Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Έλεγχος και ένταξη σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο των ιδιωτικών κλινικών και γηροκομείων



Την ανάγκη κατεπειγόντων μέτρων για τον έλεγχο και την ένταξη σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο των ιδιωτικών κλινικών και των Ιδρυμάτων Πρόνοιας, των γηροκομείων και των οίκων ευγηρίας εν μέσω πανδημίας επισημαίνει σε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Τα απαράδεκτα κρούσματα στις ιδιωτικές κλινικές με την τραγική κατάληξη 4 νεφροπαθών και οι σοκαριστικές εικόνες από τους μαζικούς θανάτους στα γηροκομεία στην Ισπανία, στην Ιταλία, αλλά και τις ΗΠΑ, η τραγική ιστορική εμπειρία από ανάλογες καταστάσεις σε θεομηνίες και τραγικά ατυχήματα, αναδεικνύουν την ανάγκη να παρθούν κατεπείγοντα μέτρα και να εξασφαλιστεί συγκεκριμένο σχέδιο και πρωτόκολλο μέτρων ασφαλείας για την αποτροπή μίας τέτοιας επικίνδυνης εξέλιξης.

Στις 28 Απρίλη υψώνουμε και εμείς τη φωνή μας.






Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Τελευταία η Κυβέρνηση και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, άνοιξαν την συζήτηση για την επόμενη μέρα μετά την υγειονομική κρίση, επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι αυτή δεν θα είναι ίδια με τις μέρες πριν την πανδημία του κορονοϊού, για να εμπεδώσουμε και να αποδεχθούμε ότι τα «έκτακτα» μέτρα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, για την «στήριξη της οικονομίας» (βλέπε στήριξη των επιχειρηματιών), θα γίνουν  μόνιμα σε βάρος μας και σε βάρος όλων των εργαζομένων,

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΟΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ:

Τις αλήθειες των καπιταλιστών είπε ο Β. Σόιμπλε


  Πηγή: Eurokinissi

Τα μάτια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι τα μάτια του καπιταλισμού. Έτσι βλέπει την ανθρώπινη ζωή και έτσι την αντιμετωπίζει. Όχι σαν κάτι πάνω απ’ όλα διότι πάνω απ' όλα μπαίνουν οι κανόνες του καπιταλισμού και ο υπέρτατος είναι το κέρδος από την εκμετάλλευση της ανθρώπινης ύπαρξης. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει και εκεί τελειώνει το όριο προστασίας στον καπιταλισμό της ανθρώπινης ζωής, όχι μόνο από το θάνατο αλλά και από την καθημερινή φθορά της εκμετάλλευσης.

Ο καπιταλισμός προστατεύει την ανθρώπινη ζωή τόσο όσο είναι αναγκασμένος να το πράξει για να έχει εργατική δύναμη, τόσο όσο δεν απειλείται. Ως εκεί είναι τα όρια του...

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ


Για την επανατοποθέτηση του ανδριάντα του Μητροπολίτη Ιωακείμ




Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα της επανατοποθέτησης του ανδριάντα του Μητροπολίτη Ιωακείμ, το Παράρτημα Κοζάνης της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

«Πολύ συζήτηση γίνεται τις τελευταίες μέρες για την επανατοποθέτηση του ανδριάντα του Μητροπολίτη Ιωακείμ, πνευματικού ηγέτη του ΕΑΜ και μέλος της ΠΕΕΕΑ (της κυβέρνησης του βουνού, της ελεύθερης Ελλάδας), αφού λόγω της κατασκευής της νέας πλατείας της πόλης της Κοζάνης, βγήκε από αυτήν στην οποία βρισκόταν από το 1993.

