Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ - ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ !!! [ video ]

 

 
Τα 1.259 νέα κρούσματα, με διασπορά σε όλη τη χώρα και τη βόρεια Ελλάδα στο ''κόκκινο'' φέρνουν προ των πυλών νέα μέτρα για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με τις δύο βδομάδες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας,
 
 
ο οποίος στο δίλημμα κάλυψη της κυβέρνησης ή υπηρέτηση της επιστημονικής αλήθειας και της έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών ο Σ. Τσιοδρας επέλεξε σήμερα το πρώτο. Κρίμα. Για τον Γκ. Μαγιορκίνη που κάθε φορά έβλεπε....''σταθεροποίηση'' στα 200, 300, 400 κρούσματα το δίλημμα προφανώς δεν υπήρξε καν... Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέταξε στα σκουπίδια τις οικονομικές και ψυχολογικές θυσίες των ανθρώπων αυτής της χώρας και τόσους μήνες μετά, το σύστημα υγείας δεν είναι ούτε στο ελάχιστο, ικανότερο να διαχειριστεί μεγαλύτερη πίεση.

Πριν είναι αργά

 Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


 

Μέρα με τη μέρα μετράμε νέα ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού και μερίδιο αυτού του αυξανόμενου αριθμού είναι και τα κρούσματα στα σχολεία, όπου η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα, ρίχνοντας για άλλη μια φορά το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη. Τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τους αρμόδιους φορείς για τη διάδοση του κορονοϊού στα σχολεία είναι αμφισβητήσιμα, εφόσον δεν γίνεται ουσιαστική ιχνηλάτηση.

Τα σχολεία παραμένουν ουσιαστικά αθωράκιστα κι αυτό αναδεικνύεται ακόμα πιο ανάγλυφα τώρα που τα κρούσματα αυξάνονται στην Εκπαίδευση, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει για το αντίθετο. Τα ίδια ισχυρίζεται άλλωστε και για τους χώρους δουλειάς, ή τα Μέσα Μεταφοράς, που μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης, λόγω της έλλειψης μέτρων ουσιαστικής προστασίας, με ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους.

Οι συντάξεις «ξύνουν τον πάτο»...

 



Τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ηλιος» για τις συντάξεις του Οκτώβρη, που δημοσιεύτηκαν προχτές, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη σημαντική υποχώρηση των νέων συντάξεων, σε σύγκριση με αυτές των «παλιών» συνταξιούχων, που είχαν ούτως ή άλλως περικοπεί πάνω από 10 φορές την περίοδο των τριών μνημονίων. Η τωρινή μείωση είναι αποτέλεσμα του νέου υπολογισμού των συντάξεων, που επέβαλε ο νόμος 4387/2016, ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νέες κύριες συντάξεις που εκδόθηκαν αυτόν το μήνα, είναι μικρότερες κατά 16,43% σε σχέση με τη μέση κύρια σύνταξη όλων των υπόλοιπων συνταξιούχων. Συγκεκριμένα, το μέσο ποσό των 10.845 κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ και Δημοσίου, που εκδόθηκαν τον Οκτώβρη, είναι μόλις 607,5 ευρώ μεικτά, ενώ η μέση κύρια σύνταξη όλων των υπόλοιπων συνταξιούχων ανέρχεται στα 727 ευρώ μεικτά. Δηλαδή η κύρια σύνταξη των νέων συνταξιούχων υπολείπεται των «παλιών» κατά 120 ευρώ! Ανάλογη είναι η εικόνα και για τις επικουρικές συντάξεις.