Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Μερκελεύοντας την παιδεία: Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο του ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO - 32 ΦΩΤΟ)





ΑΘΗΝΑ
Άγρια καταστολή της μαζικής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση
Παρασκευή 11/01/2019 - 15:50 - Ενημέρωση: Παρασκευή 11/01/2019 - 18:57
Με άγρια καταστολή απάντησε η κυβέρνηση στις σημερινές μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων - διορισμών, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και, όπως καταγγέλλουν, αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών μέσα από τα κριτήρια που θεσπίζονται ενάντια στο νέο σύστημα προσλήψεων.

Συριζο – ελληνικό λεξικό – Volume I


Σύντομο λεξικό συριζαϊκής διαλέκτου στη νέα ελληνική.


Λέει ο «άλλος», ο Συριζαίος (αληθινή ανάρτηση) για την κυβέρνησή τους και τον Τσίπρα (ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ – τα μικρά δικά μου) :

«ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ». Δηλαδή ; Κατάργησε τους μνημονιακούς νόμους; Μήπως άφησε κανέναν νόμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανεφάρμοστο; Μήπως έδωσε πίσω σε εργαζόμενους και συνταξιούχους τα κλεμένα των μισθών, των δώρων, των αποθεματικών των ταμείων, κλπ; Σταμάτησαν μήπως να ‘ρχονται οι επόπτες κάθε τόσο για έλεγχο στα υπουργεία;

«ΠΡΟΩΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ». Εκείνος την προωθεί ή το ΝΑΤΟ ; Εκείνος πλήρωσε τους βουλευτές στα Σκόπια για να γίνουν 80; Λύση είναι αυτή ή «άντε να τελειώνουμε, γιατί βιάζεται το ΝΑΤΟ να σφίξει τη βαλκανική θηλιά γύρω από τη Ρωσία»;

«ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ». Δηλαδή αυτό το πρώτο βήμα τι ακριβώς περιλαμβάνει για την εκκλησιαστική περιουσία, για τη φορολόγησή της, για την απαλλαγή του κράτους από τη μισθοδοσία των κληρικών; Τι περιλαμβάνει για τα θρησκευτικά στα σχολεία  Αν δεν το είχε κάνει, αυτό το … «ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ», πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα με την παντοδύναμη και πανταχού παρούσα εκκλησία; Αν δεν το είχε κάνει, πόσους περισσότερους προεκλογικούς σταυρούς θα φίλαγε ο Τσίπρας;

Αστυνομία των ΗΠΑ, 45 βιασμοί τον χρόνο ακόμη και σε παιδιά



 

Από Panos στο Ιάν 11, 2019 Διεθνή

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

«Πρέπει να δώσουμε την δύναμη και την εξουσία πίσω στην Αστυνομία. Πρέπει να αποκτήσουν τον έλεγχο της εγκληματικής βίας και δολοφονιών στην χώρα μας», έλεγε ο τότε υποψήφιος Πρόεδρος Τραμπ στην προεκλογική του ομιλία στο Σικάγο πριν 2 χρόνια.

Φαίνεται η, έτσι κι αλλιώς κατηγορούμενη για αυθαιρεσία, Αστυνομία των ΗΠΑ να πήρε το πράσινο φως να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την καταστολή και την βία. 

Μέσα σε αυτή την τεταμένη ατμόσφαιρα έρχονται τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Bowling Green State τον Οκτώβριο του 2018 να φωτίσουν μια άλλη σελίδα αστυνομικής εγκληματικής δραστηριότητας. 

Tην περίοδο 2005 έως 2013, αστυνομικοί καταδικάστηκαν για 405 περιπτώσεις βιασμών, 45 περίπου τον χρόνο. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι περιπτώσεις αναφορών ή καταγγελιών για βιασμό για λόγους που εξηγούν οι ερευνητές και δημοσιεύει το CNN

ΚΚΕ Καταδικάζει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά της συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών



Το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ  εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά της συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών: 

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτής της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Για το συμβάν διάβημα έκανε στην υπ. Προστασίας του Πολίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης».

Είμαστε όλοι εργάτες, πάνω σε σκαλωσιά



Είχα πάρει φόρα να γράψω για τον Μπακασέτα. Για πολλούς λόγους. Κυρίως όμως διότι αυτή είναι η δουλειά μου. Εχω την τύχη να γράφω για τον Μπακασέτα, τον Πόνσε, την ΑΕΚ και την μπάλα και δεν απαιτείται να ανέβω σε καμία σκαλωσιά, για το μεροκάματο. Αυτό σημαίνει πως συγκεντρώνω πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψω το βράδυ στο σπίτι μου και την οικογένειά μου. Ούτε κατά διάνοια δεν συγκεντρώνω περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψω με το μεροκάματο στο σπίτι μου.

Μπορεί η ΑΕΚ να μην πουλάει, μπορεί όσα γράφω για την ΑΕΚ να μην πουλάνε, μπορεί γενικώς το γράψιμο να μην πουλάει. Κανείς δεν ξέρει. Ο,τι πει η αγορά. Ο,τι ορίζει το κέρδος. Αυτό θα καθορίσει αν θα έχω το μεροκάματο. Αν θα μπορώ να ψωνίσω για να φάω επαρκώς ή να πληρώσω ό,τι απαιτείται για να ζω αξιοπρεπώς. Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να ανέβω με πάγο, πάνω σε σκαλωσιά. Ούτε τώρα, ούτε στα 60 μου. Μπορεί να χρειαστεί να ανέβω εργασιακό Γολγοθά. Είτε απλήρωτος, για πολλές, πολλές μέρες, είτε άνεργος από τη μια μέρα στην άλλη. Είπαμε όμως, ό,τι πει η αγορά.