Ως Παράρτημα Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, θέλουμε να τοποθετηθούμε για το θέμα αφορά την ιστορία του λαού και της πόλης μας και θεωρούμε χρέος μας να διδάσκεται η αληθινή ιστορία, τα ιδανικά και τα οράματα της Αντίστασης στις νέες γενιές, για να μαθαίνουν την ιστορία των πατεράδων και των παππούδων τους.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ανακοίνωση για την 79η επέτειο εισόδου των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αθήνα



Από την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα 
Από την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα

«Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς του πολέμου, τα θύματα των ολοκαυτωμάτων και των μπλόκων, όλους όσοι πάλεψαν στην κατοχή για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το φασιστικό ζυγό, για μια καινούρια Ελλάδα που θα ανήκει στο λαό της», σημειώνει η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, με αφορμή την 79η επέτειο από την είσοδο των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Εβδομήντα εννιά χρόνια πριν, στις 27 Απρίλη 1941, τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα έμπαιναν στην Αθήνα - προηγούμενα κατέλαβαν τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας- καθώς οι στρατηγοί του δικτατορικού καθεστώτος της κυβέρνησης Μεταξά υπέγραψαν την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους ναζί κι ενώ ακόμα ο Ελληνικός στρατός αμύνονταν σθεναρά τόσο στο μέτωπο της Ηπείρου όσο και στη Μακεδονία απέναντι στους ναζιστές εισβολείς.

Να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων στη Μέρα Δράση την Τρίτη 28 Απρίλη (VIDEO)





Η Μέρα Δράση την Τρίτη 28 Απρίλη, θα πρέπει να έχει επιτυχία, να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων, όπως και οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά που θα γίνουν με μέτρα προστασίας τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο κανάλι «Open». Για την Πρωτομαγιά ανέφερε ότι θα γίνουν συμβολικές διαμαρτυρίες στην Αθήνα και σε συνοικίες της πρωτεύουσας όπως επίσης και σε άλλες πόλεις.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ «APPLE» - «GOOGLE» ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19


Mαζική και μόνιμη παρακολούθηση για τα κράτη, ακόμη περισσότερα κέρδη για τα μονοπώλια
 
 
Το κεφάλαιο αντιμετωπίζει ως ευκαιρία κάθε καταστροφή που προκαλεί - όπως ο πόλεμος - ή για την οποία ευθύνεται - όπως η υγειονομική καταστροφή που επιφέρει ένας ιός σε συνθήκες ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Εμφανίζεται ως αρωγός και στυλοβάτης του νέου κόσμου που θα πρέπει να δημιουργηθεί πάνω στα ερείπια, ενώ το κίνητρο πίσω από τις κινήσεις του είναι πάντα το ποταπό κίνητρο του κέρδους, που συνθλίβει τη ζωή της πλειοψηφίας των ανθρώπων, φτάνοντας ακόμη και να αφαιρεί ζωές.
 
 Στις 10 Απρίλη, στη φάση της ραγδαίας παγκόσμιας εξάπλωσης του θανατικού από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, δύο μεγάλα αμερικανικά μονοπώλια, η «Apple» και η «Google», αποφάσισαν να συνεργαστούν με στόχο να διαμορφώσουν υποδομή για ιχνηλάτηση επαφών, στα λειτουργικά συστήματα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Συγκεκριμένα, θα δημιουργήσουν διεπαφές προγραμματισμού (APIs) και λογισμικό επιπέδου λειτουργικού συστήματος, που θα επιτρέπουν την παρακολούθηση ποιος ήρθε σε κοντινή επαφή με ποιον, ώστε αν κάποιος αποδειχθεί φορέας του ιού να ενημερωθούν το κράτος, ο ίδιος και όλοι εκείνοι με τους οποίους βρέθηκε κοντά. Ο σχετικός κώδικας θα ενσωματωθεί μόνιμα στα λειτουργικά συστήματα των κινητών τηλεφώνων και θα υπάρχει ως υποδομή για κάθε «νόμιμη» ή παράνομη (hacking) χρήση. Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί είναι η BLE (Bluetooth Low Energy), που διαθέτουν σχεδόν όλα τα σύγχρονα κινητά και δεν απενεργοποιείται όταν απενεργοποιεί κανείς το Bluetooth στο κινητό του.