Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ! Με αθλιότητες απάντησε ο υπουργός Υγείας στην κραυγή αγωνίας των υγειονομικών της Θεσσαλονίκης!

 

 

Προκλητικός και προσβλητικός εμφανίσθηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας απέναντι στους υγειονομικούς και στο λαό που καθημερινά ζει τις επιπτώσεις από τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία.

Αυτή τη φορά από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε για να στήσει φιέστες στα υποστελεχωμένα και διαλυμένα από την υποχρηματοδότηση Νοσοκομεία της πόλης, χαρακτήρισε «Συμμορία της Μιζέριας» που θέλει να απαξιώσει το ΕΣΥ όσους αντιδρούν σε αυτή την αθλιότητα. Ντράπηκε και η ντροπή από το θράσος του Αδ. Γεωργιάδη και των ομοίων του απέναντι στους υγειονομικούς που μόνο χάρη στην αυτοθυσία τους κρατάνε όρθια τα Νοσοκομεία, αλλά και στο λαό που ζει έναν Γολγοθά κάθε φορά που θα αρρωστήσει. 

Μάλιστα, στο «Παπανικολάου» κούνησε με θράσος το δάχτυλο στον πρόεδρο της ΕΝΙΘ, Χρ. Καραχρήστο, γιατρό του νοσοκομείου, όταν προσπάθησε να του περιγράψει τις μεγάλες ελλείψεις και τις εξοντωτικές συνθήκες στις οποίες δουλεύουν. «Βαρέθηκα την γκρίνια σας», του είπε και συνόδευσε την επίθεση με αντικομμουνισμό.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ερώτηση για τις ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεων στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία

 

 

Πλήρη χρήση των «δυτικών» όπλων κατά της Ρωσίας και την άρση όλων των σχετικών περιορισμών, ζήτησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, στις 29/8, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε Ερώτησή της προς τον ίδιο. Προηγουμένως είχε χαιρετίσει την εισβολή του ουκρανικού στρατού στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, καλώντας τα κράτη – μέλη της ΕΕ να επισπεύσουν την παράδοση στην Ουκρανία συστημάτων αεράμυνας «Patriot».

Με αφορμή την κατάθεση της Ερώτησης, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ υπογραμμίζει: 

«Το καθεστώς Ζελένσκι αξιώνει προκλητικά όχι μόνο να δοθεί στην Ουκρανία άδεια για χτυπήματα με ευρωατλαντικά όπλα βαθιά μέσα στη Ρωσία, αλλά και τη χρήση δυνατοτήτων αεράμυνας σε κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως η Πολωνία και η Ρουμανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, για να αναχαιτίζονται ρωσικοί πύραυλοι και drones πάνω από την Ουκρανία.

Η Ολλανδία δεν επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση και την εμβέλεια των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που παραδίδει στο Κίεβο, ενώ ο Μακρόν, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει στρατιωτικές βάσεις στη Ρωσία με γαλλικά όπλα.  Εξάλλου, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία έχουν δώσει άδεια για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος μόνο στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας, στην περιοχή του Χαρκόβου. Κι’ όλα αυτά ενώ δυνάμεις του φασιστικού-ναζιστικού Τάγματος Αζόφ του στρατού του Ουκρανικού καθεστώτος, με τη στήριξη ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων περιοδεύουν στα κράτη-μέλη της ΕΕ για στρατολόγηση μισθοφόρων. 

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Πρόκληση για το λαό μας ο ορισμός από την κυβέρνηση της ΟΔ Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ

 

Εδώ και τώρα διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων

 

 

Πρόκληση για το λαό μας, χαρακτηρίζει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τον ορισμό από την κυβέρνηση, της ΟΔ Γερμανίας, ως τιμώμενης χώρας στη φετινή ΔΕΘ, και απαιτεί για μία ακόμη φορά τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση, φέτος, ανακοίνωσε ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), την ΟΔ Γερμανίας. Κι αυτό όταν 83 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή της χώρας μας από τους Γερμανούς ναζί και 80 χρόνια από την απελευθέρωσή της από το λαό με επικεφαλής το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΛΑΝ-ΕΠΟΝ και τις άλλες ΕΑΜικές αντιστασιακές οργανώσεις και αιμοδότη, καθοδηγητή, ψυχή και νου το ΚΚΕ, η ΟΔΓ αρνείται  να πληρώσει στην Ελλάδα τις Επανορθώσεις-Πολεμικές αποζημιώσεις που έχουν αναγνωριστεί στις διεθνείς διασκέψεις (Παρίσι-Λονδίνο κ.ά.).

Βεβαίως η έκφραση άρνησης εδράζεται στο γεγονός ότι όλες ανεξαίρετα οι αστικές κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), ουσιαστικά αρνούνται επίσης τη διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, δεν απαίτησαν ποτέ μέχρι σήμερα στην πράξη και με αποφασιστικότητα, και με όλες τις αναγκαίες συγκεκριμένες πρακτικές ενέργειες το Γερμανικό χρέος, παρά την όποια φειδωλή και με ψελλίσματα απολογία τους ότι δεν εγκαταλείπουν το αίτημα. Επομένως όλες μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις φέρουν ακέραιες τις τεράστιες ιστορικές και πολιτικές ευθύνες και είναι υπόλογες στο λαό μας που δεν πρέπει αυτό να το ξεχνά.

