Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ετοιμη για μια ακόμα βρωμοδουλειά στην Ουκρανία

 

Με την αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων | Επικίνδυνη συγκέντρωση δυνάμεων και πρόβες πολέμου και στο Ιόνιο

 

Συνεχείς είναι οι συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αμερικανοΝΑΤΟικές σε μια περιοχή που έχει μπει για τα καλά στο «μάτι του κυκλώνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, το Ιόνιο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26/8, σε συνέχεια της συνεκπαίδευσης που έγινε στις 22/8 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για τις «διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», διεξήχθη συνεκπαίδευση μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας με το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman» στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου. Συμμετείχαν δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο F-18 από το αεροπλανοφόρο, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training - DACT).

Θυμίζουμε ένα στοιχείο ενδεικτικό των σεναρίων πολέμου στα οποία μετέχουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις: Μόλις τον περασμένο Ιούλη ο ρωσικός στόλος πραγματοποίησε «ελιγμό αποκλεισμού» του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην Αδριατική, με τη ΝΑΤΟική δύναμη SMG2 - με τη συμμετοχή και ελληνικών μαχητικών και φρεγατών - να αναλαμβάνει ρόλο συνοδείας του. Αλλη μια απόδειξη των κινδύνων ανάφλεξης που ενέχουν τέτοια σχέδια και ανταγωνισμοί.

Βεβαιότητες

 

Με μαθηματική βεβαιότητα - πιθανότητες 96% - οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οίκοι προβλέπουν το πέρασμα της Ευρωζώνης σε νέα οικονομική κρίση τους επόμενους μήνες. Παράλληλα το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων και επαναφοράς των δημοσιονομικών περιορισμών, προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός, προκαλεί αντιδράσεις από χώρες με μεγάλο κρατικό χρέος, όπως η Ιταλία. Οσο για την Ενέργεια, τα «μαχαίρια» ακονίζονται πάλι ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, με φόντο την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Ολα αυτά με την «πίτα» των 700 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης να βρίσκεται στο κέντρο του τραπεζιού κι από πάνω της να «πέφτουν κορμιά» για τη μοιρασιά της. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων, η μόνη «βεβαιότητα» για τους λαούς είναι ότι θα συνεχίσουν να ζουν ...στην αβεβαιότητα των αλλεπάλληλων αδιεξόδων και των καπιταλιστικών κρίσεων. Αλλά και ότι θα κληθούν για μια ακόμα φορά να «λουστούν» τους ανταγωνισμούς και τους όποιους «συμβιβασμούς» μεταξύ των ιμπεριαλιστών. Γι' αυτό δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα σενάρια όσων τους θέλουν θεατές στη γωνία, παρά μόνο από τον δικό τους αγώνα ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου, των συμμαχιών του, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του. Για να μην πληρώσουν ξανά την κρίση, τον πόλεμο και τους ενεργειακούς ανταγωνισμούς πρέπει να αναδειχθούν αυτοί σε πρωταγωνιστές των εξελίξεων, καίγοντας όλα τα αντιλαϊκά σενάρια.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «Μετρημένα μέτρα» βαφτίζει τα ψίχουλα για την ενεργειακή φτώχεια

 

Άφησε να εννοηθεί ότι Ρωσία και Τουρκία επιδιώκουν αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του «δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι η Μόσχα προκαλεί πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της, προσπαθώντας να παρουσιάσει την κυβέρνησή του ως παράγοντα σταθερότητας για τη χώρα.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ξεκάθαρα τις «εθνικές αναγκαιότητες» δηλαδή τους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης ως προτεραιότητα έναντι της στήριξης των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σήμερα στις 7 μ.μ. η συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

 

 

Κάλεσμα σε σωματεία, συνδικαλιστές, φορείς και σε όλο το λαό της Θεσσαλονίκης, σε συναυλία αλληλεγγύης προς τους απεργούς εργαζόμενους στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συναυλία θα διεξαχθεί μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, εκεί που οι εργαζόμενοι δίνουν εδώ και βδομάδες έναν δίκαιο αγώνα, για να ανακληθούν οι 15 απολύσεις των συναδέλφων τους, για να υπογράψουν ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, με κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Καμιά αναμονή!

 

 

Κάθε μέρα που περνάει, δικαιώνει ακόμα περισσότερο τις ζωτικές διεκδικήσεις εκατοντάδων συνδικάτων και φορέων του λαϊκού κινήματος, που με αφετηρία το μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη, ετοιμάζουν μπαράζ πρωτοβουλιών και μαζικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η πάλη για αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης του λαού από την ακρίβεια στα βασικά αγαθά και ιδιαίτερα στο ρεύμα και στα καύσιμα.

Με τον αγωνιστικό σχεδιασμό και τη δράση τους, τα συνδικάτα δίνουν απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων δυνάμεων του κεφαλαίου να συμβιβάσουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με τα «ψίχουλα» των «pass» και των voucher. Να βάλουν στον πάγο τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, στο όνομα της «έκτακτης κατάστασης», που επαναλαμβάνεται ως πρόσχημα, άλλοτε με την οικονομική κρίση, άλλοτε με την αναιμική ανάκαμψη, άλλοτε με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη νέα κρίση, αναπαράγοντας τα αδιέξοδα για τον λαό.