Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Η «ανεκτικότητα» επειδή «στη χούντα έγιναν κάποιες ακρότητες»!


Μια προκλητική ανάλυση - «μίξερ» του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επιδίωξε να δώσει εξηγήσεις για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, προχωρώντας – υποτίθεται – σε μια πολιτική ανάλυση. Με ποιον τρόπο; Βάζοντας στο «μίξερ» τον χουλιγκανισμό και τις μολότωφ με τις καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολεία, για να καταλήξει να κάνει λόγο για «ανεκτικότητα» η οποία προήλθε ως «κατάλοιπο» από τη χούντα, επειδή «στη χούντα έγιναν κάποιες ακρότητες»! Σε τέτοιου είδους αναλύσεις, όπως αυτή του κ. Χατζηδάκη, πάντα υπάρχει και η άθλια θεωρία των δύο άκρων.

Ας παρακολουθήσουμε σκεπτικό του:

60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ Αγώνας μέχρι τον τελικό τερματισμό του


Διακήρυξη της κουβανικής κυβέρνησης με αφορμή την επέτειο

 

Τα 60 χρόνια του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα συμπληρώθηκαν στις 3 Φλεβάρη. Αυτή ήταν επίσημα η μέρα που ο τότε Πρόεδρος Τζον Κένεντι το 1962 με τη Διακήρυξη 3447 διέταξε τον συνολικό εμπορικό αποκλεισμό. Στην πραγματικότητα, τα οικονομικά μέτρα είχαν ξεκινήσει αμέσως μετά την νίκη της Κουβανικής Επανάστασης από το 1959, με την αναστολή εξαγωγών ζάχαρης, πετρελαϊκών προϊόντων και ανταλλακτικών και συνεχώς κλιμακώνονται, ενώ μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στην ΕΣΣΔ και τις σοσιαλιστικές χώρες οι λεγόμενοι εξωεδαφικοί νόμοι Τοριρτσέλι και Χελμς - Μπάρτον επιβάλλουν κυρώσεις και σε όποιον τρίτο συναλλάσσεται εμπορικά με την Κούβα και θέλει να έχει σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Με αφορμή τα 60χρονα, επισήμως, του αποκλεισμού που καταγγέλλει κάθε χρόνο η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η κουβανική κυβέρνηση σε σχετική διακήρυξή της, αφού σημειώνει ότι ο βασικός λόγος επιβολής του αποκλεισμού ήταν οι σχέσεις που ανέπτυξε η Κούβα με την ΕΣΣΔ και τις σοσιαλιστικές χώρες και μέσω της εξαθλίωσης του λαού η ανατροπή της επαναστατικής κυβέρνησης, κάτι που επιδίωξαν 13 αμερικανικές κυβερνήσεις, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

Πέφτει κανείς απ’ τα σύννεφα; – Νεοναζί μέλη του τάγματος εφόδου των ΕΠΑΛ οι δολοφόνοι του Άλκη

 


 

Η ΕΛ.ΑΣ. διαρρέει πως οι δολοφόνοι του Άλκη ήταν σεσημασμένοι νεοναζί, με δράση σε τάγματα εφόδου; Αλλά αν ήταν γνωστοί, γιατί δρούσαν ανενόχλητοι;

Ήταν σεσημασμένοι, με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν. Έκαναν κλοπές και ληστείες και δολοφονικές επιθέσεις με αναμμένους πυρσούς! Πήραν μέρος στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον μαθητών, φοιτητών και μελών της ΚΝΕ στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. Μπήκαν μπροστά στον εθνικιστικό παροξυσμό για τη Μακεδονία και μετά από ένα συλλαλητήριο εξαπέλυσαν φασιστική επίθεση ενάντια στην κατάληψη “Libertatia”. Στοχοποίησαν με ξυλοδαρμό ακόμα και τον Μπουτάρη -πρώην δήμαρχο της πόλης.

Η ΕΛ.ΑΣ. τα γνώριζε, αφήνει σήμερα να διαρρεύσουν και κάνει λόγο για ναζιστικά τάγματα εφόδου. Αλλά αν όλα αυτά ήταν γνωστά και μιλάμε για σεσημασμένους κακοποιούς, τι πλάτες είχαν και γιατί δρούσαν ανενόχλητοι; Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. είχε αποδώσει κάποια περιστατικά σε… οπαδικές διαφορές -όπως τη θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε μες στον Ιούνιο ένας άλλος 19χρονος από 15 άτομα! Ενώ στην περίπτωση του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης παρουσίαζαν τους φασίστες ως μαθητές και τους άφηναν να σουλατσάρουν μες στο προαύλιο, με υψηλή αστυνομική κάλυψη!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας και των νόμων που καθηλώνουν τους μισθούς, για να ανασάνει ο λαός από την ακρίβεια

 

Η κυβέρνηση καλλιέργησε τον εφησυχασμό και την ωραιοποίηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης την επιλεκτικότητα, ότι αυτά τα φαινόμενα είναι ελληνικό φαινόμενο, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας χτες στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΙΝΑΛ για το ζήτημα της ακρίβειας.

