Τρίτη 7 Μαΐου 2024

ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ Μειώσεις πάνω από 15% έφερε η βάρβαρη κανονικότητα ΕΕ και κυβερνήσεων

 

Λαός ρημαγμένος, με μισθούς στον πάτο, για να είναι πιο ανταγωνιστικό, πιο κερδοφόρο το κεφάλαιο: Αυτή η πραγματικότητα, αυτή η βάρβαρη κανονικότητα που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, αποτυπώνεται ξανά στα στοιχεία για τους μισθούς, τόσο από τον ΕΦΚΑ όσο και από τη Eurostat. 

Αυτά τα στοιχεία για μια ακόμα φορά δίνουν την πραγματική εικόνα πίσω από τα παχιά λόγια για τις αυξήσεις - μούφα στον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με τον μνημονιακό νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου.

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι τόσο με τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με κριτήριο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας, όσο και με την επέλαση των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, που αποτελούν θεμελιακές ...αξίες της ΕΕ, επιτυγχάνεται η γενική συμπίεση των μισθών ώστε να κερδίζουν περισσότερα οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ΕΦΚΑ και τη Eurostat, ο μέσος μεικτός μισθός το 2023 είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά 15% συγκριτικά με 12 χρόνια πριν, το 2011. Μια μείωση που γίνεται βέβαια ακόμα μεγαλύτερη λόγω του πληθωρισμού.

Παράλληλα, η μερική απασχόληση αποτελεί τουλάχιστον το 25% της συνολικής απασχόλησης.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ηπιαν το αμίλητο νερό για το επικίνδυνο πολεμικό φορτίο των ΗΠΑ που φυλάσσεται μυστικά στη χώρα μας

 

Ο «Ριζοσπάστης» επαναφέρει τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα εδώ και έναν μήνα, προσθέτοντας νέα

 

Πού βρίσκονται αποθηκευμένα τα κοντέινερ των ΗΠΑ και τι περιέχουν;
Πού βρίσκονται αποθηκευμένα τα κοντέινερ των ΗΠΑ και τι περιέχουν;
Το αμίλητο νερό έχουν πιει η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» ότι δέχτηκαν να φιλοξενήσουν φορτίο με μεγάλης επικινδυνότητας πολεμικό υλικό των ΗΠΑ, το οποίο φυλάσσεται σε μυστική τοποθεσία, μέχρι να μεταφερθεί σε άγνωστο προορισμό για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού.

Με δημοσίευμα στις αρχές Απρίλη, ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε το αμερικανικό αίτημα να φιλοξενηθεί σε στρατιωτικές αποθήκες μια μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό αίτημα κατέθεσε η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα και έγινε δεκτό από την κυβέρνηση και την ηγεσία του στρατού.

Ως αποτέλεσμα, δεκάδες εμπορευματοκιβώτια με πυρομαχικά βρίσκονται σήμερα αποθηκευμένα σε άγνωστη στρατιωτική τοποθεσία, που όπως όλα δείχνουν διαμορφώθηκε κατάλληλα γι' αυτόν τον σκοπό.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική πρεσβεία ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να υποδεχτεί το φορτηγό πλοίο «Sagamore» και να «φιλοξενήσει» προσωρινά το φορτίο του. Είχε προηγηθεί η άρνηση άλλης ευρωπαϊκής χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ να το ξεφορτώσει, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, και να αποθηκεύσει αυτή το πολεμικό υλικό, επικαλούμενη διάφορα κωλύματα.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΡΑΦΑ Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

 

 

Σε ανακοίνωση για την ισραηλινή επίθεση στη Ράφα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα.

Πρόκειται για μια επίθεση προαποφασισμένη, όπως αποδεικνύει και η απόρριψη εκ μέρους του Ισραήλ της πρότασης Αιγύπτου και Κατάρ για εκεχειρία. Καταρρίπτονται έτσι και τα τελευταία προσχήματα των συμμάχων του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση, που στηρίζουν τη βαρβαρότητα εναντίον των Παλαιστινίων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου, με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και αλλού, που δυναμώνουν και ζητούν τον τερματισμό της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας, την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.