθεσης, ιδίως του επικοινωνιακού στρατού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στα ΜΚΔ, αλλά και των επίσημων κομμάτων. Άλλοι έβγαλαν απλά την ατόφια σκατοψυχιά τους, στη λογική – ή μάλλον το τέλος αυτής – “Καλά να πάθετε, αφού θέλατε Κούλη”, περιλαμβάνοντας προφανώς και τους άτυχους τουρίστες, άλλοι εμφανίστηκαν “δικαιωμένοι” για τη Μάντρα και το Μάτι, προοικονομώντας την επίσημη γραμμή από Κουμουνδούρου, άλλοι ζήτησαν παραίτηση Τζιτζικώστα με τους γαλάζιους αντιπάλους τους να κουνούν το δάχτυλο “δε δικαιούστε δια να ομιλείτε μετά τα περσινά”. Όλοι όμως δείχνουν να ομονοούν ότι κατά βάση φταίει η κλιματική αλλαγή και τι να κάνουμε βρε παιδιά, έτσι θα είναι από εδώ και πέρα. 
Προσπαθούν δηλαδή να μας συμφιλιώσουν με την ιδέα ότι σε κάθε φωτιά, πλημμύρα ή ανεμοθύελλα, να μη μας κάνει εντύπωση αν αραιώνουμε λιγότερο ή περισσότερο.

Ξεκίνησε να «χτίζει» πάνω στις αντιλαϊκές «παρακαταθήκες» του ΣΥΡΙΖΑ


Copyright 2016 The Associated
Την αίσθηση του «κατεπείγοντος» για το κλείσιμο των αντιλαϊκών «εκκρεμοτήτων», με βάση - όπως χαρακτηριστικά καταγράφεται στα επίσημα κείμενα - τα «συμπεφωνημένα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης» ΣΥΡΙΖΑ, εξέπεμψε ο Κυρ. Μητσοτάκης χτες στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προαναγγέλλοντας ένα «νέο μοντέλο διακυβέρνησης» για την ταχύτερη υλοποίηση της ίδιας πολιτικής, που τσακίζει το λαό για την ικανοποίηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
 Το βασικό τρίπτυχο που παρουσιάστηκε ξανά χτες από τον πρωθυπουργό αφορά την «ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις» και ακόμα περισσότερα προνόμια και διευκολύνσεις στο κεφάλαιο, την «ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα», και βέβαια την παραπέρα εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, για την αναβάθμιση της αστικής τάξης, την «ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει», τονίζοντας επ' αυτού - μην τυχόν και γίνει κάποια παρερμηνεία - πως «επικοινώνησα και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ (...) για να επαναβεβαιώσω τη στρατηγική σημασία της σχέσης Ελλάδος - ΗΠΑ». 

Ένα βολικό παραμύθι



Όσο για την παραίτησή μου…έχετε απόλυτο δίκιο.

Γεννήθηκα σε μία οικογένεια διακεκριμένων προδοτών της πατρίδας μας μια και ανήκαν στις τάξεις των λεγόμενων συμμοριτών κι εχθρών της χώρας. Ανατράφηκα με την φαρμακερή ιδεολογία του κομμουνισμού. Στη μετέπειτα ζωή μου εκμεταλλεύτηκα όλα τα προνόμια που μου παρείχε αυτή η τοποθέτηση και με την πάροδο του χρόνου κατέκτησα τον περιβόητο τίτλο celebrity που με κατέστησε άξια  ακόμα και να πολιτευτώ. Και βέβαια πού θα πολιτευόμουν; Θέλει και ρώτημα;

Με το κόμμα που είναι υπεύθυνο για όλα και κυρίως που ξαναβγήκε η δεξιά μετά από μια τόσο αριστερή κυβέρνηση. Με το κόμμα που τα μέλη και οι οπαδοί του ψηφίζουν τυφλά μόνο celebrities χωρίς πολιτική σκέψη και ταξική συνείδηση. Επίσης πρέπει με την ευκαιρία να πω τι ρόλο έπαιξε και η ομορφιά μου! Όσο για την παραίτησή μου…έχετε απόλυτο δίκιο. Ήρθε τη νύχτα ένα απόσπασμα οπλισμένο… Και πέρασαν αυτοί καλά…

http://www.katiousa.gr

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες από την καταιγίδα περιοχές (AUDIO)





Περιοδεία στις πληγείσες από την καταιγίδα περιοχές της Χαλκιδικής, πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 11 Ιούλη κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γιάννη Δελή, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του Κόμματος και τον Βασίλη Ρέβα, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε το Δημαρχείο των Μουδανιών όπου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο και το υπουργικό κλιμάκιο για την κατάσταση που επικρατεί. Αμέσως μετά ξεκίνησε η περιοδεία, με τα στελέχη του Κόμματος να βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και στο πλευρό των πληγέντων, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Επισημαίνεται ότι κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζαχαριάδη, στέλεχος του Κόμματος, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες από την καταιγίδα περιοχές της Χαλκιδικής.