Το πόρισμα για τον «πύργο της Κολάσεως»

 

Ο Πύργος Γκρένφελ φλέγεται, σε φωτογραφία στις 04:43 BST, 14 Ιουνίου 2017. Πηγή wikipedia.org


Οταν ακούς μια είδηση για 72 νεκρούς, ο νους σου πάει αυθόρμητα σε κάποιο πολεμικό γεγονός, ή σε μια τεράστια φυσική καταστροφή. Γιατί, πώς να πιστέψεις ότι μια πυρκαγιά σε μια πολυκατοικία του δυτικού Λονδίνου, εν έτει 2017, μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο τόσων ανθρώπων!

Κι όμως, το πόρισμα των αρμόδιων αρχών για τη δολοφονική φωτιά που ξέσπασε στις 14 Ιούνη εκείνης της χρονιάς στον γνωστό πλέον πύργο Γκρένφελ, επιβεβαιώνει μια σειρά από εγκληματικές «παραλείψεις» και συνειδητές «παρατυπίες», με την εμπλοκή του κράτους, της κυβέρνησης, της Τοπικής Διοίκησης, πολυεθνικών, μεγαλοεργολάβων, κατασκευαστικών ομίλων, ακόμα και ιδιωτικών εταιρειών πιστοποίησης, που έχουν όλοι έναν κοινό παρονομαστή: Το κέρδος.

Κι αν κάτι συγκλονίζει περισσότερο απ' όλα, είναι η δήλωση ενός εκ των επικεφαλής της έρευνας, που είπε κυνικά: «Η απλή αλήθεια είναι ότι οι θάνατοι που συνέβησαν ήταν όλοι αποτρέψιμοι, και όσοι ζούσαν στον πύργο Γκρένφελ προδόθηκαν επί πολλά χρόνια και με διάφορους τρόπους από τους υπεύθυνους για τη διασφάλιση της ασφάλειας του κτιρίου και των ενοίκων του».

ΔΕΘ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Όλοι το Σάββατο στο συλλαλητήριο - Να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και τα κόμματα που τους υπηρετούν


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ απηύθυνε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το πλαίσιο πάλης των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο για να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Γιατί η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση, στην ανατροπή της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, στην προοπτική ο ίδιος ο εργαζόμενος να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.

Ο Γ. Πέρρος κάλεσε τα Συνδικάτα σε ξεσηκωμό, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει και νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων που θα το παρουσιάσει στη ΔΕΘ. Είναι πακέτο μέτρων που είναι για το συμφέρον των επιχειρηματικών συμφερόντων και στα μνημόνια διαρκείας που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ φόρτωσαν στους εργαζόμενους. Τα μέτρα όσον αφορά τους εργαζόμενους έχουν μια στόχευση, διεύρυνση της φθηνής εργασίας και της εντατικοποίησης της εκμετάλλευσης».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του ωραρίου και των μισθών σημειώνοντας ότι θα παρθεί εκ νέου πρωτοβουλία για τη συσπείρωση Συνδικάτων με την πρόταση νόμου για τις ΣΣΕ, όπως είχαν πάρει το 2016 και τότε την είχαν υπογράψει 513 συνδικαλιστικές οργανώσεις. Υπογράμμισε ότι στην πρώτη γραμμή σε όλους τους χώρους δουλειάς πρέπει να είναι η πάλη για να μην εφαρμόζονται οι αντεργατικές διατάξεις των Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη οργάνωσης της πάλης από κοινού με μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος και των φοιτητών, για τα οξυμένα μέτωπα πάλης που αφορούν στο σύνολο των εργατικών - λαϊκών αναγκών, όπως για την Παιδεία και την Υγεία, την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Προτεραιότητες


Πηγή: Eurokinissi

 

Όσες προκλητικές φιέστες - σαν αυτή της Δευτέρας - κι αν στήσουν η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η πραγματικότητα δεν κρύβεται: Το ίδιο κράτος που έναν χρόνο πριν έπνιξε τον λαό της περιοχής προετοιμάζει τώρα τα επόμενα εγκλήματα σε βάρος του.

Έναν χρόνο μετά, η έλλειψη ακόμα και των πιο στοιχειωδών αντιπλημμυρικών έργων είναι εκκωφαντική. Πόσο μάλλον ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας μεγάλης καταστροφής, που επανέρχεται με την πρώτη μπόρα.

Έναν χρόνο μετά, τα παραμύθια για «ολόπλευρη στήριξη» των πληγέντων έχουν μεταφραστεί σε αποζημιώσεις - ψίχουλα, που κι αυτές δεν έχουν δοθεί σε όλους και για όλα. Σπίτια που το κράτος «έβαψε» πράσινα, για να μειώσει το κόστος της αποζημίωσης και της αποκατάστασης των πληγέντων, παραμένουν ακατοίκητα και επικίνδυνα.

Υποδομές και οδικά δίκτυα είναι διαλυμένα, με βαριές συνέπειες που είναι ακόμα εδώ, όπως δείχνουν και τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.