Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Χρεοκοπία

 

Απεργίες και διαδηλώσεις με αίτημα να αυξηθούν οι μισθοί γίνονται αυτήν την περίοδο σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου ο λαός «μίλησε» πρόσφατα με την ψήφο του, αλλά αποκαλύφτηκε γρήγορα η χρεοκοπία της αναμονής για «καλύτερες μέρες» από τους εναλλασσόμενους κυβερνητικούς «σωτήρες». Εχουμε και λέμε: Στη Γαλλία είχαν βουλευτικές και προεδρικές εκλογές μέσα στο 2022. Ομως, από τα τέλη του περασμένου χρόνου, οι απεργίες είναι αμείωτες, παραλύοντας κρίσιμους κλάδους της παραγωγής. Στη Γερμανία έγιναν προεδρικές εκλογές τον Φλεβάρη του 2022. Πριν προλάβει όμως η νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση να κλείσει χρόνο, πραγματοποιούνται οι μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων ετών, όπως στα λιμάνια, ενώ προχτές παρέλυσε και το αεροδρόμιο του Βερολίνου. Στην Αγγλία πρωθυπουργοί και υπουργοί πάνε κι έρχονται. Οι εργαζόμενοι όμως σε μια σειρά από κλάδους «ξαφνιάζουν» κυβέρνηση και εργοδοσία με πρωτοφανείς απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως στα νοσοκομεία. Οσοι λοιπόν στη χώρα μας ποντάρουν στην «αναμονή» της κυβερνητικής εναλλαγής για να δουν άσπρη μέρα, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τους εργαζόμενους σε άλλες χώρες, που πήγαν στην κάλπη με προσδοκίες και «κάηκε η γούνα τους». Γι' αυτό κριτήριο ψήφου των εργαζομένων και του λαού δεν μπορεί να είναι άλλο από το ποιο κόμμα στέκεται μπροστάρης στους αγώνες απέναντι στην οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Και τέτοια δοκιμασμένη δύναμη είναι μόνο το ΚΚΕ!

 

Όχι άλλες αυταπάτες από τους επίδοξους σωτήρες. Η λύσεις στα προβλήματά μας δεν χωράνε στην πολιτική όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

  

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 


 

Θεσσαλονίκη25/01/2023

 

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Τις επόμενες μέρες, που είναι μέρες πληρωμών των συνταξιούχων, θα αποκαλυφθεί περίτρανα, ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, για διπλές, τριπλές και τετραπλές αυξήσεις στις συντάξεις μας, δεν ήταν παρά ένα από τα παραμύθια της «Χαλιμάς».

Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την ανάγκη μας για γενναία αύξηση των συντάξεων και με ψίχουλα προσπαθεί να διαγράψει από τη μνήμη μας, ότι   με τους νόμους 4051/2012 και 4093/2012, 4024/2011 3865/2011 4387/2016 και 4670/2020, όλες οι κυβερνήσεις, από το 2010 μέχρι σήμερα, μας έχουν οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια, μειώνοντας τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, καταργώντας τα πληρωμένα δώρα μας, το ΕΚΑΣ, τα κοινωνικά επιδόματα, που είχαμε κατακτημένα.

Ότι πήραν από όλους τους συνταξιούχους πάνω από 100 δις ευρώ, τα τελευταία 13 χρόνια και τώρα δίνουν ψίχουλα, από 1/1/2023, σχεδόν μόνο στους μισούς από αυτούς.

Κινέζοι...


 

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης. Τι είπε; Οτι κάποιος πολίτης που επρόκειτο να εμβολιαστεί και ενώ περίμενε SMS υπενθύμισης του εμβολίου, αντί να πάρει το κανονικό SMS δέχτηκε SMS με παραποιημένη από το «Predator» διεύθυνση που παραπέμπει στη διεύθυνση emvolio.gov.gr.

Και έθεσε το ερώτημα στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη;

«Πώς γνώριζαν οι χειριστές του "Predator" το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη;» Μάλιστα...

Ο κ. Πιερρακάκης στην απάντησή του, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει. «...είναι εκατοντάδες τρόποι που μπορεί κανείς να αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα. Ο πιο βασικός είναι υφαρπαγή άλλων στοιχείων του χρήστη, το να έχει πρόσβαση στο e-mail του ή σε άλλα στοιχεία του», απάντησε.

