Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Πανηγυρίζει για το «αποτύπωμα» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που μεγαλώνει


...κάνοντας το λαό στόχο των ανταγωνισμών και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας κουρελόχαρτο

 

Eurokinissi

Με προκλητικούς πανηγυρισμούς και αστήρικτους ισχυρισμούς επιχειρεί η κυβέρνηση να συγκαλύψει τους τεράστιους κινδύνους που συνεπάγονται για το λαό όσα συμφωνήθηκαν κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, και «τρέχουν» υπογείως όλο αυτό το διάστημα σε επίπεδο επαφών Αθήνας - Αγκυρας υπό «συμμαχική επίβλεψη».

Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, λέγοντας χτες περιχαρής στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι οι συζητήσεις ήταν «εξαιρετικά επιτυχημένες» και ότι η επίσκεψη αυτή, κατά την οποία αναβαθμίστηκε η ελληνική εμπλοκή στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, «έχει μεγάλη εθνική εμβέλεια».

Με αφορμή δε την ανακοίνωση για τον μόνιμο ελλιμενισμό του γιγαντιαίου πλοίου των Αμερικανών «USS Hershel "Woody" Williams» στη βάση της Σούδας, που μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μετατρέπεται σε «Περλ Χάρμπορ» της Μεσογείου, δήλωσε πως «λέει πολλά πράγματα για το μέλλον της αμυντικής μας συνεργασίας», που πραγματικά απογειώνεται μετά από αυτήν την επίσκεψη.

Σιγή ασυρμάτου


Ψάχνουμε να βρούμε μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Πομπέο, αλλά μάταια. Τρεις μέρες αλώνιζε τη χώρα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Σούδα, δηλώσεις έκανε, συνεντεύξεις έδωσε, συμφωνίες υπέγραψε, αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν μην προσγειώθηκε ποτέ το αεροπλάνο του στην Ελλάδα! Ακόμα κι όταν χρειάστηκε να καταπιαστεί με την επίσκεψη Πομπέο, απέφυγε τις κακοτοπιές και ασχολήθηκε με τη διατύπωση της «ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών» στην Κοινή Δήλωση με τον Δένδια. Δεν είδε και δεν άκουσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αλεξανδρούπολη, για τη Σούδα, για τα ελικοπτεροφόρα που θα σταθμεύουν μόνιμα εκεί, για τις αντιδράσεις οργανώσεων του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Αντίθετα, ανέβηκε στα κάγκελα με τη «λίστα Πέτσα» για τα ΜΜΕ, που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για να λιβανίζουν την πολιτική της. Ομως είναι τα ίδια ΜΜΕ που διαφημίζουν τους Ευρωατλαντικούς «συμμάχους» ως εγγυητές τάχα των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ειρήνης! Και το ίδιο έκαναν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν απογείωσε στη θητεία του την ελληνοαμερικανική «συνεργασία» και έστρωσε το δρόμο για την επέκτασή της σε νέα πεδία από την κυβέρνηση της ΝΔ. Γι' αυτό και η σιωπή του. Για να μην τον αδικούμε, πάντως, ψέλλισε και κάτι για την επίσκεψη. Οτι οι δηλώσεις συμπάθειας για την Ελλάδα έναντι των αμφισβητήσεων της Τουρκίας είναι «σαφώς αποδυναμωμένες σε σχέση με το 2019» («Αυγή»). Μας λατρεύουν δηλαδή οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μας σύμμαχοι, όχι όμως όσο πριν από ένα χρόνο, όταν το άρωμα του ΣΥΡΙΖΑ μύριζε ακόμα στα ρούχα τους από τις επικές συναντήσεις Τσίπρα με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τις διαπραγματεύσεις για τον «στρατηγικό διάλογο», που ολοκλήρωσε η ΝΔ.

ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας - Απάντησαν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης (VIDEO-ΦΩΤΟ)


 

 

 Με ένα μεγάλο σε συμμετοχή και δυναμικό σε παλμό συλλαλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι μαθητές της Αθήνας συνέχισαν σήμερα τον αγώνα τους για ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλα τα σχολεία, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην υπουργό Παιδείας ότι η χθεσινή της προσπάθεια να τους εκβιάσει, όχι μόνο δεν τους τρομάζει, αλλά αντίθετα τους πεισμώνει και «ατσαλώνει» τον αγώνα τους.

