Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Μαζική, δυναμική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ - ΒΝΤΕΟ)



Με μουσική  και τραγούδια από την μικρή μπάντα των συνταξιούχων, ξεκίνησε η σημερινή μαζική και δυναμική συγκέντρωση των συνταξιουχικών οργανώσεων  όλων των ταμείων Μακεδονίας,  Θράκης,  Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο Παντελής Τάτσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν και εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων στο πλαίσιο της ΣΕΑ.
 
Στη συνέχεια με μαζική - μαχητική πορεία, διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου ανανέωσαν το ραντεβού τους στις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, από κοινού με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.








Άνθρωποι και μισάνθρωποι στο Μενίδι…






Άνθρωποι και μισάνθρωποι στο Μενίδι…




Μενίδι. Ένα παιδί έχασε τη ζωή του από «αδέσποτη» σφαίρα. Δεν υπάρχει κάτι πιο τραγικό από την απώλεια ενός παιδιού. Κανείς δεν μπορεί να γίνεται «ειδικός» στον αβάσταχτο πόνο που προκαλεί ο χαμός ενός παιδιού. Κανείς. Κι όμως, βρέθηκαν κάτι τέτοιοι «ειδικοί» (μόνο για «καθαρούς Έλληνες») που επιδιώκουν το απάνθρωπο: Να εκμεταλλευτούν την απώλεια ενός παιδιού, για να σκορπίσουν μισανθρωπία.

Στις συγκεντρώσεις των κατοίκων του Μενιδίου, επικρατεί η δίκαιη οργή για την απώλεια του μικρού Μάριου, για τις αβίωτες συνθήκες στην περιοχή, για την ανασφάλεια της καθημερινότητας ακόμα και λίγα μέτρα έξω από τα σπίτια τους.
Μενίδι. Μια περιοχή που τη θυμούνται οι αρμόδιοι μόνο όταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας τραγικά ή ακραία γεγονότα. 

Μενίδι. Τη δίκαιη οργή και τα υπαρκτά και τεράστια προβλήματα προσπαθούν να τα μολύνουν με το φασισμό τους εκείνοι οι «ειδικοί», στους οποίους αναφερθήκαμε νωρίτερα. Κάτι «περίεργες» ομάδες που έστρεψαν τα βλέμματα σε όλους τους τσιγγάνους της περιοχής, που επιτέθηκαν, έκαψαν και κατέστρεψαν σπίτια τσιγγάνων.

"Οι Έλληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ"


Από την παρουσίαση του βιβλίου του Αναστάση Γκίκα :
"Οι Έλληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ"  !
 Ωραιόκαστρο, Κυριακή 11 Ιουνίου
 
 

Για τους πολλούς...


Οσο περισσότερα μέτρα ψηφίζει η κυβέρνηση, τόσο περισσότερο φαίνεται πως εμπνέεται στην προσπάθειά της να ξεγελάσει και να εγκλωβίσει το λαό σε στάση αναμονής ή και μαχητικής υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής της. Ετσι, ενόψει Γιούρογκρουπ κι ενώ ψηφίστηκαν τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης», η κυβέρνηση ισχυρίζεται τώρα (σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο) ότι «έχει να συγκρουστεί από τη μια με όλο το συστημικό καθεστώς της μεταπολίτευσης και από την άλλη με το πανίσχυρο νεοφιλελεύθερο λόμπι μέσα στην ΕΕ», ότι «οι αποφάσεις που καλείται να πάρει, αναδεικνύουν και φωτίζουν συνεχώς νέες πτυχές πολιτικού προβληματισμού, αφού στην ουσία χαρτογραφείς έναν καινούργιο κόσμο», ότι ανοίγει «καινούργιους δρόμους και πολιτικές για την κοινωνία, για τους πολλούς» και ότι στόχος της είναι να υπάρξει «απαλλαγή από την επιτροπεία» και «αντιστροφή της κρίσης», ώστε «να γυρίσει σελίδα η χώρα».