Επαινοι για τα μνημόνια διαρκείας και το βρώμικο ρόλο στα Βαλκάνια


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΕΡΚΕΛ
 
«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση για τις βρώμικες δουλειές κεφαλαίου, ΕΕ και ΝΑΤΟ
 
 
INTIME NEWS
«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση για τα αντιλαϊκά της «κατορθώματα» και τους βρώμικους ρόλους που έχει αναλάβει, για την προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, έδωσε χτες η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.
 Στις κοινές δηλώσεις με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους χτες βράδυ, η Μέρκελ φρόντισε να καταστήσει σαφή τη σημασία που έχει για τη Γερμανία και την ΕΕ στο σύνολό της, ως προς την υλοποίηση των σχεδιασμών τους για την περιοχή των Βαλκανίων, η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη διευθέτηση του ονοματολογικού με την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι έτσι δίνεται η δυνατότητα στη γείτονα - την οποία μάλιστα αποκάλεσε «Βόρεια Μακεδονία» - να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στη δε ΕΕ να ολοκληρώσει τη στρατηγική της, ενώ συνεχάρη τον Αλ. Τσίπρα και για τη στήριξη στη λεγόμενη «διαδικασία του Βερολίνου», για τη μεγαλύτερη διείσδυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στα Δυτικά Βαλκάνια.

Με «μέντορα» το ΝΑΤΟ




Ταυτόχρονα με τις διεργασίες στα κοινοβούλια Σκοπίων και Αθήνας, για να προχωρήσει η ευρωατλαντικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών, το ΝΑΤΟ «τρέχει» διαδικασίες και σε στρατιωτικό επίπεδο, ώστε να προσαρμόσει στις στοχεύσεις του τα πρότυπα λειτουργίας και τα προτάγματα του στρατού της γείτονος, αναθέτοντάς του μάλιστα και φορτίο συγκεκριμένων αποστολών στον καταμερισμό ρόλων εντός του ευρωατλαντικού άξονα. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 10 - 14 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια το λεγόμενο «2ο εργαστήρι σχεδιασμού περιφερειακής συλλογικής εκπαίδευσης» (2nd Regional Collective Training Event Planning Workshop), σε υποστήριξη της «Περιφερειακής Ασκησης 2019» (Regional Exercise - REGEX 19). Οι REGEX προβάλλονται από το ΝΑΤΟ ως «ευκαιρίες» που δίνει στα κράτη - «εταίρους» του να «μάθουν» πώς να σχεδιάζουν μια στρατιωτική άσκηση από την αρχή μέχρι το τέλος, με στόχο να στοιχηθούν σε αυτά που ζητά το ΝΑΤΟ από τις Ενοπλες Δυνάμεις των κρατών - μελών και των «εταίρων» του.

Κοινή βάση...


  Πηγή: Eurokinissi

Οι προχτεσινοί ψευτοκαβγάδες στη Βουλή ανάμεσα στα αστικά κόμματα, σχετικά με τα λεγόμενα «αντισταθμιστικά» που δίνει το αμερικανικό στρατιωτικό μονοπώλιο της «Λόκχιντ Μάρτιν» για την αναβάθμιση των «F-16», δεν μπόρεσαν να κρύψουν την ταύτιση όλων στην ουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών συνολικά, όσο και αυτών που υπηρετεί η συγκεκριμένη τροπολογία.

Κάθε άλλο μάλιστα, αφού οι ομιλητές όλων των υπόλοιπων κομμάτων πλην ΚΚΕ πραγματικά έδωσαν τα ρέστα τους στις τοποθετήσεις τους για το ποιος είναι ΝΑΤΟικότερος των ΝΑΤΟικών, ποιος υπερασπίστηκε από κυβερνητικές θέσεις πιο σθεναρά τους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και την εμπλοκή σε αυτούς της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων κ.ο.κ.

Κι άλλο ξέπλυμα


Με τούτα και με κείνα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το απαραίτητο «ξέπλυμα» στην Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, με αφορμή την επίσκεψή της στην Αθήνα. Δείχνοντας τον ακροδεξιό «μπαμπούλα», η «Αυγή» ανακοίνωσε χτες ότι η Μέρκελ «φαντάζει αίφνης ...συμπαθητική». Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας στέκεται απέναντι στην «αντιευρωπαϊκή νέα Δεξιά» και επομένως «σύμμαχός» της σε αυτό είναι ο Αλ. Τσίπρας, αφού κι εκείνος δίνει «μάχη για τις ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης»! Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για την «αλληλεγγύη» και τις «αξίες» που μοιράζονται οι ηγέτες της ΕΕ, όπως η Αγκελα Μέρκελ και ο Αλ. Τσίπρας, που ματώνουν τους λαούς της Ευρώπης, με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια, με «αριστερές», νεοφιλελεύθερες ή ευρωσκεπτικιστικές - εθνικιστικές κυβερνήσεις. Οπως και για τις ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις στα Βαλκάνια, στις οποίες πρωτοστατεί η κυβέρνηση, εισπράττοντας τα εύσημα από τους «εταίρους» της. Να λοιπόν που στην ...«προοδευτική συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υπάρχει μια θέση και για τους Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας, εκτός από τους Σοσιαλδημοκράτες, που την έχουν ήδη καπαρώσει, αν και συγκυβερνούσαν επί χρόνια με την Μέρκελ. Βεβαίως, η κυβέρνηση έφτασε να χαρακτηρίζει «διαβολικά καλό» τον Ντ. Τραμπ, εξωραΐζοντας τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, στην Μέρκελ θα κόλλαγε;