Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ Χρυσά συμβόλαια ΗΠΑ για επέκταση στρατιωτικών υποδομών στην Ελλάδα

 

Από τα έγγραφα που έδωσαν οι Αμερικανοί στους εργολάβους
Από τα έγγραφα που έδωσαν οι Αμερικανοί στους εργολάβους
Σε μια «δεξαμενή» από 7 κατασκευαστικές εταιρείες (μία ελληνική, τρεις αμερικανικές και άλλες τρεις από ΗΑΕ, Ισπανία, Ιταλία) κατέληξαν αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, προκειμένου να προχωρήσουν και νέα έργα στη χώρα για αναβάθμιση των υποδομών που χρησιμοποιούν εδώ, ως συνέπεια και της νέας Συμφωνίας για τις Βάσεις, ειδικά πάνω στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, με την Ελλάδα αμερικανοΝΑΤΟικό προπύργιο και ό,τι αυτό συνεπάγεται στη στοχοποίησή της από άλλα κέντρα.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο «Ριζοσπάστης», οι Αμερικανοί προκρίνουν τις εξής κατασκευαστικές:

1. «Aktor S.A.» συμβόλαιο υπ' αριθμ. W912GB22D0015, έδρα Ελλάδα.

2. «Conti Federal Services», LLC (CFS) συμβόλαιο W912GB22D0016, ΗΠΑ.

3. «Chenega Worldwide Support», LLC (Chenega) συμβόλαιο W912GB22D0017, ΗΠΑ.

4. «Environmental Chemical Corporation» (ECC) συμβόλαιο W912GB22D0018, ΗΠΑ.

5. «Macro Vantage Levant DMCC» (MVL DMCC) συμβόλαιο W912GB22D0019, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

6. «Sociedad Espanola De Montajes Industriales, S.A.» (SEMI) συμβόλαιο W912GB22D0020, Ισπανία.

7. JV SKE Italy 2012 (SKE JV) συμβόλαιο W912GB22D0021, Ιταλία.

Πεθαίνω για σένα...

 


Στον σύγχρονο κόσμο, δυτικό και μη, η επικοινωνία κάθε λογής και πρόθεσης, η ανταλλαγή πληροφοριών και τέλος πάντων η ελεύθερη λεγόμενη αγορά άυλων και υλικών έργων ανθρώπων είναι σε συντριπτικό βαθμό εικονοποιημένη. Βοηθούσης και της τεχνολογίας η εικόνα λατρεύεται και εργαλειοποιείται ανά πάσα ώρα και στιγμή αυτή καθαυτή, ανεξαρτήτως περιεχομένου. Από την τέχνη ως την πολιτική. Η δύναμή της καταλυτική. Γιατί πηγάζει από την εγγενή εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να εκφράζει κι απαθανατίζει συνάμα, από τη μια τα θαύματα ή και τα τραύματα που αντικρίζουν τα μάτια του και από την άλλη το φως και το σκοτάδι της εσωτερικής του διαλεκτικής. Από τη εποχή των σπηλαίων έως σήμερα που έχει έως και βιομηχανοποιηθεί η αναπαραγωγή εικόνων και η ανάγκη και η ισχύς της εικόνας παραμένει ακατάλυτα επιδραστική, αφού είναι συνυφασμένη με το φως και τη ζωή. Ετσι ακόμη κι ο τυφλός ποιητής με τον λόγο του εικονογραφεί με το φως του νου... Η εικόνα είναι και σήμα και σημαινόμενο, όπως άλλωστε και ο ήχος. Και βεβαίως η σύνδεσή τους εξ ορισμού αυθαίρετη. Εξ ου και κατανοούμε πως σε μια εικόνα αντιστοιχούν μυριάδες λέξεις, αλλά σπανίως κατανοούμε ότι και μια λέξη με τη σειρά της γεννάει αμέτρητες εικόνες.

Κάτω τα χέρια από τον Σωτήρη Πουλικογιάννη! – Ως “εγκληματική ιδεοληψία” στοχοποιείται η προστασία των δικαιωμάτων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

 


 

Καλούμε τα συνδικάτα να καταγγείλουν τη στάση της ΔΑΚΕ που στοχοποιεί τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, θυμίζοντας τις μεθόδους των χρυσαυγιτών

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στοχοποίηση του Προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, από την παράταξη της ΔΑΚΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Η στοχοποίηση γίνεται μετά τη συζήτηση στην επιτροπή της βουλής και την παρέμβαση του προέδρου του συνδικάτου, Σ. Πουλικόγιαννη με την οποία αποκαλύφτηκε η συμπαιγνία Κυβέρνησης-ΟΝΕΧ- συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ. Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τους μισθούς, τα δεδουλευμένα, τις αποζημιώσεις, τις επαναπροσλήψεις, τις ασφαλιστικές εισφορές.

Στην ανακοινωσή του το ΠΑΜΕ, αναφέρει επίσης: