Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ του ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Θεσσαλονίκη  17.10.2016



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ του ΚΚΕ
 
Η ΚΟΒ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ καταγγέλλει τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας «oraiokastro24.gr», αλλά και άλλα τοπικά μέσα που αναπαρήγαγαν τη σχετική «είδηση», για την αντιστροφή της αλήθειας και τη μαύρη ρατσιστική προπαγάνδα που υπηρετούν.
 
Συγκεκριμένα παρουσίασαν ως εξής την είδηση για το τροχαίο στο κέντρο προσφύγων ΦΕΣΣΑ στο Ωραιόκαστρο, με δύο νεκρούς και ένα τραυματία πρόσφυγες από τη Συρία:
 
«Ληστεία… και ένταση στο χώρο του ΦΕΣΣΑ.
 
Μετανάστες υποχρέωσαν διερχόμενο όχημα να σταματήσει …ανάγκασαν τον οδηγό του πολυτελούς αυτοκινήτου να κατέβει δια της βίας και τον λήστεψαν, τον προπηλάκισαν και εν συνεχεία έκαψαν το αυτοκίνητό του..»
 
Επιχειρείται έτσι, ακόμα και ένα τραγικό τροχαίο να αξιοποιηθεί με άθλιο τρόπο, για να θεριέψει η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, να «νομιμοποιηθεί» η βία σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.
 
Η ΚΟΒ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας να καταδικάσουν και να βάλουν στο περιθώριο τέτοιες φωνές, να δυναμώσουν το κίνημα αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων πρόσφυγες και μετανάστες.
 
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ  ΣΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
     
  • ΕΛΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

                              Το Γραφείο Τύπου
                               της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Όμορφος κόσμος, ηθικός…



Όμορφος κόσμος, ηθικός…

Γράφει ο Βασίλης Κρίτσας //
Δύο ειδήσεις από το εξωτερικό δελτίο έρχονται να επιβεβαιώσουν ένα διαχρονικό συμπέρασμα για την πιθανή ακεραιότητα και την πολιτική συνέπεια του αστικού πολιτικού κόσμου.

Στη Βρετανία, οι Sunday Times αποκάλυψαν πως ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην δήμαρχος Λονδίνου και νυν υπουργός Εσωτερικών, που ήταν από τους πρωτεργάτες της καμπάνιας του BRexit, στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, βρισκόταν αρχικά στο αντίπαλο στρατόπεδο, και μόλις δύο ημέρες πριν τη μεταστροφή του, είχε έτοιμο ένα άρθρο, στο οποίο επιχειρηματολογούσε υπέρ του BRemain.

Υπάρχει μια αγορά στο κατώφλι μας, έτοιμη για περαιτέρω αξιοποίηση από τις βρετανικές επιχειρήσεις. Το αντίτιμο των μελών φαίνεται μάλλον μικρό σε σύγκριση με όσα προσφέρει η πρόσβαση σε αυτήν. Γιατί είμαστε τόσο αποφασισμένοι να της γυρίσουμε την πλάτη μας;” έγραφε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για οικονομικό σοκ, στην περίπτωση που επικρατούσε αυτό το ενδεχόμενο.

Μερικές μέρες μετά, ο Τζόνσον ριχνόταν στη μάχη υπέρ του μέχρι πρότινος “απευκταίου BRexit” και όργωσε την επικράτεια με ένα λεωφορείο και ένα με βασικό επιχείρημα πως από την έξοδο θα εξοικονομούνταν 300 εκ. λίρες για τη βελτίωση του συστήματος υγείας της χώρας.

ΠΑΜΕ Όλοι στο συλλαλητήριο 17/10 στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.





Απαιτούμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μη ζήσουμε σα δούλοι.

  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Κάλυψη των απωλειών.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

Προκλητικά πανηγύρια..

.
Το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίζει κάθε μήνα για την υπέρβαση των αντιλαϊκών στόχων του κρατικού προϋπολογισμού και του μνημονίου, για τα ματωμένα «πρωτογενή πλεονάσματα», είναι πια γνωστό...
Εκεί όμως που το Μέγαρο Μαξίμου απογείωσε την πρόκληση σε βάρος του λαού, ήταν με το «non paper» που κυκλοφόρησε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το πρώτο 9μηνο του 2016.

Με μπόλικο θράσος, οι «κυβερνητικοί κύκλοι» πανηγυρίζουν για την υπέρβαση του αντιλαϊκού στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα κατά 3,5 δισ. ευρώ, όταν οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού είναι χαμηλότερες κατά 3,1 δισ. ευρώ, ακόμα και σε σχέση με τον προβλεπόμενο αντιλαϊκό στόχο, επιβεβαιώνοντας το μόνιμο «σφαγείο» σε βάρος των κονδυλίων που αφορούν στην κάλυψη λαϊκών αναγκών, ανεξάρτητα από τους διάφορους «κόφτες» που περιμένουν στη γωνία...