Οι μαθητές, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και έχοντας στον πλευρό τους τους γονείς τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, τους εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν στο πλαίσιο της στάσης εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ, αλλά και Φοιτητικούς Συλλόγους, που με το πανό τους απαιτούσαν να ανοίξουν άμεσα και με ασφάλεια οι σχολές τους, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, όπου έγιναν και οι ομιλίες (δείτε παρακάτω).

Ενα προς ένα τα εγκλήματα της ναζιστικής δολοφονικής οργάνωσης



Στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή εξετάστηκαν συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, μέχρι τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Σήμερα, στον «Ριζοσπάστη» υπενθυμίζουμε στοιχεία από αυτά τα εγκλήματα που συζητήθηκαν και στην ακροαματική διαδικασία.

-- Απόπειρα δολοφονίας κατά του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στις 16-6-1998 από τάγμα εφόδου της ΧΑ. Τελικά, μετά από αρκετά χρόνια φυγοδικίας, καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη, ως φυσικός αυτουργός της επίθεσης, μόνο ο τότε υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Αντώνιος Ανδρουτσόπουλος, γνωστός και ως «Περίανδρος». Το δικαστήριο δέχτηκε στην απόφασή του ότι η οργάνωση μπορεί να φτάσει μέχρι και την ανθρωποκτονία όσων θεωρεί «εχθρούς» της ιδεολογίας της. Να υπογραμμιστεί ότι ο Ανδρουτσόπουλος σε συνομιλία του, που είδε τη δημοσιότητα, είχε αναφέρει ότι ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο Μιχαλολιάκος και συναυτουργός ο Παναγιώταρος. Δεν διερευνήθηκε ποτέ από τις εισαγγελικές αρχές η συγκεκριμένη αναφορά. Σήμερα η ποινική ευθύνη τους έχει πια παραγραφεί.

Τα σχολεία τα κλείνει η κυβέρνηση!


Από την κινητοποίηση των μαθητών την περασμένη εβδομάδα  
Από την κινητοποίηση των μαθητών την περασμένη εβδομάδα

Εάν επιβεβαιώνεται κάτι από τις χτεσινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των μαθητών, τα μαθήματα που θα γίνονται Σαββατοκύριακα και αργίες και την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη, είναι ένα. Ότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη μπροστά στο τεράστιο κύμα αντιδράσεων των μαθητών σε όλη τη χώρα, που παλεύουν για ανοιχτό σχολείο με όρους και προϋποθέσεις που να εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας τους και τη μόρφωσή τους. Μάλιστα, το στρίμωγμα αυτό αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι για τους μαθητές που βρίσκονται σε 14ήμερη ή και πλέον καραντίνα δεν προβλέπεται καμία αναπλήρωση μαθημάτων! Στρίμωγμα που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν ούτε μία απάντηση στα τεράστια προβλήματα των σχολείων και συμπεριλαμβάνονται στα αιτήματα των μαθητών πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Αφού τα έκανε κεραμιδαρειό, βγαίνει στα κεραμίδια (Κι απόξω μασκοφόρα απελπισιά) — Ροζαλία Πλίτση: Το παλιοκόριτσο, το ατίθασο, το υποκινούμενο από την κοινή λογική — ΚΝΕ: Η ήττα της Νίκης — ΚΚΕ: Εκβιάζοντας την πήρε ο πόνος (2 VIDEO)

 

*

Ποιος κλείνει τα σχολεία; ΚΝΕ: 


ΡΟΖΑΛΙΑ ΠΛΙΤΣΗ

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να μας βλέπει στους δρόμους εάν δεν μας ακούσει

 

Τετάρτη 30/09/2020 - 20:18

Ξεκάθαρο δείγμα εκβιασμού, χαρακτήρισε τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας [βλ. κάτω], η Ροζαλία Πλίτση, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Σημείωσε ότι οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται και πως η υπουργός Παιδείας θα συνεχίσει να βλέπει τους μαθητές στους δρόμους, εάν δεν τους ακούσει.

«Εμείς δεν θέλουμε να χάνουμε μαθήματα», σημείωσε η Ροζαλία Πλίτση, υπογραμμίζοντας ότι οι μαθητές κινητοποιούνται για να κάνουν τα μαθήματα τους δια ζώσης, για να μένουν οι ίδιοι, οι καθηγητές τους και οι οικογένειές τους υγιείς, για να μην φοβούνται κάθε μέρα μην κολλήσουν οι ίδιοι ή κάποιοι από την οικογένειά τους.