Λιάνα Κανέλλη: “Δεν μπορείτε να κατεβαίνετε στον Πύργο με τους φασίστες και να μιλάτε για εντιμότητες, διαφάνειες, φωταύγειες, διαύγειες…” (ΒΙΝΤΕΟ)

 


«Συζητήσεις και μεγάλες κουβέντες πώς θα βγάλουμε τους φασίστες από τη Βουλή…Τα έχετε όλα φανερά… και μούγγα στη στρούγκα όταν έρθει η ώρα της καρέκλας… και οι 4 μαζί… Κάθεστε στην ίδια καρέκλα με τους Χρυσαυγίτες…»

Την υποκρισία του αστικού πολιτικού συστήματος, που μιλά για «νομιμότητα» σχετικά με τις υποκλοπές, την ώρα που έχει τσακίσει τα δικαιώματα του λαού στην εργασία, την ασφάλιση, τους μισθούς, συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των σχεδιασμών, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Σημείωσε τη σύμπλευση των αστικών πολιτικών κομμάτων με την  ΕΕ των λόμπι και των ΜΚΟ, που παίρνουν κυβερνητικά κεφάλαια ή χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία και με τη μορφή ΣΔΙΤ, έχουν αναλάβει τη φροντίδα της υγείας, της παιδείας, των βιασμένων παιδιών, των κακοποιημένων γυναικών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δίκη συνδικαλιστών που όρθωσαν ανάστημα στο συνέδριο νοθείας του ΕΚ Κατερίνης


Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, αναμένεται να δικαστούν σήμερα 15 συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, επειδή όρθωσαν ανάστημα κόντρα στην προσπάθεια της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, το 2018, να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο νοθείας με αποκλεισμό εκλεγμένων αντιπροσώπων και απαίτησαν τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου ανοιχτού σε όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας με καταστατικές διαδικασίες. Δικάζονται σε πρώτο βαθμό, με την κατηγορία της παράνομης βίας, 15 άτομα ενώ ακολουθούν και άλλες δίκες όπου συνολικά σέρνονται στα δικαστήρια τουλάχιστον 25 άτομα.

Οι 15 δικάζονται για την πρώτη απόπειρα της Διοίκησης του ΕΚ Κατερίνης να πραγματοποιήσει ένα νόθο συνέδριο, στις 15/9/2018. Η ΠΑΣΚίτικη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απέκλεισε από το Συνέδριο τους 6 αντιπροσώπους του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία» (ΣΙΥΝΠ). Και ταυτόχρονα επεδίωξε να στήσει ένα συνέδριο με αντιπροσώπους από μια σειρά σωματεία - φαντάσματα, που αναδείχθηκαν μέσα από διάτρητες εκλογικές διαδικασίες.

«Διάλεξε πώς θα χάσεις... »

 

Οποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, θα ταράξει τον λαό στους φόρους και στα χαράτσια, αλλά και σε νέες περικοπές κρατικών δαπανών που αφορούν στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, προκειμένου να πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Γι' αυτό ο λαός χρειάζεται ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, που πρωταγωνιστεί στους αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς, μείωση των φόρων, κατάργηση των χαρατσιών και σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία. Που με την πολιτική και τη δράση του μπαίνει μπροστά και συγκρούεται με τη στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων της, τους νόμους που στηρίζουν τα κέρδη των ομίλων. Που ανοίγει δρόμο για τα λαϊκά συμφέροντα, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες.

Οι δεσμεύσεις των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέναντι στο κεφάλαιο, στους διεθνείς οργανισμούς και συμμάχους του για «αποπληθωρισμό» και «δημοσιονομική σταθερότητα», με κοινό στόχο όλων την «επενδυτική βαθμίδα», το μόνο που εγγυούνται είναι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, είτε υπερισχύσει στην κάλπη η «σταθερότητα» της ΝΔ είτε η λογική του «μικρότερου κακού», που κάνει σημαία του ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά τους είναι από ποια τσέπη θα πληρώσει ο λαός.

Πραγματική μομφή

 

 

Οση «σκόνη» και να σηκώσουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, τα ράμματα στη γούνα τους είναι πολλά για το πώς διαμόρφωσαν το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που θωρακίζει τη γενικευμένη παρακολούθηση των πάντων και στρέφεται πρώτα και κύρια ενάντια στον λαό.

Γι' αυτό παρά τις «κραυγές» τους έχει πέσει «σιγή ασυρμάτου»: Για τους νόμους που ενσωμάτωσαν στην ελληνική νομοθεσία Κανονισμούς και Οδηγίες της ΕΕ, συμφωνίες και μυστικά πρωτόκολλα με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το ΝΑΤΟ, τα οποία κάνουν σκόνη λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, με ερμηνείες - «λάστιχο» περί «καταπολέμησης του ριζοσπαστισμού» και της «τρομοκρατίας».

Για τον νόμο 2225 του 1994 επί ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «νόμιμες». Τον νόμο αυτό φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού όλες οι κυβερνήσεις και τον εμπλουτίζουν συνεχώς.