Με τα μούτρα


Ενα πρώτο δείγμα γραφής για την «εποικοδομητική αντιπολίτευση» που σκοπεύει να ασκήσει έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ανακοινώσεις του για τις πρώτες αποφάσεις και κινήσεις της κυβέρνησης. Τα στελέχη του κατηγόρησαν τη ΝΔ ότι θέτει υπό τον απόλυτο έλεγχό της την ΕΡΤ, μεταφέροντας τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, κατά τον ίδιο τρόπο που η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για χειραγώγηση της δημόσιας τηλεόρασης, κηρύσσοντας μάλιστα εμπάργκο για την παρουσία των στελεχών της στα κρατικά κανάλια. Μια δεύτερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε το διορισμό ενός πρώην δικαστικού στη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, κατά τον ίδιο τρόπο που η ΝΔ είχε ανέβει στα κάγκελα για το διορισμό της Θάνου ως «άμισθης συμβούλου» στο πρωθυπουργικό γραφείο. Αλλά αυτό που πραγματικά μας ξεπέρασε ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ ότι στη σύσκεψη με θέμα τις αποφάσεις του τελευταίου Γιούρογκρουπ, δεν ζητήθηκε ενημέρωση από τον Χουλιαράκη που το παρακολούθησε ως απερχόμενος αναπληρωτής Οικονομικών! Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορούν τη ΝΔ ότι δεν κατάλαβε καλά τις οδηγίες του Γιούρογκρουπ για αντιλαϊκή κλιμάκωση και χρειάζονταν τον Χουλιαράκη να τους τα εξηγήσει! Πράγματι, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχτηκε με τα μούτρα στην «εποικοδομητική αντιπολίτευση»...

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ το πρωί στις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής


Φωτό από το site:thestival.gr 
Φωτό από το site:thestival.gr

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζαχαριάδη, στέλεχος του Κόμματος, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες από την καταιγίδα περιοχές της Χαλκιδικής.

Περίπου στις 9.30 π.μ. της Πέμπτης 11 Ιούλη κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γιάννη Δελή, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του Κόμματος και τον Βασίλη Ρέβα, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα μεταβούν στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τις καταστροφές, εκφράζοντας την αμέριστη συμπάθεια, συμπαράσταση και στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών και των πληγέντων, διεκδικώντας παράλληλα άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών, καθώς και των αναγκαίων υποδομών.

Η περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο των Μουδανιών προκειμένου να υπάρξει από την πλευρά των αρμοδίων φορέων μια πρώτη ενημέρωση για την κατάσταση που έχει προκύψει.

902gr

Στο ίδιο γήπεδο...



Αν κάτι επιβεβαίωσαν οι προχτεσινές τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων, αλλά και οι πρώτες μετεκλογικές μέρες, είναι ότι η αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται «στο ίδιο γήπεδο». Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι υπηρετούν το ίδιο σχέδιο, που περιλαμβάνει, από τη μια, το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και, από την άλλη, τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας για λογαριασμό της αστικής τάξης. Ας το δούμε αυτό με δυο παραδείγματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης από τις πρώτες ώρες που ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ.

* * *
 
Πρώτα απ' όλα είναι η ΔΕΗ, για την οποία ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε ότι «πάμε γερά» για την αντιμετώπιση των «δυσκολιών» της επιχείρησης, πάντα στην κατεύθυνση της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας που φορτώνει όλο και περισσότερα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά.

Παρακαταθήκες


  Πηγή: Eurokinissi

Η εικόνα της «συναίνεσης», που «έβγαλε μάτι» το μεσημέρι της Τρίτης σε όλα τα υπουργεία κατά τις τελετές παράδοσης - παραλαβής ανάμεσα σε πρώην και νυν υπουργούς, είναι αποκαλυπτική.

Εκείνοι που μέχρι χτες υποτίθεται πως «σκοτώνονταν», αφού τάχα τους χώριζε «χάος», την άλλη στιγμή αντάλλασσαν αβρότητες για το «σημαντικό έργο» που παραλαμβάνουν και παραδίδουν, για την ανάγκη «εθνικής» συνεννόησης στα «μεγάλα και κρίσιμα» που «δεν προσφέρονται για κομματικές αντιπαραθέσεις». Η «διακομματική συναίνεση» με βάση τα ζητούμενα του κεφαλαίου σε όλο της το μεγαλείο!

Η φράση που ακούστηκε περισσότερο από τους υπουργούς της ΝΔ, ότι «δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε, αλλά για να χτίσουμε πάνω στα θετικά» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δίνει το στίγμα: Το «κοντέρ» όχι μόνο δεν μηδενίζει για τα λαϊκά στρώματα με την κυβερνητική εναλλαγή, αλλά η κάθε επόμενη κυβέρνηση έρχεται να «χτίσει» πάνω στο αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης, να σηκώσει ακόμα ψηλότερα το αντιλαϊκό οικοδόμημα, με βάση το ίδιο «αρχιτεκτονικό» σχέδιο, των επιχειρηματικών ομίλων και της αστικής τάξης.