Γράφει ο Γιώργος Μουσγάς //

Ο αλήστου μνήμης υπουργός Απασχόλησης της ΝΔ, που δεν επέτρεπε …«την πάλιν των τάξεων» (!) το 1976 όρισε απαρτία για απόφαση απεργίας το ¼ και όχι το ½ -όπως όρισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των τακτοποιημένων μελών των σωματείων με τον εφαρμοστικό νόμο 4512/2018. Πρόκειται για το «Νόμο Αχτσιόγλου-Βρούτση», όπως ονομάστηκε!

Την 1η Ιουλίου 2019 παρουσιάστηκε σε ημερίδα ο απολογισμός του Σχεδίου Δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την αποτελεσματικότητα των εργαλείων Ανάλυσης Κινδύνου (Risk Analysis) ως προς την καταπολέμηση της «μαύρης» και της υποδηλωμένης εργασίας.

Το συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης υλοποιήθηκε πιλοτικά από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2019 και ο απολογισμός, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρεται και στους «επικίνδυνους» εργοδότες σημειώνοντας: «Μέσω του εκσυγχρονισμού τους, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (πρέπει να) είναι ένα βήμα μπροστά από τους παραβάτες, εν προκειμένω τους εργοδότες που καταπατούν την εργατική νομοθεσία “κλέβοντας” χρήματα και εισφορές από τους εργαζόμενους τους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και στη συνέχεια συνεννοούνται μεταξύ τους προκειμένου να αποφεύγουν τις κυρώσεις!». (πηγή)