Οπως σημείωσε, η κυβέρνηση μίλησε για τις διεθνείς διαστάσεις της ακρίβειας αλλά ως άλλοθι για την πολιτική της, και όλα τα κόμματα συγκάλυψαν τη συζήτηση και τη διαπάλη σε παγκόσμιο επίπεδο, τις ανησυχίες που εκφράζονται για τις αρνητικές επιπτώσεις του πληθωρισμού στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

«Και η διαπάλη οξύνεται (...) ο φαύλος κύκλος είναι: Θέλετε χαμηλά επιτόκια και άρα πληθωρισμό που τον πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα, ή να πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα ως φορολογούμενοι και δανειολήπτες την αύξηση των επιτοκίων; Αρα δηλαδή και στη μία και στην άλλη περίπτωση ο λαός χαμένος», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα ο Άλκης, αύριο εσύ; ΩΣ ΕΔΩ!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

 

 

Με αφορμή την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, με κεντρική αφίσα που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, αλλά και με δράσεις, κινητοποιήσεις, αθλητικά τουρνουά, εκδηλώσεις και άλλες πρωτοβουλίες, φέρνουν στο προσκήνιο την οπαδική βία, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με επιχειρηματικά συμφέροντα στον αθλητισμό, αλλά και την εγκληματική δράση φασιστικών συμμοριών στη Θεσσαλονίκη και αλλού, που στρέφεται και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νέας γενιάς.

Η ΚΝΕ καλεί επίσης τη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης να δώσει μαζικά το «παρών» στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Μαθητικά Συμβούλια και άλλοι φορείς, αύριο, Σάββατο 5 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου.

«Δίκαιη»... φοροληστεία


«Αποκαθίσταται η τάξη», «πιο δίκαιο και αναλογικό το νέο σύστημα», είναι ορισμένα από τα σχόλια στις χτεσινές εφημερίδες για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από φέτος. Ενας ληστρικός φόρος που φορτώθηκε στο λαϊκό εισόδημα από το 2012, ανάμεσα σε πολλά ακόμα χαράτσια, εξωραΐζεται ως «πιο δίκαιος» και μονιμοποιείται με τις εκπτώσεις που ανακοινώθηκαν, ενώ την όποια δημοσιονομική χασούρα θα την εισπράξει το κράτος από την άλλη τσέπη του λαού, διατηρώντας και επεκτείνοντας τη φοροληστεία. Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί «πιο δίκαιου φόρου», όμως, ξεγυμνώνουν και τον ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχεται μια πιο «δίκαιη» τάχα δημοσιονομική και οικονομική διαχείριση, επενδύοντας στην «άμβλυνση γωνιών» της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Οπως κάνει τώρα και η κυβέρνηση με τον ΕΝΦΙΑ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι «είναι μία κίνηση ρεαλιστική, που δεν υπερβαίνει τα δημοσιονομικά όρια». Την ίδια ...«δικαιοσύνη» υπερασπίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ζητάει μείωση του ΦΠΑ «εντός των επιτρεπτών ορίων της ΕΕ».

Θυμίζουμε ότι η επιβολή του «τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων» είχε ξεσηκώσει θύελλα, αναγκάζοντας αρχικά την κυβέρνηση Σαμαρά να το μετονομάσει σε ΕΝΦΙΑ (άλλαξε ο Μανωλιός...) και στη συνέχεια να «δεσμευτεί» για την κατάργησή του. Το ίδιο είχε κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν εκλεγεί κυβέρνηση, κάνοντας τότε «σημαία» την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Τελικά ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο ζει και βασιλεύει επί 10 συναπτά χρόνια, αλλά πλέον με τον μανδύα του «πιο δίκαιου φόρου» ετοιμάζεται να περάσει στη δικαιοδοσία των δήμων, σπρώχνοντας ένα βήμα πιο πέρα την οικονομική τους αυτοτέλεια, με αντίστοιχη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, που σημαίνει νέα επιβάρυνση για τον λαό. «Πιο δίκαιη» αντιλαϊκή πολιτική από νυν και επίδοξους «σωτήρες» δεν μπορεί να υπάρξει για τον λαό, που πληρώνει σταθερά το 95% των εσόδων του προϋπολογισμού για να επιδοτούνται το κεφάλαιο και οι επενδύσεις του. Ανάσα μπορούν να δώσουν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση της φορολογίας για τα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, μείωση στην τιμή του ρεύματος, κατάργηση των ειδικών φόρων σε πετρέλαιο και Ενέργεια.

Δεν υπάρχουν «σωτήρες»!

 

Από το συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα στις 13/11/2021 
Από το συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα στις 13/11/2021

 

Αν υπάρχει μια «μομφή» που πιάνει τόπο, που δεν μπορεί να αξιοποιείται για θεατρινισμούς και κοκορομαχίες μέσα στη Βουλή, είναι αυτή που στρέφεται ενάντια στον πραγματικό ένοχο για τη βαρβαρότητα που ζει ο λαός: Όλες τις εκφράσεις μιας πολιτικής, μιας στρατηγικής που επειδή στηρίζει τους στόχους και τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, επιτίθεται στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες. Είναι η πολιτική που υπηρετούν ενιαία και παρά τις «διαφορές» τους η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα. Αυτό προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τις λασπομαχίες και τη σκανδαλολογία.

Αντικειμενικά τέτοια «μομφή» καταθέτουν εργαζόμενοι, συνδικάτα και άλλοι φορείς του κινήματος που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης για το μεροκάματο, το λαϊκό εισόδημα, την προστασία της υγείας, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.