Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Έμπνευση για την πάλη των καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 63 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

 

Σε μήνυμά του προς το ΚΚ Κούβας για τα 63 χρόνια από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με την ευκαιρία της 63ης επετείου της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης, την 1η Γενάρη 1959, το ΚΚΕ απευθύνει θερμό συντροφικό χαιρετισμό στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στον λαό της Κούβας.

Η Κουβανική Επανάσταση, η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο, αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα, ενέπνευσε την πάλη των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων σε όλο τον κόσμο, απέδειξε πως οι λαοί με την πάλη τους έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το 2021 με λίγα λόγια…

 

Το 2021 με λίγα λόγια

Το 2021 με λίγα λόγια…

Τον Γενάρη θυμώναμε με τον Τσιτσιπά και τους βλαχοσελέμπριτις που κάνανε ρεβεγιόν στο Ντουμπάι.

Λίγο μετά προσπαθούσαμε να βρούμε με ποια λογική αποφασίστηκε ότι θα κλεινόμαστε στα σπίτια μας από τις 9 και από τις 6 το απόγευμα για να διαβάζουμε ειδήσεις ότι κι άλλο ανθυποστέλεχος της ΝΔ παρέκαμψε τη σειρά και εμβολιάστηκε εκτός λίστας.

Τα παιδιά πάνε σε σχολεία με ανοιχτά παράθυρα και ισχυρή σύσταση να πάρουν κουβερτάκι για να ζεσταθούν.

Τον Φλεβάρη βλέπαμε ένα ολόκληρο μιντιακό και παραπολιτικό σύστημα να προσπαθεί να ξεπλύνει τον παιδοβιαστή Λιγνάδη την ώρα που οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η μία την άλλη και οι μπάτσοι έδερναν.

Χιονίζει και στην Εκάλη νιώθουν εξόριστοι στην τοποθεσία Σιβηρία.

Τον Μάρτιο οι μπάτσοι συνέχισαν να δέρνουν και μετά από το περιστατικό ξυλοδαρμού ενός ανθρώπου στη Νέα Σμύρνη διοργανώθηκε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών που έληξε με οργισμένο διάγγελμα του Κούλη και χιλιάδες θυμωμένες φατσούλες στο facebook.

Κρατήσαμε τη σημαία ψηλά και συνεχίζουμε

 

 

Του Κύριλλου Παπασταύρου*

Η διάλυση της ΕΣΣΔ, τον Δεκέμβρη του 1991, αποτέλεσε την τελική πράξη στη διαδικασία της αντεπανάστασης, που είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Αποδείχτηκε ότι η πολιτική της “Περεστρόικα” δεν ήταν πολιτική “ανασυγκρότησης του σοσιαλισμού”, αλλά πολιτική ανατροπής του και μάλιστα “από τα μέσα” και “από τα πάνω”, δηλαδή με ευθύνη του ίδιου του ΚΚΣΕ και του σοβιετικού κράτους. Βεβαίως, οι δυνάμεις (κοινωνικές και πολιτικές) που εξέφραζε η “Περεστρόικα”, δεν ισχυροποιήθηκαν μέσα σε μια μέρα, αλλά ως αποτέλεσμα μακροχρόνιων θεωρητικών και πολιτικών παρεκκλίσεων, λανθασμένων επιλογών στην οικονομία και στο κράτος, με αποτέλεσμα να μην λύνονται παλιά και νέα προβλήματα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση, στην ενίσχυση στοιχείων της παλιάς κοινωνίας, που συνέχιζαν να υπάρχουν.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


Το εργατικό κίνημα να βάλει πιο έντονα τη σφραγίδα του με μαζικούς και δυναμικούς αγώνες

 
Να γίνει ουσία και πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό»

 

 

Σε μήνυμά του το ΠΑΜΕ για τη νέα χρονιά σημειώνει:

«Μπροστά στη νέα χρονιά που έρχεται, το ΠΑΜΕ θέλει να εκφράσει σε όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους, τις πιο θερμές του ευχές για υγεία και δύναμη!

Να συμβάλουμε όλοι ακόμα πιο αποφασιστικά για μια νέα χρονιά που το εργατικό κίνημα θα βάλει πιο έντονα τη σφραγίδα του με μαζικούς και δυναμικούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της υγείας και της ζωής μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Να γίνει ουσία και πράξη το σύνθημά μας: "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό"!

Αυτό το σύνθημα κυριάρχησε σε όλους τους ελπιδοφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες που αναπτύχθηκαν μέσα στη χρονιά που πέρασε και στους οποίους το ΠΑΜΕ έδωσε το μαχητικό "παρών". Αγώνες που οργανώθηκαν κόντρα σε "θεούς και δαίμονες", δίνοντας το μήνυμα ότι η εργατική τάξη και ο λαός δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω μπροστά στην ένταση της εκμετάλλευσης, στη φτώχεια και την ανασφάλεια για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Με μαζική οργάνωση στα Συνδικάτα και στόχο τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν θα αντιμετωπίσουμε τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, τα καλέσματα να μείνουμε ήσυχοι και σιωπηλοί "μέχρι να περάσει η μπόρα", στη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής που κυριαρχεί στο συνδικαλιστικό κίνημα με τη ΓΣΕΕ στην προμετωπίδα.

Καλή χρονιά !