Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Μ' ένα σφηνάκι πετρέλαιο... ξεχνιέσαι


«Διεξάγουμε συνομιλίες τώρα με μεγάλες αμερικανικές εταιρείες... Θα ήταν διαφορετικά αν μπορούσαμε να τις έχουμε να παράγουν το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα». Η δήλωση ανήκει στον Τζον Μπόλτον, σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ, στην απόπειρά του να εξηγήσει και να αποκαλύψει την πρεμούρα για την πραξικοπηματική πολιτική αλλαγή στη Βενεζουέλα, που έχει κατά το γενικώς αποδεκτό (CIA world factbook) τα μεγαλύτερα διαπιστωμένα αποθέματα αργού πετρελαίου στον κόσμο! 

Επίθεση στο ΚΚΕ για τη θέση του στη Συμφωνία των Πρεσπών: Άνθρακες ο θησαυρός








Από herko στο Φεβ 2, 2019 Πολιτική
 
Η επίθεση, που δέχτηκε και δέχεται το ΚΚΕ για τη στάση του απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι κάτι το παράξενο, αφού εκφράζει τη μόνη συνεπή, διεθνιστική αντιιμπεριαλιστική θέση. Θέση με κριτήριο τα συμφέροντα των λαών της περιοχής, σε αντίθεση με την επικίνδυνη για τους λαούς βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΝΑΤΟ – ΕΕ, την περιπλοκή του ζητήματος με την ένταξη στους ανταγωνισμούς ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή. Στο στόχαστρο αυτής της επίθεσης είναι η βασική θέση του Κόμματος ότι η συμφωνία είναι ΝΑΤΟική και γι’ αυτό είναι επικίνδυνη.

Εκτός πραγματικότητας

Μέσα στον αντεστραμμένο κόσμο που ζούμε, ο μικροαστισμός ανθεί και βασιλεύει. Αν η πραγματικότητα είναι δυσάρεστη, δεν την κοιτάμε.

1. Μέσα στον αντεστραμμένο κόσμο που ζούμε, ο μικροαστισμός ανθεί και βασιλεύει. Αν η πραγματικότητα είναι δυσάρεστη, δεν την κοιτάμε. Ασχολιόμαστε μόνο με τις διαδόσεις που έχουν κάποια ελαφράδα, και η είδηση παίρνει το χαρακτήρα κουτσομπολιού ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρουσα. Ζούμε σε ξένα σώματα και ξένες ζωές. Το ένστικτο απαγορεύεται να εμφανίζεται και να μας ταράζει. Η όποια επικοινωνία έχει κάτι από θεατρική παράσταση, και κρυφά μέσα μας κλείνουμε το μάτι στον εαυτό μας, γιατί φυσικά είμαστε οι καλύτεροι. Και όλη η οικογένεια φροντίζει να μας κρατά εκτός πραγματικότητας μέσα στο κλειστό μας σπίτι. Ετσι κι αλλιώς, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, ούτε εμάς.

2/2/1943: Νίκη στο Στάλινγκραντ. Η πρώτη καθαρή και μεγάλη νίκη των συμμάχων. Η πρωτοβουλία των κινήσεων αλλάζει στρατόπεδο



Η κρισιμότητα της μάχης ήταν τέτοια, που πολλοί ιστορικοί θεωρούν ότι αν έπεφτε το Στάλιγκραντ, θα έπεφταν όλες οι χώρες!
Δεκέμβρης 1941 Μόσχα. Η πρώτη φορά που σταμάτησε ο κεραυνοβόλος πόλεμος των Γερμανών. Όμως το θηρίο δεν είχε σκοτωθεί. Δεν είχε καν τραυματιστεί θανάσιμα.

Στις 28 Ιουνίου 1942 οι Γερμανοί πέρασαν ξανά στην επίθεση και ύστερα από σφοδρές μάχες ο σοβιετικός στρατός κατάφερε να τους σταματήσει στο Βορονέζ.



Έτσι το κύριο βάρος του πολέμου μεταφέρθηκε νοτιότερα προς την κατεύθυνση του Στάλινγκραντ . Η μάχη για την πόλη άρχισε στις 17 Ιουλίου του 1942. Το αμυντικό στάδιο της Μάχης του Στάλινγκραντ κράτησε έως τις 18 Νοέμβρη 1942. 

Illuminati…

 
 
Η πολιτική ειλικρίνεια στο αστικό πολιτικό σύστημα ανήκει στα πολιτικά «μη ορθά» και ως εκ τούτου δεν προτείνεται από κανένα «σύμβουλο επικοινωνίας» – είτε παχιά αμοιβόμενο, είτε ερασιτέχνη «φιλελεύθερο» ιδεολόγο. Ως εκ τούτου ανθούν ολόκληρες επιστήμες πάνω στη μελέτη του αέναα «μεταφορικού» όσο και παραπλανητικού αστικού πολιτικού λόγου.

Ανάμεσα σε εκείνους που ορίζουν τις τύχες του κόσμου δεν θα βρεθεί κανείς που θα κάτσει να εξηγήσει με όρους κατανοητούς και λογικούς (λογικούς με την έννοια του Λόγου της Γαλλικής Επανάστασης – La Raison) τους στόχους των πολιτικών επιλογών των ισχυρών.  Η πολιτική ειλικρίνεια στο αστικό πολιτικό σύστημα ανήκει στα πολιτικά «μη ορθά» και ως εκ τούτου δεν προτείνεται από κανένα «σύμβουλο επικοινωνίας» – είτε παχιά αμοιβόμενο, είτε ερασιτέχνη «φιλελεύθερο» ιδεολόγο. Ως εκ τούτου ανθούν ολόκληρες επιστήμες πάνω στη μελέτη του αέναα «μεταφορικού» όσο και παραπλανητικού αστικού πολιτικού λόγου. Το σεβαστό ακαδημαϊκό αντικείμενο «ανάλυση πολιτικού λόγου» δεν αποσκοπεί, όπως ο απληροφόρητος ταπεινός θα υπέθετε, στο ξεκαθάρισμα του λόγου της πολιτικής, αλλά, αστική επιστήμη βλέπετε, στο να καλλιεργήσει δεξιότητες και ικανότητες περαιτέρω στρέβλωσης εννοιών, καταστάσεων, στόχων.

Κριτήριο για το λαό οι ΝΑΤΟικές αποστολές που αναλαμβάνει η κυβέρνηση


Με την κύρωση της εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εφαρμόζεται η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ
Με την κύρωση της εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εφαρμόζεται η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ
Με την κυβέρνηση να «πιάνει τον ταύρο από τα κέρατα» για να ολοκληρώσει τις ΝΑΤΟικές αποστολές που έχει αναλάβει στην περιοχή μας επισφραγίζεται αυτή τη βδομάδα η συμφωνία των Πρεσπών, φέρνοντας στη Βουλή και το «πρωτόκολλο εισδοχής» της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. 
 
Μάλιστα η πρεμούρα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ εξηγείται από το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός, αφού πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 13 - 14 Φλεβάρη, όταν συνέρχεται η Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.
 Μια διαδικασία που επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις του ΚΚΕ, που πρόβαλε από την πρώτη στιγμή το Κόμμα μας σχετικά με τη διευθέτηση του Σκοπιανού. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ έγινε για να μαντρωθεί και ο γειτονικός λαός στο ΝΑΤΟ, για να επιταχυνθεί η «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» στα Βαλκάνια.